برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ به روش رزا منتظمی

برای اینکه بتونید پیراشکی گوشت خوشمزه با دستور رزا منتظمی و ادویه مخصوص پیراشکی رو با گوشت و خمیر نانوایی یاد بگیرید همراه ما باشید.

در این سری از آموزش فست فود سایت گیلان فود درباره یک غذای خوشمزه و بسیار معروف جهانی به نام پیراشکی میخوایم آموزش قرار بدیم.

این لینک هارو هم ببینید:

پیراشکی چیست؟

پیراشکی به انگلیسی Pirozhki یکی از غذاهای ملی روسیه است، که نامی عمومی هم برای غذاهای پخته یا سرخ‌شده‌ای است که با مواد متنوعی پر شده‌اند نیز گفته می‌شود.

این مواد متنوع میتواند از انواع مواد پیتزا تا حتی پنیر صبحانه نیز باشد.

این واژه در اصل اسلاوی است. ویکی

خمیر پیراشکی میتواند انواع خمیر ها باشد مثل خمیر پیتزا یا حتی خمیر نان بربری و…

پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت با دستور رزا منتظمی

  • آرد گندم خیلی سفید و نرم ۲۵۰ گرم
  • خمیرمایه ۵گرم (یک قاشق سوپخوری)
  • شکر یک قاشق سوپخوری
  • روغن ۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • نمک نصف قاشق چایخوری

در ابتدا خمیرمایه یا مخمر را در نصف استکان آب نیم‌گرم خیس میکنیم و سپس نصف قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه میکنیم. و اجازه میدهیم تا بطور کامل مخمر در آب حل شود.

آرد را در ظرفی میریزیم و تخم مرغ ها و مخمر حل شده را داخل ارد میریزیم و بهم میزنیم تا تبدیل به خمیر شود.

بعد روغن و شکر را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا خمیر کاملا نرم و لطیف شود و بدست نچسبد.

در صورت شل بودن کمی آرد اضافه میکنیم و بعد روی خمیر را میپوشانیم و در یک محیط گرم می‌گذاریم نیم ساعت استراحت کند.

برای مواد میانی از لیست زیر میتوانید استفاده کنید؛

  • گوشت چرخ کره ۳۵۰ گرم
  • پیاز سرخ شده ۳ قاشق سوپخوری
  • جعفری سرخ شده ۳ قاشق سوپخوری
  • تخم مرغ سفت شده ۲ تا ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی نصف قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

روغن و گوشت و پیاز سرخ شده را مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم میگذاریم و بهم میزنیم تا آب گوشت کشیده شود.

رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب حل می‌کنیم و داخل گوشت میریزیم و کمی نمک و فلفل میزنیم و می‌گذاریم گوشت آهسته بجوشد و آبش کاملا کشیده شود.

بعد گوشت را از روی آتش برمیداریم و تخم مرغ های سفت شده را در آن رنده میکنیم و پس از اضافه کردن جعفره خرد شده تمام مواد را مخلوط می‌کنیم.

بعد گلوله هایی به اندازه یک گردو از خمیر بر میداریم و به شکل دایره باز میکنیم و میان آن را کمی مایه گوشتی میگذاریم و دو طرف خمیر را به هم میچسبانیم و در روغن فراوان داغ شده دوطرفش را سرخ میکنیم.

سپس در صافی میچینیم تا روغن زیادی آن گرفته شود.

بجای خمیرمایه میتونید از دو قاشق مرباخوری بیکینگ پودر و یک قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده کنید.

پیراشکی گوشت با خمیر نانوایی

مایه گوشتی را میتونید مثل مایه ماکارونی یا با هر ماده دیگه ای که دوست داشتید آماده کنید.

از خمیر نانوایی (بهتره بربری باشهم) چونه های کوچکی گرفته و روی سطحش آرد پاشی میکنیم تا باز بشه!

از مایه گوشتی انتهای خمیر گذاشته و مثل تصویر پایین میپیچیم.

اگه حوصله نداشتیم یا دوست نداشتیم از مایه گوشتی وسط خمیر گذاشته و لبه ها را به هم میچسبانیم.

روی خمیر چند تا حفره ایجاد میکنیم تا زیادی پف نکند.

بعد لبه ها را مثل قطاب بپیچید یا با چنگال شکل بدهید.

در سینی که کاغذ روغنی انداخته ایم پیراشکی ها را می چینیم.

