آموزش پیراشکی کرم دار به روش رزا منتظمی
اگر میخواید نحوه پخت پیراشکی کرم دار رو بدونید و اینکه مواد داخل پیراشکی رو چجوری مثل بیرون درست کنید همراه ما باشید.
پیراشکی یا به انگلیسی piroshki یک خوراکی خوشمزه روسی هستش که با گوشت و کرم دار و مربا و خیلی چیزهای متفاوت میشه تهیه اش کرد.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی
- خمیر مایه نصف ق غ
- آب ولرم ۱/۴ لیوان برای عمل آوردن خمیر مایه
- شکر ۱ ق چ برای عمل آوردنخمیر مایه
- آرد ۲ لیوان (مقدار آرد تقریبیه ممکنه کمی بیشتر یا کمتر مصرف بشه)
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر ۲ ق غ
- وانیل ۱/۴ ق چ
- نمک ۱/۴ ق چ
- آب یا شیر ۱/۴ لیوان
- روغن ۳۰ گرم معادل ۳ ق غ
مواد داخل پیراشکی کرم دار :
- آرد ۱/۴ لیوان
- شیر یا آب نصف لیوان
- شکر نصف لیوان
- وانیل ۱/۴ ق چ
- کره ۱۰ گرم (دلخواه)
نحوه پخت پیراشکی کرم دار
برای آماده کردن خمیر اول باید خمیر مایه رو عمل بیاریم.
آب ولرم رو داخل یه ظرف بریزید و شکر رو بهش اضافه کنید.
بعد خمیر مایه رو روش بپاشید و کمی هم بزنید تا خمیر مایه مرطوب بشه.
درب ظرف رو بزارید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه پف کنه و عمل بیاد.
توی یه کاسه جدا تخم مرغ، شکر، وانیل، نمک، روغن و شیر یا آب رو با هممخلوط کنید بعد خمیرمایه عمل اومده رو بهش اضافه کنید.
در نهایت آرد رو که قبلاً الک شده کم کم اضافه کنید تا خمیر یکدست بشه تا جایی که به دستتون نچسبه.
حتماً آرد رو کم کم اضافه کنید چون با توجه به جنس آرد ممکن آرد کمتر یا بیشتری مصرف بشه.
روی سطح کارتون کمی آرد بپاشید و خمیر رو ۱۰ دقیقه ورز بدید تا لطیف بشه.
خمیر رو داخل کاسه بزارید و روشو بپوشونید؛ یک ساعت تا یکساعت و نیم در جای نسبتاً گرم بزارید استراحت کنه تا حجم خمیر دو برابر بشه.
تو این فاصله کرم رو آماده کنید.
آرد رو با آب یا شیر سرد داخل یه قابلمه با هم مخلوط کنید تا گلوله های آرد باز بشه بعد شکر رو اضافه کنید.
روی حرارت ملایم مدام هم بزنید غلیظ بشه.
در آخر وانیل و به دلخواه کره رو اضافه کنید.
از روی حرارت بردارید و کنار بزارید تا خنک بشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو رو بگیرید و یک دقیقه اون رو ورز بدید.
روی سطح کارتون آرد پاشی کنید و خمیر رو به ضخامت ۱ سانتیمتر پهن کنید و با کاتر گرد برش بدید.
توی یه سینی دیگه کمی آرد بپاشید و خمیرهای برش خورده رو با فاصله کنار هم بچینید، روشو بپوشونید و نیم ساعت بهش استراحت بدید.
بعد خمیرها رو در روغن که با حرارت کم که خوب داغ شده سرخ کنید.
به محض اینکه خمیر رو داخل روغن انداختید با قاشق از روغن توی قابلمه روش بریزید تا پف کنه.
زیرش که کمی رنگ گرفت برش گردونید تا روشم کمی رنگ بگیره بعد دوباره برش گردونید تا کاملاً سرخ بشه اینطوری خمیر پف بیشتری میکنه.
وقتی خنک شد با چاقو عرض خمیر رو برش بدید و کرم رو وسطش بزارید.
