طرز تهیه چلو گوشت درباری به روش حاج حسن
طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب و آموزش طرز پخت چلو گوشت بدون رب همراه با نکات مهم و فوت و فن های بانو رزا منتظمی درباره این غذای مجلسی.
در این سری از مطالب آموزش خوراک و کباب سایت گیلان فود میخوایم یه غذای اعیونی و سنگین رو بهتون آموزش بدیم.
قبلش این لینک هارو ببینید:
- بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای هر غذا
- آموزش باقالی پلو با ماهیچه پسران کریم
- آموزش قوزی بره چلو گوشت عراقی
چلو گوشت درباری
- گوشت سردست یا ماهیچه یا گردن
- آبغوره ۲ قاشق برای یککیلو گوشت
- روغن و نمک و فلفل
- زعفرون و زردچوبه
- چوب دارچین
- پیاز ۴ عدد متوسط(یا ۲ پیاز درشت)
در ابتدا گوشت رو به همراه مقداری آب که تا سطحشو بپوشونه در یک ظرف هم اندازه گوشت میریزیم.(حواستون باشه که ظرف مثل غذای آبگوشت بزرگ یا بیش از حد پهن نباشه!).
بعد پیازهارو خلالی میکنیم تا گوشتمون به مرحله جوشیدن برسه.(کف روی گوشت رو خالی کنید)
پیازهارو داخل تابه میریزیم و تفت میدیم تا طلایی رنگ و کاراملی بشه. آماده که شد به اندازه یک سوم از پیاز رو کنار میزاریم.
بعد فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و مقداری فلفل قرمز به همراه کمی چوب دارچین رو با پیازها تفت میدیم و داخل قابلمه گوشت در حال پخت میریزیم.
حواستون باشه که قابلمه آب گوشت نباید قُل تند بزنه چون اگر به اون درجه برسه همه مزه گوشت به خورد آبش میره و یه گوشت بی طعم برامون میمونه.
بعد پیازهارو به همراه آبغوره میریزیم داخل گوشت و اولش حرارت رو بالا میزاریم تا جوش بیاد بعد حرارت رو در حالت ملایم رو به کم میزاریم تا اروم به مدت ۲ تا ۳ ساعت طعم و مزه اش جا بی افته.
تا جاییکه ممکنه اصلا درشو برندارید اما میتونید برای یک بار در طی مدت زمان پخت اگر خیلی کَف کرد روشو بگیرید.
یه ترفند رستورانی میخوام اینجا بهتون بگم که خیلی کاربردیه و در مزه چلو گوشت رستورانی موثره؛ برای اینکار حدوداً اندازه دو قاشق بزرگ روغن سطح گوشت در حال پخت رو ازش جدا کنید و بریزید در یک تابه و کمی سرخش کنید.(در همین لحظه دو ملاقه بزرگ از آب در حال پخت رو هم جدا کنید و بریزید داخل یه کاسه که بعد بهش نیاز داریم)
سپس از روی حرارت بردارید تا از داغی اولیه بی افته. سپس داخل روغن به اندازه دو قاشق سوپخوری کوچولو زعفران بریزید و کمی هم بزنید. حالا مقداری آب ولرم یا گرم به تابه روغنزعفران اضافه کنید(حواستون باشه که دمای روغن داغ اگر باشه و اب اضافه کنید خطرناکه ، پس اول دمارو پایین بیارید) و بعد خالی کنید توی قابلمه گوشت و بزارید برای نیم ساعت تا یک ساعت دیگه بپزه.
برای تهیه سس چلو گوشت در یک قابلمه جدا تهشو روغن بریزید و دو قاشق رب اضافه کنید و با دمای ملایم به مدت چند دقیقه هَم بزنید و تفت بدید تا رنگ و طعم خامی رب گرفته بشه.
بعد نمک و هر ادویهای که دوست داشتید رو بزنید و اون یکسوم پیازی که اول کار جدا کرده بودیم رو اضافه کنید و همشو باهم تَفت بدید و سپس اون دو ملاقه آب گوشت رو اضافه کنید و بزارید با حرارت کم تا انتهای مرحله پخت بپزه و جا بی افته. (اگر دوست دارید گوشت تون قرمز بشه میتونید همین ترکیب رو داخل گوشت در حال پخت بریزید ولی بهتره که نکنید چون روش اصیلش به این صورت هستش.)
