برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه پای سیب با دستور رزا منتظمی

اموزش تهیه کیک پای سیب با نکاتی از کتاب هنر آشپزی که میتونید یه پای سیب و دارچین به روش شیرینی فروشی ها درست کنید با اموزش تصویری مرحله به مرحله.

در این سری از آموزش شیرینی سایت گیلان فود ،‌برای تهیه پای سیب به روش رزا منتظمی باید خمیر فونسه رو هم یاد بگیرید که در لینک زیر براتون آموزشش رو قرار دادیم.

پای سیب به روش رزا منتظمی

حالا برای شروع به مواد زیر نیاز داریم.

  • خمیر بریزه یا فونسه یک کیلو
  • سیب درختی نیم کیلو
  • پودرقند ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
  • کره ۵۰ گرم
  • دارچین یک قاشق سوپخوری
  • کشمش سبز دو قاشق سوپخوری
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد

برای تهیه این پای به یک ظرف فلزی کم عمق احتیاج داریم. ته ظرف را کمی چرب میکنیم.

بعد یک سوم از خمیر را کنار می گذاریم و دو سوم از خمیر را روی کاغذ روغنی بشکل دایره بطوری که از طرف کمی بزرگتر باشد باز میکنیم خمیر را داخل ظرف بدون کاغذ برمی‌گردانیم. باید خمیر کَف و اطراف ظرف را بپوشاند.

پای سیب

سیب ها را پوست می کنیم و چهار قاچ می‌کنیم و تخم آنها را در می‌آوریم و به ورقه های نازک می بریم و داخل خمیر پای را یک ورقه سیب و کمی پودر قند و کمی دارچین و کشمش و باز یک ورقه سیب و کمی پودر قند و دارچین و کشمش می ریزیم.

به همین ترتیب ادامه می‌دهیم تا ظرف پر شود. کره را قطعه قطعه می‌کنیم و روی سیب‌ها می چینیم و با بقیه خمیر که کنار گذاشته‌ایم یک دایره باندازه در ظرف باز میکنیم و روی سیب میاندازیم.

اطراف دو تا خمیر را با دست بهم میچسبانیم و دالبر می‌کنیم، سپس تخم مرغ را کمی می‌زنیم و روی خمیر می‌مالیم و با چنگال روی خمیر را خطوطی میاندازیم.

بعد فر را با حرارت ۴۰۰ درجه گرم میکنم و ظرف را کف فر میگذاریم و حرارت فر را ۳۵۰ درجه می کنیم ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت میگذاریم نان کف فر بماند.

بعد طرف پای را روی پنجره آخر فر بطرف بالا می‌گذاریم تا نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه دیگر در فر بماند.

روی نان با این روش کاملا زرین میشود. پای را با همان ظرف سر می‌بریم(در صورتیکه بخواهیم پای را از ظرف خارج کنیم باید کاملا سرد شود)

آموزش پای سیب و زردآلو

اینم یه دستور دبگه از کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی که ترکیبی از پای سیب و زردآلو هستش و یه دستور پخت شیرینی اختصاصی و خوشمزه است.

  • خمیر فونسه یا بریزه ۱ کیلو
  • مارمالاد سیب یا زردآلو نیم کیلو
  • کشمش سبز ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ عدد

ته قالب گرد و فلزی را چرب می‌کنیم و دو سوم از خمیر را روی کاغذ رو روغنی بشکل دایره باندازه‌ای باز می‌کنیم که ته و اطراف ظرف را بپوشاند.

بعد خمیر را داخل ظرف می‌اندازیم و با دست اطراف خمیر را منظم می کنیم، سپس مارمالاد سیب با زردآلو را روی خمیر می‌ریزیم و با پشت قاشق صاف می‌کنیم و کشمش را روی مارمالاد میانی می‌پاشیم.(بدون کشمش نیز می توان این شیرینی را آماده کرد)

با بقیه خمیر نوارهایی بشکل لوله آماده می‌کنیم و روی خمیر می‌اندازیم و یک نوار دور خمیر قرار می‌دهیم و با دو عدد زرده تخم مرغ روی نوارها را طلایی می کنیم و مثل پای سیب طبخ می‌نماییم.

