طرز تهیه کرم کارامل فرمند برای دو نفر
برای اینکه یه دسر خوشمزه کارامل شکلاتی و همچنین طرز تهیه کارامل ساده و اسان رو بدونید همراه ما باشید در این مطلب اموزش اشپزی گیلان فود.
در این سری از آموزش شیرینی سایت گیلان فود میخوایم درباره تهیه کرم کارامل آموزش قرار بدیم.
کرم کارامل ازون شیرینی هاست که میشه با کمترین و ساده ترین مواد در خونه تهیه کرد و با کمی تزئین در مراسمات و مهمانی ها استفاده کرد.
طرز تهیه کرم کارامل برای دو نفر
مواد تشکیل دهنده برای ۴ نفر:
- ۳ عدد تخم مرغ
- ۱۰۰ گرم شکر
- ۲۰۰ میلی لیتر شیر
- ۱۰۰ میلی لیتر خامه
و برای کارامل:
- ۱۵۰ گرم شکر
برای کارامل ، شکر را در قابلمه ای بریزید ، آن را بپزید تا آب شود و کمی طلایی شود. کارامل را داخل قالب ها بریزید.
شما می توانید این مواد را در یک قالب بزرگ ۱۸ سانتی متری یا یک قالب پودینگ ۲۰×۸ سانتی متر بریزید.
ولی تو قالب تک نفره یا سوفله جذاب تره.کارامل را با احتیاط در کف و لبه قالب بریزید و قالب را بچرخانید تا کارامل روی لبه بچسبد و به همه طرف برسد.
در یک کاسه ، تخم مرغ ها ، شکر را بگذارید و با همزن دستی مخلوط کنید.شیر ، خامه و وانیل را اضافه کرده و مواد را مخلوط کرده تا کاملا یکدست شود.
مخلوط را با کارامل در قالب ها بریزید و در دیگ با حداقل حرارت (۱۴۰ درجه سانتیگراد) بپزید.
قالب ها را در دیگ قرار داده و داخل دیگ آب جوش بریزید به طوری که آب تا نصف ارتفاع قالب ها برسد.
به مدت ۲۰ دقیقه بپزید (اگر در قالب بزرگ درست کنید ، بیشتر طول می کشد)
اگه اولش خام به نظر رسید نگران نباشید ، وقتی خنک شد سفت تر میشه.
طرز تهیه کرم کارامل شکلاتی
برای شروع مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛
- شکر ۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
- آب ۶۰ میل یا ۱/۴ پیمانه
- آبلیمو ۱+ یا /۲ ق غ خ
- شیر پر چرب ۲ پیمانه
- پودر کاکائو ۳۰ گرم یاد۱/۴ پیمانه
- تخممرغ ۴ عدد
- شیر عسلی ۴۰۰ گرم
- وانیل ۱ ق چ خ
- نمک ۱/۸ ق چ خ
شکر، اب و آبلیمو رو روی حرارت بذارید تا قهوهای بشه و شربت بدست بیاد.
توی ۶ عدد قالب با حجم ۲۵۰ میل کمی شربت بریزید و بغلتونید تا دیوارههای قالب شربتی بشه.
کمی از شیر رو توی پود کاکائو بریزید و هم بزنید تا خوب حل بشه. بعد به الباقی شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.
تخممرغ، شیر عسلی، وانیل و نمک رو هم بزنید تا یکدست بشه بعد شیر کاکائو رو بهش اضافه کنید و هم بزنید و از صافی رد کنید.
مایع کارامل رو در قالبها بریزید و درب قالب رو با فویل ببندید.
قالب رو توی یه قالب بزرگتر بذارید و تا نصف قالب بزرگ آب داغ بریزین.
بمدت ۶۰ دقیقه در دمای ۱۴۰ درجه سانتی گراد توی فر بذارید.
برای اینکه مطمئن بشین درست شده یه چاقو بزنید داخل کارامل.
نکات مهم در تهیه کرم کرامل
کرم کارامل رو هم می تونید به صورت داغ و هم به صورت سرد میل کنید. که در صورت سرد میل کردن باید آن را ۲۴ ساعت در داخل یخچال قرار بدین تا کاملا خودش را بگیره.
