برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

۱۰ مدل پلو مخلوط جدید مجلسی

اموزش اشپزی انواع پلو مخلوط های جدید که کمتر اسمشون رو شنیدید اما بشدت خوشمزه و لذیذ و متنوع اند. با گیلان فود همراه باشید.

قبل از اینکه سراغ دستور ۱۰ مدل از انواع پلو مخلوط جدید بریم بهتره یه دور طرز تهیه برنج آبکش رو مرور بکنیم.

طرز تهیه برنج آبکش مجلسی

ببینید : اموزش پخت سریع برنج کته

ببینید : آموزش پخت برنج پاکستانی و هندی

دیگه مناسبی را آب کرده میذاریم جوش بیاید، در صورت تهیه چلو برای اینکه برنج سفیدتر شود ممکن است یک قطعه زاج(یک مدل نمک ، به اندازه یک فندق) را کوبیده و در آب برنج بریزیم و یا نصف شیشه ماست را بتدریج بعد از ریختن برنج داخل ظرف میریزیم.

بعد نمک برنج را برداشته و آب نمک را خالی میکنیم و برنج را در آب جوش میریزیم و یکی دوبار آهسته هَم میزنیم و میگذاریم برنج جوش بیاید و مغز برنج کمی نرم شود بطوری که وقتی دانه برنج را زیر انگشت فشار دادیم ، مغز برنج زبر و خشک نباشد.

در فاصله جوشیدن میتوانیم به آرامی کف روی برنج را بگیریم و برای شفاف تر و خوش رنگ تر شدن برنج میتوانیم حین پخت کمی روغن به آن اضافی کنیم.

بعد برنج را در آبکش میریزیم و مقداری آب روی سطح آن میدهیم تا لیزی و شوری برنج گرفته شود.

بعد به نسبت هر یک کیلو برنج ، دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) برای ته دیگ میریزیم و نصف لیوان آب میریزیم و ظرف را میگذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود.

بعد برنج را در دیگ یا قابلمه میریزیم و اطراف آن را به شکل مخروط بالا میاوریم و در ظرف را میگذاریم و حرارت را کمی ، کم میکنیم.

بعد سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن و نصف لیوان آب داغ روی سطح برنج میریزیم و میگذاریم تا دم بکشد.

چناچه نیاز به ته دیگ مجلسی و متفاوت داشتید میتوانید از ترکیب نصف لیوان ماست و کمی زعفران حل شده در آب جوش و نصف لیوان آب جوش و دوعدد زرده تخم مرغ که مخلوط کردیم در کف ظرف بریزیم تا ته دیگ خوبی در انتها بگیریم.

پلو مخلوط شیرازی قالبی

این دستور پلو مخلوط شیرازی برای ۶ تا ۸ نفر میباشد.

  • برنج یک کیلو
  • مرغ تمیز کرده در حدود ۱ عدد
  • بادمجان قلمی متوسط ۵ تا ۶ عدد
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • زعفران یک قاشق مربا خوری
  • شکر دو قاشق سوپخوری
  • روغن یک پیمانه سرخالی(۱۵۰گرم)
  • زرده تخم مرغ دو تا ۳ عدد
  • ماست یک لیوان

برنج را خیس میکنیم و مرغ را تمیز میکنیم و با دو لیوان آب و یک پیاز خرد کرده و کمی نمک مرغ را میپزیم بطوریکه بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد.

آب مرغ را از صافی رد میکنیم و گوشت مرغ را قطعه قطعه میکنیم.

بادمجان را پوست میگیریم و حلقه حلقه میبریم کمی نمک به آنها میزنیم و دو طرفش را در حد طلایی شدن در تابه با روغن سرخ میکنیم.

زرشک تمیز شده را به همراه روغن کمی تفت میدهیم و روی آن شکر میپاشیم. زعفران را در آب جوش حل میکنیم و با آب مرغ مخلوط میکنیم و ماست را با زرده تخم مرغ و سه تا چهار قاشق روغن کمی مخلوط میکنیم و این مایه را ته ظرف نسوز میریزیم و آماده میگذاریم.

برنج را که آبکش کردیم ، دو سه کفگیر از برنج را با مایه ماست و تخم مرغ مخلوط میکنیم و ته ظرف صاف میکنیم. نصف از برنج را داخل ظرف میریزیم و بادمجان ها را روی آن میچینیم و قطعات مرغ را روی بادمجان ها میگذاریم و مکی زرشک روی آن میپاشیم و در اخر بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و با پشت قاشق سطح آن را صاف میکنیم.

دو سه قاشق روغن در آب مرغ مخلوط میکنیم و روی سطح برنج میریزیم و اجازه میدهیم تا دم بکشد.

بعد در سینی متناسب برمیگردانیم و روی آن را به بادمجان های سرخ شده و زرشک تزئین میکنیم.

