طرز تهیه کباب تابه ای با فوت و فن رزا منتظمی
کباب تابه ای یا کباب دیگی ازون غذاهای خوشمزه ای هستش که درست کردنش در عین راحت بودن نکات ریز و پیچیده ای دارد.
در این سری از آموزش کباب سایت گیلان فود قصد داریم درباره یه کباب خونگی جزئیاتی بهتون بگیم که بسادگی بتونید در خونه کباب تابه ای درست کنید.
کباب تابه ای رزا منتظمی
اموزشی که در ادامه میخونید از کتاب هنر اشپزی بانو رزا منتظمی گرفته شده؛ تا اخر ببینید و از نکات استفاده کنید.
- ۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گوساله بدون چربی
- ۲ عدد پیاز متوسط رنده شده
- پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
- پودر پیاز۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا ۱/۲ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
- سماق ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
- زعفران ۱/۳ قاشق چایخوری
به طور کل دقت کنید که به ازای هر کیلو گوشت ، چهار عدد پیاز متوسط دو قاشق روغن زیتون یا ۲۵ گرم کره نیاز هستش.
مواد لازم برای پیاز سماقی
- ۱ عدد پیاز حلقه شده نازک
- سماق ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش ۴ قاشق غذاخوری
در ابتدای تهیه غذا ؛ همه مواد را با هم ترکیب کرده و ده دقیقه ورز دهید تا منسجم شود و یکساعت در یخچال قرار میدهیم.
تابه را چرب کرده مایه کباب را در آن پهن کرده و با کفگیر برش میدهیم و هر دو طرف را سرخ می کنیم.
وقتی گوشت را در ماهیتابه پهن کردین و روی حرارت کم میگزارین در ماهیتابه را گزاشته بدون روغن بگزارید بپزد تا آب بیندازد و سپس روغن را اضافه کنید.
برای سس کباب ؛ روغن را در تابه ریخته . کمی رب گوجه میزنیم و تفت میدیم تا خامی آن گرفته بشه. سپس کمی پوره گوجه اضافه می کنیم همراه با فلفل دلمه ایی نگینی.
سپس زعفران دم کرده اضافه می کنیم و چند عدد گوجه رو برش زده و روی سس میذاریم.
در اینجا میتونید کباب ها رابه همراه سس و گوجه لای پلو بذارید و قالبی در بیارید. یا میتونید کباب ها را روی سس بچینید تا سس جذب کباب شود و میتونید جداگانه نوش جان کنید و بقیه زعفران رو به پلو اضافه کنید.
فیلم آموزش کباب تابه ای
کباب تابه ای به روش مجلسی یا رستورانی این روزها جزو روش های پرطرفدار این غذا در منوی رستوران ها هستش.
- گوشت : ۵۰۰ گرم
- پیاز رنده شده : ۲ عدد متوسط
- پودر ریحون : یک ق غ
- پودر جعفری: یک ق غ
- نمک، فلفل، پودرسیر: به میزان دلخواه
- سماق: ۲ ق چ
- روغن زیتون: ۲ق غ
مواد لازم سس
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد
- پودر ریحون و جفری: یک ق چ
- نمک، فلفل: به میزان لازم
- سماق: یک ق چ
فوت و فن کباب تابه ای
در میانهٔ پخت کبابها اگر آب غذا تمام شد باید به آن کمی آب اضافه کنیم تا خشک نشود و کبابها نسوزد.
اگر در گوشت چرخ کرده کمی چربی وجود داشته باشد، کباب لذیذتر خواهد بود.
آب پیازی که به گوشت تون اضافی میکنید رو نیازی نیست کامل بگیرید چون باعث میشه نرم و ابدار و لطیف بشه و جمع نشه!
برخی برای تهیه کباب تابهای آن را در روغن سرخ میکنند، با سرخ کردن گوشت در روغن، کباب سفت تر خواهد شد و باید مراقب بود تا کباب به اندازهٔ کافی باریک باشد تا سفت نشود ولی در روش گفته شده در بالا، گوشت بسیار نرم خواهد بود.
ورز دادن زیاد گوشت باعث میشه که موقع اماده شدن گوشت تون سفت بشه! پس یه هم زدن کوچیک کافیه که مواد به خورد هم برن
پیاز های رنده شده رو بدون روغن حرارت میدیم که آبش جمع بشه و بافت شفافی پیدا کنه. (یادتون باشه پیاز رو حتما بدون روغن حرارت بدید)
وقتی خمیر کباب رو آماده کردید ، حتما اجازه بدید یکی دو ساعت تو یخچال خنک بشه و خودش رو بگیره(این کار یکی از راز و رمز و ترفند مهم هست که در طعم و لطافت کباب بسیار موثر)
موقع سرخ کردن کباب روغن زیاد استفاده نکنید.
در ابتدای پخت با شعله تقریبا بالا سرخ کنید و بعد از اینکه کبابها یکطرفش سرخ شد ، شعله رو کم کنید و طرف دیگه رو سرخ کنید.
در ایران دو نوع سماق وجود دارد، سماقی که در حین پخت غذا از آن استفاده میشود و سماقی که روی غذاهای پخته شده مانند برنج کباب کوبیده ریخته میشود، در پخت کباب تابهای حتماً باید از سماق نوع دوم استفاده کرد. منبع
دیدگاه
نظر بدهید