برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه کروسان خرمایی و شکلاتی به روش پچ پچ شیبابا

نان خوشمزه هزارلا که میتونید وسطشو با مربا و شکلات و نوتلا و از همه مهم تر خرما پر کنید و بسیار شیرینی مقوی و سالمی است.

تلفظ کروسان

ما ایرانی ها به این شیرینی پفکی میگیم کُروسان که تلفظ درست و مناسبی هم است.

اما اصل این واژه برمیگرده به کشور فرانسه که به معنای هلال ماه هستش که اسم بسیار مناسبی برای این شیرینی است.

Croissant در فرانسوی به صورت ‘Kruh-saan’ تلفظ میشه و T اخر این کلمه به صورت بی صدا میشه چون در فرانسوی اگر فقط دو t در آخر کلمه بیاد حرف t صدادار میشه.

کروسان چیست؟ + تاریخچه

کرواسان یا کروسان (به فرانسوی: Croissant) نوعی نان و شیرینی هلالی شکل است که با آرد، خمیرمایه و کره تهیه می‌شود و خمیر آن با بکارگیری کره، به صورت خمیر هزارلا آماده می‌گردد

تاریخچه ابتدایی این شیرینی به قرن سینزدهم میلادی در کشور اتریش برمیگردد که تا قرن شانزدهم جزوی از صبحانه مردم این کشور بود. شکل اولیه این شیرینی را در تصویر پایین میتوانید ببینید؛

اتریشی ها به این شیرینی Kipferl (به فارسی کیپ‌فِرل) میگویند.

مدتی بعد در اوایل قرن نوزدهم یک سرآشپز فرانسوی شکل اولیه این شیرینی را به مانند دستور تهیه امروزی اش به نان حجیم و شیرینی پفکی تبدیل میکند.

دستور تهیه کروسان خرمایی

  • آب ولرم نصف لیوان
  • آب معمولی نصف لیوان
  • روغن مایه نصف لیوان
  • تخم مرغ یک عدد(سفیده برای خمیر)(زرده برای رومال کردن نان)
  • آرد حدودا پنج لیوان
  • خرما یک و نیم لیوان

اول از همه آب ولرم(کمی گرم) و شکر را داخل لیوان حل کنید و پودر خمیر مایه را بهش اضافه کنید و هم بزنید و روی لیوان را پوشانده و توی دمای محیط بزارید تا خمیرمایه به مدت یه ربع عمل بیاد.

بعد داخل یه کاسه روغن و آب معمولی و سفیده تخم مرغ رو بزنید و بعد خمیر مایه را اضافه کنید حالا ارد الک شده رو لیوان لیوان بهش اضافه کنید تا خمیر فرم بگیرد و لطیف شود.

سپس روی ظرف را سلفون بگیرید و به مدت دو ساعت بگذارید استراحت کند تا حجمش دوبرابر بشود.

بعد کمی وَرز بدهید و سپس با کاتر خمیر را یکسان از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و بعد هر کدام را هشت تکه کنید.

هر کدام از این هشت تکه را پهن کنید و روی هم بزارید در اخر با وردنه همه را پهن کنید.

خرما هارو در یک ظرف جدا بخوبی بشورید و پوست بگیرید و با قاشق بصورت یکدست لِه کنید.

میتونید به جای خرما از شکلات صبحانه یا نوتلا و شکلات های کرمی فرمند و شیرین عسل و شوکوپارس استفاده کنید

بعد با کاتر به صورت مثلثی ببرید و داخلش خرما بزارید و رولش کنید.

سپس روی رول هارو زرده تخم مرغ و کنجد یا پودر نارگیل بزنید.

سینی فر را چرب کنید و بمدت ده دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه فر را قرار دهید تا داغ شود و کروسان ها به مدت ۲۰دقیقه در همان دما داخل فر قراردهید تا آماده شود.

در پایان و زمانی که حجم خمیرتان دوبرابر شد و روش پفکی شد به این معنیه که شیرینی تون آماده است.

در ویدیو پایین نحوه رول کردن کروسان رو میتونید ببینید:

[evp_embed_video url=”https://hw2.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/aa519da1b3a54540ef299f0011270e1626088280-360p.mp4″]


منابع:

https://www.bakersmaison.com.au/latest-news/blog/the-history-of-the-croissant

https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Croissant_(viennoiserie)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)