کرم کارامل را میتونید به صورت جداگانه در چند قالب و یا یکسره در یک قالب پهن و کم عمق بریزید.
میزان غلظت کارامل خنک شده باید مثل عسل باشه.
میزان استفاده از شکر در این نوع دسر کاملا اختیاریه و میتونید میزانش رو کمتر هم کنید.
در صورت استفاده نکردن از شیر پاستوریزه باید قبل از اضافه کردن شیر با خامه ، شیر را بجوشونید و سرد کنید.
کرم کارامل با زرده ی تخم مرغ لطیف تر از آب در میاد یعنی بجای ۳ عدد تخم مرغ میشه از ۶ عدد زرده استفاده کرد.
اضافه کردن مقداری دارچین ، هل ، نمک و پوست لیمو ،باعث از بین بردن بوی زحم تخم مرغ ها میشه.
شیر رو کم کم به تخم مرغ ها اضافه کنید و همزمان سریع هم بزنید تا کرم کارامل مزه تخم مرغ به خودش نگیره.
کارامل رزا منتظمی
کرم کارامل یکی از دسرهای معروف که خیلیم طرف دار داره و ظاهر قشنگی داره و بنظر درست کردنش سخته ولی اصلا اینجوری نیست
بنظر خیلی راحته فقط چنتا قلق داره که بهتون میگیم که بدون دردسر ی کرم کارامل عالی درست کنید.
برای شروع مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛
- شیر ۲۵۰گرم
- شکر ۶۰گرم
- وانیل ۱ق چ خ
- تخم مرغ ۳عدد
- مواد کارامل
- شکر ۴۰گرم
- آب جوش ۵تا ۶ق غ
- دمای فر ۱۵۰درجه
شکر و آب میزارید روی شعله خیلی کم تا شکر کاراملی بشه(اگه زیر شعله زیاد باشه میسوزه پس حواستون رو جمع کنید)
شیر و شکر که داریم میزاریم رو شعله تا شکر حل بشه و شیر داغ بشه (اما نجوشه)
اگه هم دماسنج دارین باید به دما ۷۰درجه برسه.
بعد تخم مرغ و وانیل یکم با ویسک میزنیم تا از لختگی در بیاد.
شیر که به دما ۷۰درجه رسید کم کم بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم. فقط یهو اضافه نکنید شاید تخم مرغ ببنده!
دوبار از صافی رد میکنیم تا خیالمون راحت باشه که تخم مرغی داخلش نیست.
کارامل که آماده شد(برای درست کردن کارامل یکم صبور باشید،واینکه خیلی داغه مراقب باشید)
میریزیم داخل ظرف و خوب همه جاشو پخش میکنم از مواد تخم مرغی داخلشو پُر میکنم و روشو فویل میکشیم.
داخل سینی فر آب گرم میریزیم و ظرفو میزاریم داخلش و میزاریم تو فری که از قبل گرم شده با دما ۱۵۰درجه به ومدت ۴۵دقیقه تو فر باشه.
بعد از فر خارج کنید با سیخ چوبی تست کنید اگه نچسبید یعنی آمادست.
اگه عجله دارین برای چند ساعت بزارید استراحت بکنه وگرنه حداقل ۱۲ ساعت نیاز به استراحت و جاافتادن داره.
میتونید با چاقو دورشو آزاد کنید و داخل ظرف مورد نظر برمیگردونیم.
چرا کارامل آب میندازه؟
برای اینکه کرم کارامل آب نندازه سس کارامل رو دقیقا موقع سرو و آوردن سر سفره بزنید اونوقت دیگه آب نمیندازه!
چرا کارامل تلخ میشود؟
مهم ترین علت تلخ شدن کارامل اینه که سس کارامل رو نباید با حرارت زیاد تهیه کنید چون رنگش تیره و مزه اش تلخ میشه.
چرا کارامل نمیبنده؟
اگر دچار چنین مشکلی شدید از ورق ژلاتین استفاده کنید. ورق ژلاتین لعاب لازم را ایجاد کرده و کرم کارامل شما کاملاً بسته می شود.
دیدگاه
نظر بدهید