طرز تهیه کشمش پلو با گوشت شمالی
آموزش تهیه پلو مخلوط خوشمزه به نام کشمش پلو با دستور شمالی و مازندرانی و همچنین کشمش پلو با گوشت در ادامه مطلب.
در این سری از آموزش پلو های سایت گیلان فود میریم که دستور تهیه یه پلو مخلوط محبوب به نام کشمش پلو را به چند روش متفاوت و نکات مهمش یاد بگیریم.
این لینک هارو ببینید:
- طرز تهیه استانبولی پلو به ۵ روش
- طرز تهیه رشته پلو تهرانی
- طرز تهیه مرصع پلو مجلسی
- طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت
- طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی
کشمش پلو مازندرانی
ممیج پلا یا کشمش پلو یا طامپلا (طعامپلا)غذای مخصوص نذری ایام محرم در شمال کشور است.
این غذا در مناطق مختلف، نامها و دستورهای پخت مختلف ولی مواد اولیه مشترکی چون برنج، گوشت(گوسفندی یا مرغ)، کشمش و کره محلی و گاهاً زیره به عنوان ادویه دارد.
این غذا را میتوان با استفاده از هر نوع گوشتی تهیه کرد، البته با گوشت گوسفند، به دلیل چربتر بودن، خوشمزهتر خواهد شد، اما از گوشت گوساله، مرغ هم استفاده میشود.
مواد لازم:
- برنج
- گوشت گوسفند یا مرغ
- کشمش
- پیاز
- کره محلی
- زعفران، زیره و دارچین(دلخواه)
- رب نارنج یا آب نارنج
- نمک، فلفل و زردچوبه
تکه های مرغ را با نمک و فلفل و ادویه مزه دار میکنیم. پیاز را خلالی خرد کرده در تابه با کمی کره و روغن تفت میدهیم تا سبک بشه.
تکههای مرغ را هم در همان ظرف کمی تفت داده؛ سپس مقدار کمی آب اضافه میکنیم تا با شعله کم خودش آب بندازه و بپزه.رسپس در انتهای پخت کمی آب نارنج اضافه کردم.
حالا گوشت یا مرغ را بهصورت رشتهای درآورده و در مقداری کره محلی تفت داده؛ سپس کشمش را در همان کره تفت میدهیم و در صورت دلخواه پودر زیره و دارچین را افزوده و بعد زعفران اضافه میکنیم.
موقع سرو کردن کمی از برنج رو با زعفران و کشمش و کره محلی مخلوط کرده و همراه با مرغ روی برنج سفید میریزیم.
کشمش پلو با گوشت
مواد لازم:
- برنج ۲ پیمانه
- گوشت گوساله ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم(۲۰ تکه خورشتی بدون استخوان)
- گردو خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی شسته شده ۴ قاشق غذاخوری
- خرما ۶ عدد(میتونید حدف کنید)
- پیاز ۱عدد
- دارچین و شکر مقدار دلخواه
متوانید از یک سری مواد برای طعم دار کردن گوشت مثل پیاز، فلفل دلمه ای ساقه کرفس به دلخواه زعفران بدلخواه و ادویه)
اول یه پیاز رو خورد می کنیم کف قابلمه ، گوشت ها رو بریزید روش و روی گوشت ها هم تکه های درشت فلفل دلمه ای بذارید و با کمی آب بذارید گوشت بپزه.
در اواخر پخت زردچوبه و نمک و فلفل اضافه کنید.
بعد از پختن گوشت ها اون ها رو از آبش جدا کنید. و آب گوشت رو که حدود چند قاشق غذاخوری بیشتر نیست صاف کنید بذارید کنار.(زعفرون هم می تونید اضافه کنید).
پیاز خلالی شده رو سرخ کنید و همین طور کشمش و کمی هم گردو و خرما رو(زیاد تفت ندید که خیلی نرم بشن). برنج رو به روش خودتون آبکش کنید.
ته دیگ دلخواه رو بذارید کف قابلمه یک لایه برنج بریزید و یک لایه از گوشت ها روش بچینید و مقداری از مخلوط کشمش و گردو و… روش بریزید و کمی دارچین و اگر خواستید کمی شکر هم رویه مواد بپاشید ، و لایه بعدی به همین صورت تا برنج تموم شه.
روی برنج آب گوشت و کمی روغن بدید و بذارید رو شعله کم تا به آرومی دم بکشه.
می تونید دارچین و شکر رو وقت سرو اضافه کنید. می تونید شکر رو کامل حذف کنید.
دیدگاه
نظر بدهید