برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

کتلت گوشت با دستور رزا منتظمی + راز خوشمزه شدن کتلت شامی

دستور تهیه یه کتلت گوشت ساده و خوشمزه از کتاب هنر آشپزی که بانو رزا منتظمی تهیه اش کردند.

مواد لازم برای ۱۰ تا ۱۵ عدد کتلت:

  • نیم کیلو گوشت چرخ کرده(بدون چربی)
  • نیم کیلو سیب زمینی
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • یک قاشق جعفری خرد شده
  • یک پیمانه نان خشک کوبیده یا پودرسوخاری
  • نمک و فلفل به مقدار دلخواه

طرز تهیه کتلت ساده

سیب زمینی را می پزیم و پوست میکنیم و از چرخگوشت یا رنده دستی، ریز رد میکنیم.

تخم مرغ ها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک و فلفل مخلوط میکنیم و پیاز را در آن بصورت دستی رنده میکنیم.

پودرسوخاری یا نان خشک ریز شده را به مواد اضافی میکنیم.( پودر باعث تُرد شدن کتلت ها میشود )

سپس جعفری را به آن اضافه میکنیم و گوشت و سیب زمینی را میریزیم و تمام مواد را خوب مخلوط میکنیم و مالش میدهیم تا نایه کاملا صاف و یکنواخت شود.

بعد مقداری روغن در تابه مناسبی میریزیم و میگذاریم تا داغ شود.

سپس از موادمون مقداری به اندازه یک گلوله برمیداریم و در کف دست به شکل دلخواه در می آوریم.

دقت کنید که شکل کتلت کاملا صاف و یکنواخت شود شود و بعد در روغن داغ بی اندازید.

روغن که با حرارت ملایم داغ شد، کتلت ها را در آن قرار میدهیم تا یک طرف آن طلایی شود و سپس برمیگردانیم.

مثل تصویر پایین که بخوبی سرخ شد کتلت ها را در دیس میچینیم و اطراف آن را با جعفری تازه و حلقه های گوجه فرنگی(یا گوجه گیلاسی) تزئین میکنیم.

راز خوشمزه شدن کتلت

اگر به جای سیب زمینی پخته از سیب زمینی خام رنده شده در مخلوط مواد استفاده کنید باعث میشه تا کتلت ترد و متفاوت تری داشته باشید.

دقت کنید که استفاده از سیب زمینی خام یه امر سلیقه ای هستش وگرنه اصل این کتلت با سیب زمینی پخته هست. بهتره چند مدل رو تست کنسد تا متوجه طعم مد نظرتون بشید.

اگر سیب زمینی خام رنده شده استفاده کردید دیگه نیازی به تخم مرغ و آرد نیست. تو این حالت روغن کمتری هم مصرف میشود.

دقت کنید که بعد از پخته شدن سیب زمینی ها حتما اجازه بدید تا دمای سیب زمینی ها متعادل شود. با این راهکار روغن کمتری استفاده میکنید و موادتان راحت تر به خرد همدیگه میرود.

پیازهم اگر‌دوست نداشتید میتونید حذفش کنید اما یادتون نره که حضور پیاز تو خیلی از غذاها مثل کتلت طعم قوی تری بهش میده.

فوت و فن کتلت خوشمزه

حتما حتما حتما بزارید یه طرف کتلت سرخ بشه بعد برگردونید وگرنه از شکل و قیافه می افته.

میتونید توی مواد اولیه از انواع سبزی های معطر که در این پست اسم بردیم استفاده کنید.

نمک آخرین چیزی باشه که به موادتون اضافی میکنید و تا زمان نهایی سعی کنید نمک بسیار کمی بریزید.

اگر احساس کردید مایه کتلت شل شده میتونید بهش به اندازه یک قاشق آرد یا پودر سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید.

زیر حرارت کم باشه حتما چون کتلت باید مغزپخت بشه وگرنه روش سرخ میشه اما داخلش خام هستش.

این آقای لهستانی هم کتلت درست کرده و تازه خیلی هم ازش تعریف کرده😀😅

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1.5 (2 رای)