برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

چرا غذاهام خوشمزه نمیشه؟

اینکه چرا غذا خوشمزه نمیشه و استانداردهای آموزش اشپزی ایرانی چه ترفندها و نکاتی داره که باید رعایت بکنید رو باهم بررسی کردیم. خیلی بهتون کمک میکنه این پست

اولین نکته ای که باید بهش اطمینان داشته باشید اینه که اشپزی و مزه غذا یه امر ژنتیکی و ذاتی نیست.

البته این رو قبول داریم که بزرگ شدن در خانواده ای که اهل غذا و آشپزی باشند تاثیر بسزایی در یادگیری مهارت های خوراکی ها داره اما از اون مهم تر اینه که براساس تجربه و تمرین با پخت غذاهای متفاوت مسلط باشید.

در گیلان که به آشپزخانه ایران معروفه حتی درصد زیادی از مردان هم اشپزی میکنند که بخاطر شرایط اقلیمی و روحیه بالای اشپزی در این استان کمی متفاوت از باقی نقاط ایرانه.

اما شما اشپزی کردن رو میتونید با خوندن و پیگیری کردن یکسری نکات به مرور یاد بگیرید.

پس تحت هیچ عنوان اعتماد به نفس تون رو از ندید؛اینکه جاری یا خواهرشوهر تون اشپزیش از شما بهتره دلیل بر عقب موندگی شما نیست و قطعا صدتا هنر دارید که میتونید به رُخ بکشید.

همین موضوع اشپزی هم باهم پیگیری کنیم. انشالله که جواب بده.

در آشپزی ایرانی ما بیشتر با برنج یا پلو ، گوشت و ماهی و مرغ و سیب زمینی و پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه و رب سر و کار داریم.

اصول اکثر غذاهای ایرانی از همین مواردی که اسم بردیم نشات میگیره.

ما تو یک مطلب جدا و بطور کامل در خصوص اشکالاتی که ممکنه بین آشپزی و طبخ غذاها به وجود بیاد پرداختیم که میتونید بخونید: رفع همه مشکلات اشپزی

پیمانه یا لیوان معمولی

حتماً دیدید که در دستورات آشپزی از کلمه پیمانه برای مقدار مواد استفاده میشه.

به طور کلی در تصویر زیر میتونید اندازه های گفته شده رو ببینید.

اگر پیمانه مثل تصویر بالا در دسترس تون نبود از یک لیوان معمولی میتونید استفاده کنید که مشابه وزن بالا رو بهتون میده

پیاز سرخ شده

پیاز سرخ شده در غذاهای ایرانی از جایگاه ویژه ای برخورداره پس نیازه که نکاتش رو بدونید.

ببینید: چطور پیاز داغ درست کنیم + جزئیات اموزش اشپزی

باید دقت کنید که پیاز نه زیاد سرخ و سیاه بشه و نه اینکه رنگ سفید داشته باشه.

پیاز داغ خوب باید رنگ طلایی داشته باشد و بهتر است که پیاز را در روغن بیشتر و با حرارت ملایم سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن ، روغن اضافی رو بگیرید‌.

این روغن را میتوان در دفعات دیگر برای سرخ کردن دوباره پیاز بکار برد.

پیاز را در اوائل سرخ کردن نباید زیاد بهم زد ، زیرا آب می اندازد و دیرتر سرخ می‌شود ولی همین که پیاز رنگ گرفت باید آنرا مرتباً بهم زد تا کاملا طلایی شود.

برای تهیه دو تا سه قاشق پیاز سرخ کرده ، ۳ تا ۴ عدد پیاز درشت و یک پیمانه روغن(در حدود ۲۰۰ گرم) کافی خواهد بود‌

یه نکته درباره تفت دادن گوشت با پیاز که باید بدونید اینه که سعی کنید اول پیاز رو تفت بدید و بعد گوشت رو بهش اضافه کنید و تفت بدید و در مرحله بعد ادویه بزنید.

همین رعایت نکات کوچیک توی غذاهاست که کم کم تسلط شمارو بیشتر و دستپختتون رو بهتر میکنه. پس با دقت بخونید؛

گوشت و مرغ و ماهی

گوشت را باید بعد از شستن بلافاصله با آب سرد بار کرد.

نمک گوشت های قرمز را همیشه باید در اواخر طبخ به آن اضافه کرد.

ببینید: گوشت مناسب خورشت و کباب و آبگوشت و…

گوشت های سفید از قبیل مرغ و بوقلمون را قبلا تمیز میکنیم و مقداری نمک و فلفل به آن میزنیم؛ حتی بهتر است که یکی دو روز با نمک بماند زیرا گوشت تردتر و خوشمزه تر میشود.

برای گوشت ماهی هرقدر تازه تر باشد بهتر است پس کافی است که ماهی را بلافاصله پس از نمک زدن طبخ کنیم.

ببینید: چگونه ماهی را سرخ کنیم که نچسبد؟

برنج کته یا چلو

برای برنج باید ابتدا کاملا تمیز کنیم تا مواد خارجی در آن نباشد؛ خصوصا وقتی میهمان داریم باید با دقت بیشتری پاک کنیم.

سپس در صورتیکه آن را برای طبخ کته بکار میبریم باید نیم ساعت قبل از طبخ با آب نیم گرم بشوییم و خیس بدهیم.