سپس با زرده تخم مرغ و کمی زعفران رومال میکنیم و کنجد میپاشیم.

در فر ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ تا۳۵ دقیقه میپزیم.

بخونید: نکات مهم پخت و پز در توستر و فر خانگی

از دقیقه ۲۵ مراقب باشید و به پیراشکی ها سر بزنید چون درجه فرها متفاوته
مواظب باشید نسوزه.

پیراشکی گوشت

فوت و فن تهیه پیراشکی گوشت

یک ظرف آب داخل فر قرار بدید تا پیراشکی گوشت خشک نشه.

برای طلایی شدن روی آنها چند دقیقه گریل فر را روشن کنید

اگه فر نداشتید میتونید پیراشکی ها را در روغن سرخ کنید که در این صورت نیاز به رومال نداره

میتونید با گوشت مرغ یا سویا و حتی مواد دیگه هم این پیراشکی را تهیه کنید.

پیراشکی گوشت رو با سس چیلی تای حتماً تست و سرو کنید.

اگر میخواید مثل عکس پایین بپیچید با دقت به مراحل زیر دقت کنید.

پیراشکی گوشت با خمیر یوفکا

کار با یوفکا فوق العاده آسونه چون همه چیز آماده است.

یوفکا به شکل مستطیل یا دایره و مثلثی از بازار تهیه کنید.

حتما قبل از ریختن مواد داخل خمیر یوفکا ، سطح خمیر رو با مایعی مانند شیر ، روغن ، زرده تخم مرغ ، کره ذوب شده و آب یا… بخوبی مرطوب کنید تا خمیر کاملا منعطف بشه.

به علاوه توجه کنید که مواد داخلی گوشت که میخواید استفاده کنید باید خنک و کم آب باشه.

اگر خمیرتون منجد هست ، بهش اجازه بدید تا کاملا از حالت انجماد خارج بشه؛ بهترین راه برای استفاده از یوفکا منجد شده اینه که یک تا دو ساعت پیش از مصرف اونو در دمای محیط قراز بدید و روی بسته با تیغ یک شکاف ۳ سانتی متری ایجاد کنید تا هوا به مقدار جزئی به بسته برسه!

در نظر داشته باشید که قبل از مصرف درب بسته رو باز نکنید چون خمیر یوفکا نباید در مجاورت هوا از حالت انجماد خارج بشه و این فرآیند باید در زیر لفاف اتفاق بی افته.

خمیرتون که اوکی شد ، مواد رو بریرید داخلش ، و هر شکلی که دوست دارید تاآ بزنید و در آخر کمی مایع به اون قسمتی که میخواید بچسبه بزنید تا بخوبی شکلش در بیاد.

بزارید تو فر یا روغن تا به میزان دلخواه بپزه یا سرخ بشه.

حواستون باشه که یوفکا بافت نازکی داره پس زیاد مواد روغنی نکنید و نزارید خیلی سرخ بشه!

تصویر پایین رو برای درک بهتر شکل پیراشکی گوشت با خمیر یوفکا ببینید؛

پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت با نان لواش

با نون لواش بخواید پیراشکی گوشت درست کنید شکل سمبوسه میشه اما میتونید شکل پیچیدن رو مثل تصویر بالا انجام بدید تا حالت مثلثی سمبوسه رو نداشته باشه.

برای مواد میانی هم بهتره از ترکیب امتحان پس داده زیر استفاده کنید؛

  • گوشت چرخکرده
  • پیاز سرخ شده
  • فلفل دلمه
  • ادویه نمک فلفل آویشن

این دستور سس مخصوص رو هم داشته باشید به کارتون میاد؛

سس تارتار

۳ قاشق سس مایونز

۲ قاشق ماست پرچرب همزده

۱ قاشق سس خردل یا ۱ قاشق چایخوری پودر خردل

نمک فلفل سیاه پودر پیاز و پودر سیر

۳ عدد خیار شور رنده شده

کمی شوید خشک یا یک قاشق شوید تازه خرد شده

آبلیمو یک قاشق

۱حبه سیر تازه رنده شده(سلیقه ای)

تمام مواد سس را باهم قاطی کرده خوب هم میزنیم به مدت یک ساعت در یخچال میزاریم استراحت کنند تا مزه ها به خورد هم برن و بعد کنار پیراشکی گوشت سرو کنید. منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.8 (5 رای)