برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

چگونه چای دم کنیم؟ معرفی انواع چای و رفع همه مشکلات

چای دم کردن بین ما ایرانی ها یه سنت جاافتاده و مهمه که فوت و فن های خاص خودشو داره تا یه چای سرگل سیاه دبش داشته باشیم.

و پاسخ به مدت زمان نگهداری چای در فلاسک؟

وقتی میخوایم درباره پرمصرف ترین یا محبوب ترین نوشیدنی های توی دنیا صحبت کنیم قطعا بعد از آب ، اسم چای باید بیاد.

چای قدمتی به اندازه ۵هزار سال دارد که برای نخستین بار جینی ها به آن دست یافتند.

روایت معروفیست که امپراتور شن نونگ برای اولین بار برگهای یک درخت وحشی را به طور تصادفی در ظرف آب جوش قرار میدهد و به این صورت اولین چای بعمل می‌آید.

سادگی و تنوع چای آن را به نوشیدنی اصلی فرهنگ ها تبدیل کرده است.

علاوه بر این ، از آنجا که می توان چای را با گیاهان مختلف بی شماری تهیه کرد ، دارای طعم های مختلفی است و همچنین می تواند دارای خواص درمانی باشد یا به عنوان دارو به طور گسترده ای استفاده شود. منبع : zegrahm

ما این روزها انواع مختلفی از چای سبز و سیاه و حتی زرد و سفید داریم. دمنوش ها هم که به جای خود!

چای دم کشیده تا چه زمانی قابل خوردنه؟

چای دم کرده تا ۶ ساعت ابتدائی، قابلیت استفاده شدن دارد اما با گذشت دو ساعت به مرور رنگ و بوی تازه اش را از دست می‌دهد.

بعد از اون چای دم کرده رنگ کدر و بافت متفاوتی پیدا میکنه.

درکل اما چای خورهای حرفه ای عادت به دم کردن چای تازه دارند و از چای کهنه برای استفاده چندباره بیزارند.

چگونه چای دم کنیم؟

نصف یک کتری رو پر از اب میکنیم و درشو میزاریم تا با حرارت بالا بجوش بیاد.

بعد از ابنکه آب جوش اومد حرارت رو پایین میاریم.

سپس در یک قوری به اندازه یک قاشق چای خوری سرپُر چای میریزم.

بعد به اندازه یک پیمانه آب جوش را به چای خشک اضافه میکنیم.

دقت کنید که همیشه به ازای هر یک قاشق چای‌خوری چای خشک، باید یک پیمانه آب اضافه کنید.

سپس قوری را بر روی درب کتری قرار میدهیم تا با حرارت پایین به ارامی و بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

چای شما آماده است و میتوانید با استفاده از یک توری یک سوم ۱/۳ استکان را چای و مقدار دیگر را با آبجوش پر کنید.

چای را میتونید با قند ، شکر ، نبات ، شیرینی ، خرما و عسل و مخصوصا رشته و خشکار میل کنید

از کجا بفهمیم چای دم کشیده؟

ببینید برای فهمیدن این موضوع باید فاکتورهایی رو که در پایین تر گفتیم رعایت بکنید.

بعد از چندبار دم کردن چای متوجه میشید خودتون.

اما درهرحال چای دم کشیده ظاهر شفاف ، طعم تلخ مناسب و بوی غیر خامی میده. بعبارتی میشه گفت که برای فهمیدن زمان‌دم کشیدن کافیه یه ربع زمان بدید تا چایی تون دم بکشه.

اونوقت خودتون متوجه میشید که عطر و بوی مناسب یک چای لذیذ چیه…

تشخیص چای اصل

اول اینکه چای هرچقدر پودری تر باشه، مزه تلخ تر و رنگ تیره تری داره.

و همچنین هرچقدر چای دیرتر دم بکشه کیفیت بالاتری داره؛علتش هم اینه که این موضوع نشانه طبیعی بودنشه.

حالا اگر چای طبیعی رو بریزید تو یه لیوان آب سرد به سختی و به مقدار خیلی کم رنگ پس میده(شاید هم نده). اما اگر زیادی رنگ پس داد بدونید که همراه چای تون رنگ دهنده طبیعی قاطی شده!