کاری پلو

  • برنج یک کیلو
  • مرغ یک عدد
  • کنسرو نخود(یا نخود سبز پخته شده) ۱ قوطی
  • پودر کاری دو تا سه قاشق
  • روغن ۲۰۰ گرم
  • زعفران به مقدار دلخواه
  • سیب زمینی دوکیلو

طبق دستور بالا مرغ را میپزیم و برنج را خیس و آبکش میکنیم.

آب مرغ را با یکی دو قاشق از پودر کاری مخلوط میکنیم و طعفران سائیده را با آبجوش حل میکنیم و در آب مرغ میریزیم و سه تا چهار قاشق روغن داغ کرده را در آن میریزیم.

کمی پودر کاری به مرغ میپاشیم و مرغ و نخود را لای پلو میگذاریم و آب مرغ و کاری را روی پلو میدهیم و پلو را دم میکنیم.

سیب زمینی ها را پوست میگیریم و میشوییم و به صورت خلالی خیلی ریز سرخ میکنیم. اگر برایتان ممکن نیست یک بسته سیب زمینی خلالی اماده تهیه کنید و کمی با نمک و فلفل و پودرکاری مخلوط میکنیم.

برنج را در دیس میکشیم و روی آن را با سیب زمینی خلالی که بهتر است خودتان ان را سرخ کرده باشید میپوشانیم. اگر تمایل داشتید میتوانید روی پلو را با چند عدد تخم مرغ نیمرو تزئین کنید.

هویج پلو

مطابق دستور این غذا را برای ۶ تا ۸ نفر با مواد زیر میتوان تهیه کرد؛

  • برنج یک کیلو
  • مرغ ۱ونیم کیلو (یا دو کیلو گوشت بره)
  • هویج ۱ونیم کیلو
  • شکر یک لیوان(۲۰۰گرم)
  • زعفران یک قاشق مرباخوری

برنج را خیس میکنیم و هویج را پوست میکنیم و از با سایز درشت رنده میکنیم که به شکل خلال نازک در بیاید.

بعد هویج را با مقداری روغن کمی سرخ میکنیم و شکر ار در یک لیوان آب جوش حل میکنیم و داخل هویج میریزیم و میگذاریم یکی دو جوش بزند.

مرغ را می‌پزیم و آب مرغ را که باید در حدود نصف لیوان باشد با ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن مخلوط میکنیم و برنج راهم مطابق دستور آبکش مکینیم.

سپس هویج اماده شده و مرغ را لای پلو میگذاریم و مطابق دستور دم میکنیم و مثل سایر پلو مخلوط های مجلسی در دیس میکشیم و روی ان را با برنج زعفرانی و کمی خلالب پسته و بادام تزئین میکنیم و کمی کره یا روغن داغ کرده روی آن میریزیم.

اگر تمایل داشتید میتوانید دو لیوان خلال پوست پرتغال یا نارج که تلخی اش کرفته شده را با هویج مخلوط و روی این پلو مخلوط بریزیم.

مصالح پلو

دستور تهیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر گفته شده که متناسب با نیاز خودتان میتوانید مواد را کم یا زیاد کنید.

  • برنج یک کیلو
  • گوشت چرخ کرده ۱ کیلو
  • پیاز ۳ تا ۴ عدد
  • ادویه پلویی دو قاشق سوپخوری
  • زعفران یک قاشق سوپخوری
  • روغن یک پیمانه سر پر

برنج را آبکش میکنیم و در دیگ میریزیم و لابه‌لای آن را را ادویه میپاشیم. بعد زعفران را در کمی آبجوش حل میکنیم و با نصف لیوان آب گوشت یا اب ساده ، ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن آبکرده بعد از گرفتن عرق برنج روی سطح برنج میریزیم و پلو را دم میکنیم.

پیاز را رنده ریز میکنیم و گوشت را با پیاز رنده شده و کمی ادویه و نمک و فلفل مخلوط میکنیم و گلوله های به اندازه یک نارنگی کوچک برمیداریم و گرد میکنیم و با انگشت وسط ان را سوراخ میکنیم و در یک تابه با روغن داغ دو طرفش را سرخ میکنیم.

برنج را در قابلمه یا دیگ مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم و کمی برنج زعفرانی روی آن میریزیم و کمی هم کره آبکرده روی برنج میدهیم و شامی های گوشت را روی برنچ میچینیم.

ممکن است شامی ها را بعد از سرخ کردن روی برنج بچینیم و برنج را دم کنیم و موقع سرو ان شامی ها را برمیداریم و وقتی پلو را در دیس کشیدیم بترتیبی که ذکر شد روی پلو میچینیم.

