برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

پودر پاپریکا خانگی تهیه کنید و در این غذاها استفاده کنید!

یه مطلب کامل آشپزی حرفه‌ای درباره طرز تهیه پودر پاپریکا و اینکه پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟

پودر پاپریکا چی هست؟

پاپریکا به انگلیسی Paprika ، نوعی ادویه است که از آسیاب فلفل خشک شده (به عنوان مثال فلفل دلمه‌ای، فلفل تند) تهیه می‌شود.

در بسیاری از زبان‌های اروپایی، پاپریکا به خود کلمه فلفل (دلمه) اشاره می‌کند.

این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پاپریکا می‌تواند طیفی از طعم ملایم تا تند داشته باشد. طعم آن نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. ویکی‌پدیا

پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟

پودر پاپریکا که موارد استفاده زیادی در انواع غذاهای سرخ کردنی بریان و یا کبابها داره رو میتونید خودتون هم تهیه کنید.

پودر پاپریکا بیشتر در غذاهای کشور مجارستان استفاده میشود و بسیار محبوب است.

پودر پاپریکا را میتوان در بیشتر غذاها استفاده کرد؛ برای مثال در انواع خورشت هایی که نیاز به تقویت طعم و رنگ دارد اضافه میکنند.

مزه شیرین و فلفل کم پودر پاپریکا را میتوان بر روی پیتزا ، ترکیبات لازانیا و پاستا و سوپ های مختلف استفاده کرد.

این پودر بی نظیر برای ماکارونی٬ جوجه کباب ،کتلت، ناگت مرغ، خوراک مرغ، سالاد سیب زمینی، انواع سس های خانگی و… خیلی کاربرد داره.

دقت کنید که چون گرمای پخت و پز باعث کم شدن مزه و رنگ غذا میشود در اخر کار کمی پودر پاپریکا به آن اضافه میکنند.

طرز تهیه پودر پاپریکا در خانه

به تعداد دلخواه تون فلفل دلمه ای قرمز بخرید.

یه شایعه ای که مدت هاست داره گفته میشه اینه که زیر فلفل دلمه‌ای رو ببینید، اگر ۴ تا برآمدگی داشت ماده هستند که بیشتر برای خام خواری استفاده میشه و اگر ۳ برآمدگی داشت نَر هستش و برای پخت و پز استفاده میشه!!

این شایعه در ایران هم شنیده میشه که به هیچ عنوان صحت نداره و فلفل دلمه ای دارای جنسیت نیست! منبع

هر نوع از فلفل دلمه ای که دوست داشتید رو انتخاب کنید و اونهارو به هر شکلی که میخواید بُرش بزنید.

هم میتونید حلقه حلقه انجام بدید و هم میتونید خلالی برش بزنید‌.

برای خشک کردن فلفل ها میتونید اونهارو روی شوفاژ یا روی بخاری یا جلوی پنکه و نور خورشید بزارید تا کاملا خشک و کریسپی(تُرد) بشه.

در ماکروفر سریعتر و خوشرنگ تر میشود در غیر اینصورت چند روزی در بشقاب روی کابینت قرار دهید دقت کنید که کاملا خشک باشد در غیر اینصورت در فرآیند نگهداری ممکن است کپک بزند.

بعد فلفل هارو آسیاب کنید تا خُرد و ریز بشه.

بعد از یکی دو نوبت آسیاب ، چند قاشق چایخوری روغن مایع بهش اضافه میکنیم تا هم خوش رنگ تر بشه و بهم نچسبه.(بعضیا هم تو این مرحله میریزن تو ماهیتابه و با روغن کمی تفت میدن و بعد دوباره آسیاب میکنند)

یکی دو نوبت دیگه آسیاب میکنیم و بعد با اَلَک ریز یکدست میکنیمش.

حالا پودر پاپریکا شما آماده است و میتونید با یه ظرف دربسته در یخچال ازش نگهداری کنید.منبع آموزش

نکات تهیه پودر پاپریکا خانگی

اگر میخواید پودر پاپریکا رو برای مدت طولانی نگه دارید بهتره در فریزر بزاریدش.

فلفلی که انتهاش ۳ تا برجستگی داره چون کمی تندتره و تخمش کمتره و بعد پخت طعمش به تلخی نمیزنه برای پودر پاپریکا بهتره

دقت کنید که قسمت سفید رنگ داخل فلفل رو هم حتما جدا کنید.

موقع خشک کردن در طول روز دو تا سه بار فلفل‌ها رو پشت و رو کنید و دقت کنید که اگر زیادی توی آفتاب بمونه سیاه رنگ میشه.

اگر‌میخواید پودر پاپریکا تون کنی دودی بشه؛ روی شوفاژ فویل بکشید و فلفلها رو روی فویلها قرار بدید.

روی بخاری هم میتونید این کار رو انجام بدید (روی سینی). فقط حرارت بخاری خیلی کم باشه.

فلفلها رو روی سینی فر بچینید. فر رو حتما روی کمترین درجه تنظیم کنید.

حتما هم در فر رو نیمه باز بزارید تا رطوبت و گرمای زیاد خارج بشه. اگر اینجا هم دما بالا بره فلفل ها سیاه و بدمزه میشن.

پودر پاپریکا خونگی اصلا قابل مقایسه با پودر پاپریکای شرکتی نیست و بسیار خوش عطر و خوش رنگ تره.

فرق پاپریکا و فلفل قرمز

از لحاظ ظاهری کاملا مشابه هستند اما از لحاظ مزه باهم فرق دارند.

پودر پاپریکا از آسیاب شدن فلفل دلمه ای یا فلفل چیلی و یا ترکیب اینها بدست می آید و مزه نسبتاً شیرینی دارد.

درحالیکه فلفل قرمز از خانواده گیاه فلفل Pepper بدست می آید و مزه تند و تیزی دارد.

پاپریکا دودی چیست؟

پودر پاپریکا دودی نوعی از این ادویه است که در مراحل تهیه اش به آن مزه دودی میدهند که بالاتر یک روش آن را توضیح دادیم.

برخی شرکت ها پودر پاپریکا را با اسانس دودی مزه دار میکنند و پاپریکا دودی درست میکنند.