نوش جان. منبع
فیلم اموزش پیراشکی کرم دار
طرز تهیه پیراشکی کرم دار در فر
مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛
- شیر گرم یک پیمانه یا ۲۵۰ میلی لیتر
- تخم مرغ یک عدد
- شکر یک چهارم پیمانه یا ۵۰ گرم
- خمیر مایه ۱ق غ سر خالی
- نمک ۱ ق چ سر خالی
- آرد دو سوم پیمانه + ۱ ق غ سر خالی یا ۴۰۵ گرم
- کره ۵۵ گرم
شیر و تخم مرغ و شکر با هم خوب مخلوط کنید.
استفاده از وانیل در این مرحله اختیاریه ومیتونید بریزید.
آرد و خمیر مایه و نمک اضافه کنید و مخلوط کنید.
در این مرحله با مواد با لیسک مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد.
روی خمیر بپوشانید و ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
بعد از استراحت کره را اضاف کنید و ورز دهید.
خمیر روی سطح صاف وارد پاشی شده قرار دهید وخمیر خوب ورز دهید.
خمیر باید صاف وحالت کشسانی پیدا کند.
خمیر در ظرف چرب شده قرار دهیدوروی خمیر هم کمی چرب کنید.
روی خمیر بپوشانید و یک ساعت جای گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از استراحت خمیر هوا گیری کنید و با ضخامت ۱ سانت باز کنید و برش بزنید و در سینی فر قرار دهید.
روی خمیر را بپوشانید و ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
با کره آب شده رومال بزنید و در فر گرم با دمای ۱۸۰درجه به مدت ۲۲ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.
بعد از پخت با ماسوره یا هر چیز دیگری سوراخ کنید و با شکلات یا کرم پر کنید.
مواد لازم برای کرم
- شیر ۴۰۰میلی لیتر
- شکر ۱۸۰ گرم
- تخم مرغ یک عدد
- نشاسته ذرت ۳ق غ
- خامه ۲۰۰گرم
- کره ۵۰گرم
شیر را گرم کنید و در ظرفی شکر و تخم مرغ و نشاسته را خوب مخلوط کنید بهتره از همزن برقی استفاده کنید.
شیر گرم را به این مواد اضافه کنید و مخلوط کنید، روی حرارت ملایم بزارید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
بعد از روی حرارت بردارید و کره را اضافه کنید.
روی کرم را بپوشانید و بزارید تا سرد شود.
این کرم بدون خامه هم خوشمزست و میتونید اصلا خامه نزنید و یا نصف مقدار دستور اضافه کنید.
خامه صبحانه را با همزن بزنید و کرم را بهش اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید.
چرا پیراشکی کرم دار سفت میشه؟
علتش اینه که موقع تهیه مواد خمیر بیش از حد بهش آرد اضافه کردید.
باید حواستون به این موضوع باشه و طبق دستور رعایت کنید.
زمانی که خمیر کمی حالت چسبندگی دارد باید اضافه کردن آرد را متوقف کنید.
چرا پیراشکی پف نمیکنه
حتما مراقب باشید که خمیرمایه تون تاریخ انقضاش نزدیک نباشه و همچنین موقع عمل اوردن روشو بپوشونید و در جای خنک بزارید و هرگز در جای گرم قرارش ندید.
موقع سرخ کردن هم قبلش ظرف و روغن مایع رو داغ کنید و حین سرخ شدن حرارت رو روی کم قرار بدید.
چرا پیراشکی داخلش خمیر میشه؟
عوامل مختلفی میتونه نقش داشته باشه اما زیاد خمیر گرفتن میتونه یکی از این عوامل باشه.
همچنین نباید با حرارت زیاد سرخش کنید ، بلکه باید با یه حرارت کم و به صورت مرحله ای تهیه اش کنید.
همچنین اگر براتون این روش جواب نداد میتونید میتونید مثل دونات های خارجی وسطشو سوراخ بزارید و مثل عکس پایین درستش کنید.
دیدگاه
نظر بدهید