طرز تهیه کباب سرداشی یا کباب تابهای همدانی
همدانی ها یه کباب دارند به نام سرداشی که با گوشت و پیاز و سیب زمینی و فلفل سبز تهیه میشه که دستورش خیلی لذیذ و جدیده.
کباب سرداشی چیست؟
کباب “سرداشی” یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی همدان است در فهرست آثار ملی کشور چندی پیش ثبت شد.
سر داشی به معنی سر سنگی یا همون سر تنوری است!
این کباب خاص همدانی که در ایام قدیم که دامداری رونق داشت و گوشت به وفور یافت میشد توسط زنان زحمتکش این استان تهیه میشد.
نکته اصیل این کباب این بوده که گوشت تازه را به همراه مخلفات تهیه میکردند و در آتش داغ تنورهای نانوایی میدادند تا برایشان بپزند!
تصور کنید که این غذای لذیذ و جذاب در ایتالیا یا همین ترکیه پخت میشد! چه تبلیغات و تعریفاتی باید درباره آن میشنیدیم.
امیدواریم کباب سرداشی بزودی در منوی رستوران های ایرانی دیده شود.
یه کباب خفن گیلانی به نام کباب ترش داریم که دستورش اینجا گذاشتیم.
دستور تهیه کباب سرداشی
دستور این غذا اینطور است که نیم کیلو گوشت گوسفندی که دوبار چرخ شده رو با دو عدد پیاز رنده شده و اب گرفته شده و نمک و فلفل سیاه و زعفران حسابی ورز میدیم.(حدوداً ده دقیقه وَرز بدید)
این کباب هم مثل کباب کوبیده به ورز دادن زیاد احتیاج داره و اصلا یکی از رمزهای خوشمزگی این غذا همینه
بعد از اماده شدن، مواد رو یکی دو ساعت بزارین یخچال تا بعد از این همه مشت و مال خستگیش در بره و مزه ها به خورد هم برن.
چون دسترسی به تنور سنگی نداریم پس مجبوریم این غذا رو با فر خونگی تهیه کنیم.
فر رو از بیست دقیقه قبل روشن کنید و کف سینی یا ظرف مورد نظر رو چرب کنید.
مواد گوشتی رو پهن کرده و گوجه و سیب زمینی خام و فلفل سبز رو مثل عکس به سلیقه خودتون بچینید و کمی کره یا روغن حیوانی هم روش بزارین.
به چنگال چندتا سوراخ روش ایجاد کنید تا خشک نشه و اجازه ندید این کباب در طی پخت بسوزه یا خشک بشه!
بعد درون فر به مدت چهل دقیقه تا یک ساعت زمان پخت احتیاج داره که اونم بستگی به حجم مواد و دمای فرتون داره.
در قدیم مواد رو به این صورت اماده میکردن و به نانوایی سنگکی میدادن برای پخت اگر شما هم نانوای اشنا دارین حتما همون مدل درست کنید، البته داخل فر چیزی از خوشمزگیش کم نمیکنه.
اگر هم بیرون از منزل خواستین این غذا رو درست کنید؛ تمام این مراحل رو انجام بدین فقط در اخر یک فویل روی تابه یا ظرف مورد نظرتون بکشین.
وقتی روی حرارت گذاشتین چند تکه زغال سرخ شده هم روی فویل بریزین همون کار فر و تنور رو میکنه.
این غذای خوشمزه رو هم با نون و هم با برنج میتونین نوش جان کنید. منبع
دیدگاه
نظر بدهید