پلو مخلوط گوشت و قارچ

این مقدار مواد برای ۶ تا ۸ نفر کفایت میکنه؛

  • برنج ۷۵۰ گرم
  • گوشت مغز ران نیم کیلو
  • فلفل سبز دلمه ای ۴ تا ۵ عدد
  • قارچ نیم کیلو
  • پیازچه یک دسته کوچک
  • روغن ۲۰۰ گرم
  • رب گوجه ۲ قاشق سوپخوری
  • پیاز سرخ کرده ۲ قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

گوشت را قیمه ای خورد میکنیم و با پیاز سرخ کرده کمی سرخ می‌نماییم. سپس دو لیوان آب اضافه میکنیم و می‌گذاریم گوشت بپزد.

پیازچه و فلفل را خورد کرده و همراه قارچ تمیز شده داخل گوشت میریزیم.

رب و کمی نمک و فلفل را داخل آن می‌ریزیم و می‌گذاریم تمام اهسته بجوشد و آب ان کشیده شود.

برنج را تمیز کرده و می‌شوییم با روغن در تابه کمی سرخ میکنیم و بعد برابر دستور کته ساده آب برنج را میزان میکنیم و یک قاشق نمک در ان می‌ریزیم و می‌گذاریم آب برنج کشیده شود و بعد مواد گوشت و قارچ را لای برنج گذاشته و اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد.

پلو یونانی

  • برنج ۷۵۰ گرم
  • فلفل دلمه رنگی خورد و سرخ شده یک لیوان
  • نخود سبز پخته شده ۲ لیوان
  • کنسرو قارچ خورد شده یک لیوان
  • ژامبون خورد شده یا مرغ تکه شده ۱۰۰ گرم
  • اب گوشت یا مرغ ۲ لیتر(۱۰لیوان)
  • روغن ۱۵۰ گرم
  • پیاز خلال شده یک لیوان
  • زعفران یک قاشق مربا خوری

برنج را بدقت میشوییم و پیاز را با روغن کمی سرخ میکنیم.

برنج را با پیاز چند تفت میدهیم.

آب مرغ و زعفران و یک قاشق نمک را داخل برنج می‌ریزیم و میگذاریم در حرارت ملایم برنج پخته شده آب آن کشیده شود.

هنگام سرو و کشیدن در سینی تمام مواد فوق را با آن مخلوط می‌نمائیم و کمی کره آب کرده روی آن می‌ریزیم.

مانی پلو

یه پلو مخلوط جدید و خوشمزه دامغانی ها دارند که واقعا مجلسی و دهن پُر کنه. بشدت برای مهمونی های رسمی توصیه میشه.

مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛

  • گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • چوب دارچین و نمک و فلفل سیاه
  • رب گوجه فرنگی
  • رب آلوچه

مواد برای مخلوط مانی؛

  • پیاز متوسط یک عدد
  • کشمش پلویی یک پیمانه
  • زرشک یک سوم پیمانه
  • لپه پخته شده نصف لیوان

برای شروع پیاز های ریز خرد شده رو که طلایی شدن بهش گوشت گوسفندی مون رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا رنگش عوض بشه.

بعد فلفل و چوب دارچین رو میریزیم و اب جوش اضافه میکنیم تا روشو بپوشونه و درشو میزاریم و برای مدت یک ساعت اجازه میدیم تا کامل روی حرارت ملایم جا بی افته.

حالا توی تابه پیاز خلالی خرد شده و طلایی شده رو با زرشک و کشمکش پلویی و زعفران دم کرده مخلوط میکنیم و میزاریم تا رنگ عوض کنند و مزه هاشون به خورد هم بره. و این میشه مواد مانی مون.

حالا برنج رو به همراه کمی نمک و روغن میزاریم بپزه و بهش لپه پخته شده رو اضافه میکنیم و در اخر رشته هارو خورد میکنیم میریزیم تو برنج و وقتی نرم شد آبکش میکنیم.

بعد کف قابلمه رو نون لواش میزاریم برای تَه‌دیگ و سپس یه لایه برنج و بعد یه لایه مخلوط مانی رو میریزیم تا لایه اخر و کمی زعفران روش میریزیم و میزاریم تا برنج دم بکشه.

در یک تابه جدا ، مقداری رب الوچه و رب گوجه فرنگی رو باهم تفت میدیم و به خوراک گوشتمون اضافه میکنیم و موقع سرو روی برنج مون می‌ریزیم.

پلو بندری

این یه مدل پلو مخلوط جنوبی هستش که ما با کنسرو ماهی تهیه اش میکنیم و بشدت مقوی و سالمه‌.

  • سبزیجات(جعفری-تره-شنبلیله- گشنیز) ۱ کیلو
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۱ بُته(در صورت تمایل)
  • تن ماهی ۳ عدد
  • نمک- فلفل- آویشن- زردچوبه- زعفران به میزان لازم
  • برنج ۵ لیوان
  • روغن به میزان لازم
  • چشم بلبلی ۱ لیوان فرانسوی

ابتدا سبزی‌های خرد شده رو با پیاز و سیر رنده شده، زردچوبه و کمی روغن تفت میدیم.