مدت زمانیکه گذشت و دیدید برنج تون دم کشیده و سس تون مزه اش جا افتاده و گوشت تون به مرحله پخت مناسب رسیده میتونید سرو کنید. منبع
چلو گوشت حاج حسن
این چلو جذاب خیلی مشابه اون چی هست که مشهد امتحان کردیم و شباهت زیادی به چلو ماهیچه پسران کریم یا چلو گوشت حاج حسن داره.
مواد لازم :
- گوشت گردن یا ماهیچه ۵۰۰ گرم
- پیاز ۴-۵ تا بزرگ
- چند حبه سیر
- چوب دارچین
- اودیه فلفل قرمز سیاه زردچوبه
- زعفران دم کرده یک استکان
گوشت را در روغن زیاد با مقدار زیاد زردچوبه تفت میدیم تا کمی سرخ شود
ادویه ها، فلفل سیاه و قرمز هم اضافه میکنیم، اگر ادویه لیمو فلفلی هم
داشتید بزنید خوش طعمش میکنه و سپس پیاز های خلالی خرد شده را روی سطح گوشت میریزیم، هرچی پیاز بیشتر بهتر (به گونه ای روی گوشت از پیاز پوشش داده شود)
چوب دارچین و حبه های سیر هم روش میندازیم در قابلمه میزاریم زیر شعله را کم میکنیم تا پیازها اب بندازن و گوشت با اب پیاز پخته شه (زیر شعله گاز باید خیلی کم باشه).
یک ساعت بعد از پخت زعفران دم شده رو بهش اضافه میکنیم و میزان ابشو چک میکنیم، اگر شعله گاز کم باشه بعد از یک ساعت یه اب غلیظ خواهید داشت که گوشت ها داره توش پخته میشه.
میتونید نمک هم رو در این فاز به میزان لازم اضافه کنید.
سپس در قابلمه بزارید تا دو ساعت دیگه همینجوری ارام ارام چلوگوشت جا بیفته.
بعد از سه چهار ساعت گوشت ماهیچه وگردن خوب پخته میشه و روغن میندازه و خوشمزه لذیذ خواهد شد.
کنارشم هم برنجتون رو آبکش کنید،اگرم مثل من وقت نداشتید کته هم خوشمزه میشه. اما اصلش اینه با برنج مجلسی آبکش شده سرو بشه. منبع
نکات تهیه چلو گوشت
اگر احیانا دیدید آب کمه داره گوشت میسوزه از آب جوش استفاده کنید تا آب سرد.
اون هم مقدار کم نزارید ابکی بشه چون هرچی غلیظ تر باشه روغن بیشتر میندازه خوشمزه تر میشه.
باید زمان کافی داشته باشید و حداقل ۶ ساعت زمان مفید لازم هستش چون به هیچ وجه نباید شعله را زیاد کنید.
این غذا در روش پسران کریم بدون هیچ آبی پخته میشود؛ فقط با آب پیاز طبخ می شود.
حتما بعد از ۳ساعت زعفران و دارچین را اضافه کنید تا زمان کافی داشته باشه گوشت طعم دار بشه.
اگر برگ بو داشتید حتما استفاده کنید.
نمک و فلفل را یک ساعت آخر اضافه کنید.
موقع پخت گوشتها به روش پسران کریم یادتون باشه که مقدار پیازها باید زیاد باشه که روی گوشتها رو کاملا بگیره.
درب ظرف رو محکم ببندین یا اینکه یک دم کن روی اون بگذارید و زیر قابلمه رو بعد از جوش اومدن کم کنید که ریز ریز بجوشه و آب بندازه و پخته شه.
چلو گوشت پسران کریم
در ویدئو پایین میتوانید آموزش تصویری تهیه چلو گوشت خانگی به روش این رستوران معروف مشهدی رو مشاهده کنید؛
دیدگاه
2 دیدگاه
عالیه،با آلوبخارا هم خوشمزه میشه
خیلی خوشمزه
نظر بدهید