برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه کاچی اصیل به روش رزا منتظمی

آموزش اشپزی تهیه طرز تهیه کاچی زایمان با دستور کتاب هنر اشپزی رزا منتظمی و نکات مهم ساناز سانیا درباره کاچی زعفرانی.

کاچی چیست؟

کاچی یکی از دسرهای بسیار قدیمی ایرانیه که خیلی راحت آماده می شه.

برای تهیه این دسر خوشمزه بعضیها به همراه مغذیجات، روغن حیوانی و نبات آماده می کنند و یا با شکر و به صورت ساده سرو می کنند.

این دسر مقوی برای زنانی که به تازگی زایمان کردند و یا افرادی که از نظر جسمانی ضعیف هستند بسیار مناسبه.

همچنین نقل شده که کاچی برای درد پریود در زنان هم مقویه.

طرز تهیه کاچی زایمان

  • آرد: یک پیمانه
  • آب: ۶ پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
  • شکر یا نبات خرد شده: یک لیوان (یا هفت عدد نبات شاخه ای بزرگ)
  • روغن مایع: دو سوم لیوان
  • هل ساییده: یک قاشق چایخوری
  • پودر دارچین: به میزان لازم
  • پودر بادام و گردو: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری‌ (اختیاری)

برای شروع ابتدا آب رو با نبات یا شکر میزاریم تا با حرارت ملایم حل بشه.

بعد زعفران و گلاب رو اضافه میکنیم و هَم میزنیم و از روی حرارت بر میداریم.

بعد تو یه ماهیتابه آرد رو به مدت ۱۰ دقیقه تَفت میدیم تا بوی خامی ازش گرفته بشه. هرچقدر بیشتر تفت بدید رنگ کاچی تیره تر میشه.

حالا آرد رو از صافی رد و اَلَک میکنیم. علتش اینه که ارد حین تَفت دادن رطوبش رو از دست میده و گلوله گلوله میشه!

بعد به آرد ، روغن مایع اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا بوی خامی روغن گرفته بشه.

بعد پودرهل و پودر دارچین میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا اثر ظاهری شون از بین بره.

حالا تو این مرحله شربت یا شهدی که آماده کرده بودیم رو به آرد کم کم می‌ریزیم و دائم هَم میزنیم تا گلوله گلوله نشه!

بعد که کل شربت رو اضافه کردیم گاز رو روشن میکنیم و چند قاشق کوچیک زعفران دم کرده اضافه میکنیم و هَم میزنیم تا کاچی خوشرنگ و مجلسی بشه.

برای مقوی تر شدن کاچی میتونید بهش پودر بادام و گردو اضافه کنید که خیلی مفید تر میشه. اما بدونید که اضافه کنید مغذی‌جات در این مرحله دلبخواهی هستش.

بعد هم روی حرارت کم کاچی رو چند بار هَم میزنیم تا به غلظت دلخواه برسه.

کاچی که هنوز گرمه اونو در ظرف دلخواه می‌ریزیم و با وسائل مختلف تزیین میکنیم. منبع

آموزش تصویری کاچی زعفرانی

دریافت ویدئو

کاچی رزا منتظمی

این دستور خوشمزه مستقیماً از کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی برداشته شده؛

  • آرد گندم نیم کیلو
  • روغن نیم کیلو
  • شکر یک کیلو
  • زعفران یک مثقال
  • آب ۱۰ تا ۱۲ لیوان
  • گلاب نصف لیوان

مانند دستور حلوا آرد را سرخ میکنیم و شکر را با ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب می‌جوشانیم تا شکر آب شود.

شربت را از صافی رد میکنیگ و زعفران حل شده در آب جوش را با شربت مخلوط میکنیم.

حرارت ارد سرخ شده را ملایم میکنیم و بعد شربت اماده شده را بتدریج داخل آرد سرخ شده می‌ریزیم و مرتب بهم میزنیم تا آرد کاملا صاف شود.

بعد کاچی را میگذاریم آهسته بجوشد و به روغن بیافتد.

در صورتیکه مایه کمی غلیظ شود مختصری آب به آن اضافه میکنیم.

توضیح اینکه آرد کاچی را باید کمی کمتر از حلوا سرخ کرد و کافی است که رنگ آن طلائی شود و نیز کاچی با آرد برنج هم میتوان تهیه نمود و کافی است که به جای آرد گندم از آرد برنج استفاده کنیم.

فوت و فن تهیه کاچی

به هنگام تهیه شربت دقت داشته باشید که نیازی به قوام آمدن شربت نیست. پس از این کمه نبات یا شکر کاملا حل شد از روی حرارت بردارید.

️برای مقوی تر بودن کاچی می توانید به جای روغن معمولی از روغن حیوانی و به جای شکر از نبات استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر از نبات شاخه ای کوچک استفاده کردید شما به ۹الی ۱۰ عدد نبات نیاز دارید.

️دقت داشته باشید که برای تهیه کاچی هرچه آرد را بیشتر تفت دهید رنگ کاچی شما تیره تر می شود. معمولا برای تهیه این دسر به حدی که بوی خامی آرد گرفته شود تفت دادن آرد کافیست.

️شما می توانید بنا به سلیقه خود مقدار کمی زردچوبه هم اضافه کنید.

️برای مقوی بودن این دسر خوشمزه می توانید بنا به سلیقه خود از مغزیجات مختلف که پودر شده اند هم استفاده کنید.

چرا کاچی سفت میشه؟

باید در مقدار آرد استفاده شده دقت کنید که بیش از حد استفاده نکنید.

همچنین هرچقدر کاچی بیشتر بمونه و سرد بشه سفت تر میشه.

چنانچه کاچی بسیار زیاد سفت شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت کمی روغن از خود پس دهد و بعد آن را از روی شعله گاز بردارید.

چرا کاچی گلوله میشود؟

علتش که مشخصه و در دستورات بالاتر هم گفتیم.

باید آرد رو الک کنید حتما و موقع سرخ شدن و مخلوط کردن با شهد خوب هَم بزنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (6 رای)