چه کار کنیم کباب تابه ای جمع و سفت نشود؟
کباب تابه ای جدیدا داره جاشو تو سفره های مردم و منوی رستوران ها بیشتر از قبل باز میکنه. تو این پست کباب تابه ای رو با سس گیلانی آموزش میدیم.
علت جمع شدن کباب تابه ای
اصلی ترین دلیل جمعشدن گوشت در انواع برگر و شامی و حتی کباب تابه ای بخاطر بالا بودن درصد چربی میتونه باشه.
گوشت گوسفند معمولا این مشکل رو داره چون چرب تر از گوساله هست.
پسموقه خرید گوشت چرخکرده از قصابی بگید که درصد چربی به گوشت ۷۰ به ۳۰ باشه(یعنی ۷۰درصد گوشت قرمز و ۳۰درصد چربی)
توی موادتون سعی کنید ادویه هارو بیش از حد اضافی نکنید. برای مثال اگر نمک زیادی بزنید گوشت تون سفت میشه و موق سرو خوش فرم نمیمونه.
مواد اولیه مخصوص
نیم کیلو گوشت چرخ کرده رو با دو عدد پیاز متوسط رنده شده مخلوط میکنیم.
همزمان بهش نمک و فلفل و زردچوبه و کمی گلپر با سبزیجات محلی (معرفی سبزیجات محلی گیلان) اضافی میکنیم.
بعد به این مواد یه حبه سیر له شده بزنید و خوب هَم بزنید.
اگر میتونید آب پیاز رو تو یه جای جدا نگه دارید و موقع وَرز دادن دستتون رو بزنید توی آب پیاز و با همون دست گوشت و مواد رو ورز بدید. این کار باعث میشه موادتون نرم تر بشه.
طرز تهیه به روش رشتی ها
داخل تابه کمی روغن بریزید (یا ترکیب کره و روغن) ک گوشت رو به اندازه یک مشت روی کیسه فریزر بزارید و بشکل کباب کوبیده لول کنید و دو طرفش رو صاف کنید و داخل تابه بزارید.
در تابه رو بزارید تا هم بپزه و هم سرخ بشه.
میتونید کنار تابه، گوجه هارو دو نصف کنید و بزارید آروم بپزه با مواد و آب بندازه.
سس گیلانی رو یاد بگیرید
۲قاشق رب رو تو یه کاسه با یه کم گردوی ریز شده و ۱قاشق رب انار و یه کم گلپر و ۱لیوان آب قاطی کنید و بریزید روی مواد کباب تابه ای تون تا با این میکس ترش و مَلس بپزه.
فوت و فن کباب تابه
در میانهٔ پخت کبابها اگر آب غذا تمام شد باید به آن کمی آب اضافه کنیم تا خشک نشود و کبابها نسوزد.
اگر در گوشت چرخ کرده کمی چربی وجود داشته باشد، کباب لذیذتر خواهد بود.
برخی برای تهیه کباب تابهای آن را در روغن جامد سرخ میکنند، با سرخ کردن گوشت در این روغن، کباب سفت تر خواهد شد و باید مراقب بود تا کباب به اندازهٔ کافی باریک باشد تا سفت نشود.
در ایران دو نوع سماق وجود دارد، سماقی که در حین پخت غذا از آن استفاده میشود و سماقی که روی غذاهای پخته شده مانند برنج کباب کوبیده ریخته میشود، در پخت کباب تابهای حتماً باید از سماق نوع دوم(قهوه ای رنگ) استفاده کرد.
زردچوبه باعث میشود تا طعم گوشت کمی گرفته شود اما درهرحال استفاده از آن سلیقه ای است و برخی به طعم آن علاقه دارند. ویکی
دیدگاه
نظر بدهید