روش دیگر اینه که چای دم کشیده رو تو یه لیوان شیشه ای بریزید و بزارید به مدت ۲۴ساعت یه گوشه بمونه.
اگر بعد این زمان چای سیاه و ته نشین شد این یعنی این چای مواد افزودنی داره و طبیعی نیست. لیوانش هم به سختی شسته میشه.

فوت و فن چای دم کردن

کیفیت آب حرف اول را در موضوع دم کردن چای میزد پس سعی کنید از آب باکیفیت استفاده کنید.

هرگز آب رو دوبار نجوشونید و هر مقداری هست کاملا تعویضش کنید.

حتی اگر شما چای با کیفیت مصرف میکنید مهمه که چای تازه دم میل کنید چون چای مونده هم در طولانی مدت اثرات مخربی داره؛ پس نباید مثل قدیما که خونه مادربزرگا یه سماور بودو چای و آب برای یکی دو روز هی دوباره داغ میشد باشه!

اگر میخواهید عطر و طعم چای بعد از دم کشیدن قوی تر شود دور آن را بپوشانید.(روشو دم کنی بزارید)

چای ساز بیشتر مانند یک شوخیست. حتما در ابتدا از سماور و اگر در دسترس نبود از کتری و قوری استفاده کنید.

قوری چینی بهترین جنس مرغوب برای چای دم کردن است.

انواع چای گیلانی براساس کیفیت به عبارت زیر است:

  1. چای زرین سرچین بهاره
  2. چای ممتاز بهاره
  3. چای قلم بهاره
  4. چای شکسته بهاره

چای چند دقیقه باید دم بکشد؟

بستگی به نوع چای دارد. اما چای سیاه معمولی به طور معمول بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه باید دم بکشد.

مقدار استاندارد آب و زمان‌دم کشیدن برای دم کردن یک وعده چای به شرح زیر است:

  • چای زرین : ۱ پیمانه – ۲۰ دقیقه
  • چای ممتاز : ١.۵ پیمانه – ۱۵ دقیقه
  • چای شکسته : ٢ پیمانه – ۱۵ دقیقه
  • چای قلم: ۲.۵ پیمانه – ۱۰ تا ۱۵ دقیقه

مدت زمان دم کشیدن چای سبز

بهترین زمان برای دم کشیدن چای سبز و حفظ خواصش بین ۵ تا ۱۰ دقیقه هست.

روش خالص تر اینه که چای رو به مدت چندساعت در یک ظرف آب ولرم قرار میدن تا به مرور زمان خواص و طعم و رنگ چای سبز به خورد آب استفاده شده بره.

روش گیلانی تهیه چای دم کرده

در ابتدا داخل قوری خالی، آب جوش میریزیم و ۳۰ثانیه تکونش میدیم که بخوبی گرم بشه.

بعد اب جوش رو از داخل قوری خالی میکنیم و چای خشک رو میریزیم.

کمی صبر میکنیم تا چای خشک گرم بشه و سپس داخلش اب سرد میریزیم و به سرعت آب سرد رو خالی میکنیم.

بعد هم آب جوش میریزیم و میزاریم رو کتری که ده دقیقه دم بکشه.

برای دم کشیدن باید کتری با شعله خیلی کم قُل قُل کنه که بخارش بخوره به کف قوری مون!

برای ریختن چای تو استکان اول چای رو میریزیم و بعد با ارتفاع بالا آب جوش رو داخلش میریزیم.

برای چای ایرانی از اب چشمه استفاده بشه خیلی بهتره یا اگر در دسترس نبود آب معدنی بهترین گزینه است.

مدت زمان نگهداری چای در فلاسک

این موضوع بستگی به جنس فلاسک تان دارد.

اگر سر فلاسک را باز نکنید تا ۱۲ ساعت مدت ماندگاری خواهد داشت در غیر این صورت کمتر از ۶ ساعت.

فلاسک های شیشه ای مدت کمتری را نگهداری میکنند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.14 (7 رای)