وقتی کاملا تفت خورد، چشم بلبلی پخته شده و تن ماهی رو اضافه میکنیم، نمک و فلفل و کمی پودر آویشن رو هم می‌ریزیم و میذاریم با حرارت ملایم تقربیا تا جا بیفته

این مواد نباید کاملا سرخ بشه و در حد نیم پز باشه کفایت میکنه…

بعد به سراغ برنج میریم. برنج رو آبکش میکنیم.

برای ته دیگ ، روغن و مقداری آب و زردچوبه یا زعفران میریزیم و روی اون ته دیگ مورد نظرمون رو میزاریم(سیب زمینی،لواش و…).

اول برنج و بعد مواد سبزی رو لایه به لایه میریزیم تا لایه آخر، مقداری زعفران دم کشیده هم اضافه میکنیم و میزاریم با حرارت ملایم برنج دم بکشه، نوش جان

پلو مکزیکی

پلو مکزیکی هم خیلی خوشمزه‌ست هم بسیار راحت،اگه اهل پلوهای مخلوط باشین پس حتما پلو مکزیکی هم دوست خواهید داشت.

برای پلو مکزیکی اول،یدونه پیاز بزرگ رو نگینی خورد میکنیم و بعد با کمی روغن آفتابگردان تفت میدیم.

زردچوبه میزنیم بعد ۳ حبه سیر رنده شده اضافه میکنیم و کمی که سیر تفت خورد،فلفل دلمه‌ای رنگی رو نگینی خورد میکنیم و به مایه اضافه میکنیم و کمی که نرم شد مخلوط نخود فرنگی و ذرت و هویج که پخته است رو اضافه میکنیم و بعد هم ۲ تا سینه مرغ رو فیله و خورد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم.

وقتی مرغ کمی پخت گرانول گوجه فرنگی،پاپریکا،گرد لیمو،کمی زنجبیل،فلفل قرمز و نمک اضافه میکنیم،بعد هم زعفران دم کرده و ۱ ق غ رب گوجه فرنگی و ریحان خشک و نصف لیوان آب جوش اضافه میکنیم.

کمی تفت میدیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم.

برنج رو هم نیم پز و آبکش میکنیم و تو قابلمه سیب زمینی و لایه به لایه از مواد و برنج اضافه میکنیم و دم‌‌کنی میذاریم تا دم بکشه.⁣

می‌تونید به جای مرغ،از میگو یا گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.⁣

می‌تونید به جای گرانول گوجه از گوجه استفاده کنید،فقط باید گوجه کاملا بپزه.⁣
می‌تونید قارچ هم بریزین و بهتره که این غذا تند باشه.⁣

پلو مخلوط گیلانی

برنج ایرانی۴پیمانه
مرغ ۴تکه
پیاز ۱عدد
قارچ ۴عدد
فلفل دلمه ای ریز ۱عدد
زرشک ۳قاشق
خلال پسته وبادام ۳قاشق
رب الوچه و سبزی چوچاق
زردچوبه،دارچین،پاپریکا،نمک

خب اول مرغ رو با ادویه ها بزارید تا جوش بیاد و کف کنه، وقتی که کف کرد کامل آب مرغ رو عوض کنید.

مرغ هارو بشویید و دوباره بزارید با آب یک عدد پیاز و یک حبه سیر و کمی ادویه بپزه ولی خیلی نرم نشه که موقع ریش کردن وسرخ کردن مثل نخ باریک نشه کمی رشته های ریش شده مرغ درشت باشه.

وقتی که مرغ پخت ریش ریشش کنید و داخل روغن کمی تفت بدید و مقداری رب آلوچه و سبزی چوچاق(سبزی محلی گیلانی) بهش بزنید و دوباره کمی تفت بدید(جمعاً ۵ دقیقه) تا از طعم خامیش گرفته بشه.

داخل یه تابه دیگه پیاز رو سرخ کنید کمی که سبک شد قارچ نگینی ریز رو بهش اضافه کنید کمی تفت بدین و بعد فلفل دلمه ای رو اضافه کنید.

خوب تفت بدین و به ترتیب مرغ ریش شده زرشک ، خلال پسته و بادام،کمی زردچوبه ودارچین رو اضافه کنید.

برنج رو آبکش کنید و داخل یه ظرف نچسب روغن بریزد. کمی کنجد و یک لایه برنج ساده زعفرانی بریزید کمی فشرده کنید و مابقی برنج رو با مخلفات مرغی مخلوط کنید روی برنج زعفرونی بریزید کمی روغن روی برنج بریزد و به مدت ۳۰ الی۴۰ دقیقه بزارید تا دم بکشه و تمام…

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.17 (23 رای)