ببینید: آموزش آشپزی پخت برنج یا پلو

ولی اگر برای طبخ پلو یا چلو آنرا تمیز کرده‌ایم بهتر است از ۲۴ ساعت قبل با آب گرم چندین دفعه (بدون چنگ زدن) آنرا بشوییم تا آب آن کاملا زلال شود.

بعد مقداری آب گرم روی آن می‌ریزیم به حدی که چهار انگشت بالای برنج بیاستد.

مقدار نمک برای خیساندن برنج دارای قاعده خاصی می باشد. به ازای هر پیمانه برنج (پیمانه پلوپز) نصف قاشق چایخوری نمک کفایت می کند. چنان چه کمتر از این مقدار بریزید یا اصلا نریزید ممکن است نتوانید برنج را خوب در بیاورید. اگر مقدار نمک را هم خیلی زیاد کنید برنج شما شور و شکننده می شود.

نکات خورشتی

برای طرز تهیه خورشت ها چند نکته اساسی وجود داره؛

برای گوشت سفید اول پخت نمک بریزید و برای گوشت قرمز آخر پخت نمک بریزید! رعایت این موضوع باعث میشه تا از سفت شدن گوشت جلوگیری بشه.

چاشنی خورشت رو آخر کار بهش اضافه کنید.

اول کار آب خورشت رو به اندازه بریزید و در وسط کار اصلا بهش آب اضافه نکنید.

اگر قصد اضافه کردن آب رو دارید حتماً متناسب با سایر مواد این کار رو انجام بدید و حتما از آب جوش استفاده کنید چون اضافه کردن یکباره آب سرد باعث شوک دادن به همه مواد میشه.

در خورشت قورمه سبزی مثلا اگر اسفناج زیاد بریزید باعث تیرگی خورشت میشه ، همچنین اگر در خورشت رو بزارید رنگش سیاه در میاد.

رب و زردچوبه

یه نکته مهم برای استفاده از رب اینه که حتما قبل اضافه کردن به هر خورشت یا غذایی کمی در روغن تفت بدید تا ببینید چقدر خوشرنگ تر و جاافتاده تر میشه.

زردچوبه هم بهتره به صورت خام اضافه نشه و به مقدار خیلی کم تفت داده بشه تا عطر و رنگش چند برابر بشه‌

دانلود کتاب هنر اشپزی رزا منتظمی

حالا اگر مواردی که بالاتر خوندید به کار اومد و خواستید بیشتر بدونید کافیه کتاب الکترونیکی زیر رو دانلود کنید و اموزش اشپزی رو به صورت جزئی از بانو رزا منتظمی یاد بگیرید.

دانلود

همچنین اگر دنبال اموزش تصویری اشپزی بودید میتونید از صفحه نیلوفر یا جوادجوادی یا سانازسانیا استفاده کنید.


دعا برای خوب شدن دستپخت

دقت کنید که ادعیه و اعمالی که در ادامه گفته شده به قصد معجزه ذکر نشده و فقط برای استفاده از حال معنوی و کسب ثواب میشه ازش استفاده کرد؛ البته که مثال واضحش رو در قیمه نذری بارها دیده‌ایم.

به مواد غذایی که میخرید سوره کوثرو قدر بخونید تا برکتشون زیاد بشه.

قبل از طبخ غذا نیت کنید که این غذا رو نذری درست می کنید.

میتونید هر روز هفته رو نذر امامی که اون روز متعلق به ایشونه بکنید. این طوری هم ثواب نذری دادن رو بردید هم هر روز خانوادتون غذای نذری می خورن.

در حین طبخ غذا آیه ۳۵سوره نور (الله نورالسموات والارض) تا (کل شیی علیم) بخونید
هم غذا خیلی خوشمزه میشه هم محبت بین افراد خانواده زیاد میشه هم نورانیت دل میاره هم اخلاق خانواده بهتر میشه!!

اخر سر هم برای برکت غذایی که پختید هفت مرتبه سوره قریش بخوانید.

اگر نیت کنید ثواب این غذای امروز نذر یکی از ائمه شود،آنوقت هم آشپزی برایت دلنشین تر است،هم اینکه خانواده هر روز سر سفره یکی از ائمه نشسته اند

ابتدا قبل از آشپزی وضو بگیرید

هنگام وارد شدن به آشپزخانه بسم الله الرحمن الرحیم بگویید

اگر دیدید کارهایتان زیاد است لاحول ولا قوه الا بالله بگویید

هنگام روشن کردن آتش اجاق گاز بگویید اللهم اجرنا من النار (یعنی خدایا مرا از آتش دوزخت دور کن)

هنگام استفاده از آب صلوات بر پیامبر (ص) بفرستید تا از شفاعتش بهرمند گردید تا از اب حوض کوثر بنوشید

اگر از میوه و سبزیجات وگوشت استفاده می کنید بگویید اللهم اسئلک الجنه (از خدواند در خواست بهشت کنید)

هرچه را که با چاقو قطعه قطعه می کنید ذکر سبحان الله والحمدالله را بگویید

هنگامی که کارهایتان به اتمام رسید شکر خدای رابجا آورید و اگر خسته شدید اعوذبالله گفته و بخدا پناه ببرید

با این کار همیشه در حال ذکر خداوند هستید و کسی که در حال ذکر باشد مانند کسی است که در حال جهاداست که هم آشپزی می کنید و هم جهاد! منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.78 (18 رای)