باید توجه داشت که نوارها یکی از طول و یکی از عرض روی‌هم قرار بگیرند بطوریکه بشکل مشبک درآیند.

پای سیب و زردآلو

کیک پای سیب و دارچین

دستور کامل برای تهیه پای سیب و دارچین با توضیحات کامل و فوت و فن های این شیرینی لذیذ در ویدیویی که پایین تر براتون گذاشتم بخوبی قابل اموزش است.

مواد لایه اصلی:

  • آرد ۲۸۰ گرم
  • شکر ۲ ق غذاخوری
  • نمک یک پنس
  • کره سرد ۱۰۰ گرم
  • آب سرد ۴ ق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • وانیل نوک ق چایخوری

مواد میانی:

  • سیب ۴ عدد
  • شکر قهوه ای یا سفید ۱۰۰ گرم
  • ابلیمو یک ق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۱ ق غذاخوری
  • پودر دارچین ۲ ق مرباخوری

دریافت ویدیو

آرد رو الک کنید، شکر و نمک اضافه کنید هم بزنید. کره سرد رو بُرش بزنید به آرد اضافه کنید، با یه قاشق کم کم به خورد آرد بدید (نه با دست) چون نمی‌خوایم کره آب بشه.

تخم مرغ و وانیل هم می‌زنیم به آرد اضافه می‌کنیم، آخر سر آب سرد هم بهش اضافه میکنیم و حسابی هم می‌زنیم.

با دست خییلی کم ورز بدید تا خمیر منسجمی شکل بگیره بعد دو قسمت کنید و بذارید تو نایلون تا یک ساعت تو یخچال بمونه.

حالا سیب ها رو پوست بگیرید، موادی که بالا نوشتم رو بهش اضافه کنید و حسابی مخلوط کنید.

شکر هم میشه قهوه‌ای استفاده کنید هم سفید هم ترکیب این دوتا

یکی از خمیرارو باز کنید با وردنه، داخل قالب بذارید.

اگه قالب تارت ندارین تو هر ظرفی که بشه توی فر گذاشت میتونید بپزید. هیچ فرقی نداره.

فقط قُطر قالبتون بین ۱۸ تا ۲۲ باشه.

‌مواد میانی رو داخلش بریزید. بعد تکه دوم خمیرو باز کنید، روی سیب بندازید و از لبه ها فیکس کنید یا بصورت نواری برش بزنید و تزئین کنید.

در آخر با زرده رومال کنید و توی فر ۱۸۰ درجه به مدت ۵۰ دقیقه بپزید تا طلایی بشه.

کیک پای سیب قنادی

یه پای سیب بازاری با بافت نرم و عطر عالی که شبیه عکس پایین به روش بازاری میتونید تهیه کنید.

کیک پای سیب

مواد لازم برای پای سیب قنادی:

  • آرد: ۱۱۰گرم (تقریبا یک لیوان سرخالی)
  • شکر:۱۰۰گرم (۱/۲لیوان)
  • بیکینگ‌پودر: ۱/۲ق.چ
  • نمک:۱/۴ ق.چ
  • تخم‌مرغ: ۳عدد
  • شیر: ۶۰میلی‌لیتر
  • روغن:۴۰میلی‌لیتر
  • وانیل:۱/۴ قاشق چایخوری
  • سرکه یا کرم تارتار: ۱ قاشق چایخوری
  • سیب: ۱عدد(نازک حلقه کنید)
  • پودر‌دارچین: ۱ قاشق غذاخوری

دریافت ویدیو

حتما از آرد قنادی استفاده کنید (اگه آردتون سَبُکه، ده بیست گرم بیشتر آرد بزنید)

همه مواد بخصوص تخم مرغ و شیر حتما باید با دمای محیط یکی بشن بعد استفاده کنید.

اگه قالب پای سیب ندارید می‌تونید از قالب کیک استفاده کنید ولی مدت زمان و دمای بیشتری برای پختش نیاز دارید.

در فر از پیش گرم شده ۱۸۰ درجه، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (2 رای)