برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه کلمپه کرمانی با روغن مایع یا کره

آموزش طرز تهیه کلمپه کرمانی یا دستور تهیه کلمپه خرمایی با آرد گندم رو یاد بگیرید تا بتونید کلمپه شکری درست کنید ادامه مطلب رو بخونید.

در این سری از آموزش شیرینی سایت گیلان فود میخوایم یه شیرینی خوشمزه کرمانی رو آموزش بدیم که درست کردنش واقعا لذا بخشه.

کلمپه شیرینی کدام استان است؟

کلمپه نوعی شیرینی است که برای تهیه آن خمیر با هل، دارچین و گلاب ترکیب شده و گردو و خرما در داخل آن قرار می‌گیرد و سپس پودر پسته و یا کنجد بر روی آن‌ها ریخته می‌شود.

گاهی این کلوچه را با روغن حیوانی تهیه می‌کنند. این شیرینی در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف و در مناطقی مانند شهر بم(استان کرمان) تولید می‌شود.

کلمپه

کلمپه خرمایی

این دستور یه مدل کلمپه کرمانی هستش که با خرما میتونید درست کنید.

مواد اصلی کلمپه

  • ماست ۹ ق غ
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • کره نرم شده ۲۵۰ گرم
  • بیکینگ پودر ۲ ق چ
  • آرد سفید حدود ۲ پیمانه
  • وانیل به مقدار لازم

مواد لازم برای خمیر خرما

  • خرما هسته گرفته شده حدود یک بسته
  • دارچین حدود ۲ ق چ
  • هل و گردو و زنجبیل و جور هندی به دلخواه

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر یا ماست ۱ ق چ

ماست و بیکینگ پودر رو باهم ترکیب کنید سپس زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید.

بعد کره نرم شده رو اضافه میکنید و هم می‌زنید.

در نهایت آرد رو کم کم اضافه میکنید تا خمیر جمع بشه.

کلمپه

کلمپه

بعد روی خمیر رو می‌پوشانید و توی یخچال ۲ ساعت استراحت میدید.

خمیر رو با انگشتاتون ورز بدید و از کف دست استفاده نکنید.

کلمپه

توی این فاصله هسته خرماها و پوسته هاشو میگیرید و با دارچین و گردو و هرچی که دلخواهتونه مخلوط میکنید و ورز میدید و بعد به صورت گلوله های کوچک در میارید و میزارید کنار!

برای اینکه خرما به دستتون نچسبه میتونید دستتون رو با آب مرطوب کنید.

بعد از استراحت ۲ ساعته خمیر رو روی سطح آردپاشی شده به اندازه نیم میلیمتر پهن میکنید و با کاتر دلخواه برش میزنید.

گلوله های خرمارو وسط دوتا خمیر میزارید و دور خمیر رو با دست فشرده میکنید تا باز نشه.

بعد با مهر مخصوص کلمپه روی خمیر رو فشار میدهید تا نقش مهر روی شیرینی بیوفته. بعد از مهر دوباره میتونید کاتر بزنید که دور شیرینی صاف و یکدست بشه.

بعد با زرده و ماست رومال میکنید به مدت ۲۰ دقیقه توی فر ۱۷۰ درجه میزارید.

کلمپه خانگی

برای شروع مواد زیر رو تهیه کنید تا یه کلمپه یا به کرمانی اصل ‘کُلُمبِه’ درست کنید.

کلمپه خرمایی

مواد اصلی:

  • آرد ۵۰۰گرم یا ۴ پیمانه
  • روغن جامد ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ دو عدد
  • ماست یاشیر(ماست بهتره) ١٨٠گرم ۲/۳ پیمانه
  • آب ولرم به میزان لازم
  • زعفران غلیظ در صورت دلخواه

مواد میانى:

  • خرماى چرخ شده ۳۰۰گرم
  • روغن مایع یک ق غذاخوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • دارچین و هل به مقدار دلخواه
  • گردوى خیلى ریز به اندازه دلخواه

ابتدا روغن را در ظرفى ریخته و شروع به اضافه کردن آرد مى کنیم تا جایى که خمیر حالت خرده نان بگیره و دون دون بشه.

سپس زرده ها و ماست را که خیلى بهتره جداگانه باهمزن دستى مخلوط کرده باشیم را به خمیر اضافه و خیلى کم در حد مخلوط شدن مواد ورز مى دهیم (بعضى به خمیر کمى پودرقند و هل اضافه مى کنن که به نظر خوب نیست و بهتره همه طعم در مواد میانى باشه و خمیر هم یکدست تر باز بشه و قالب بخوره.

کلمپه

سپس خمیر را نیم ساعت در دماى محیط استراحت مى دیم(روى خمیر پوشیده باشه که خشک نشه)و در این فاصله مواد میانى را باهم ترکیب و گلوله کرده.

خمیر را حتماً بین کاغذ روغنى با وردنه پهن کنید. قطر پهن کردن خمیر کلمپه خیلى مهمه،اگه خیلى نازک بشه که با مهر زدن پاره میشه واگه ضخیم باشه چون دو لایه روى هم گذاشته میشه شیرینى شبیه کلوچه خرمایى میشه.

پس با قطر دو میل خمیر را پهن کرده و با یه لیوان یا کاتر گرد دایره زده و روى نصف دایره ها گلوله هاى خرمایى را گذاشته(مواد میانى را کم نزارین که کم شیرین نباشه).

سپس نصف دیگه دایره ها را روى خرماها میزاریم و بعد با مهر مخصوص کلمپه که حتماً آردى اش مى کنیم روى خمیر و خرما فشار میدیم که به خمیر زیرى بچسبه.

بهتره بعد از مهر زدن یبار دیگه دور خمیر را کاتر گرد بزنیم که کلمپه ها یک اندازه و گرد و تمیز بشن یا اینکه مثل خمیر قطاب دور تا دورش را دست پیچ کنیم.

در آخر هم پودر پسته یا کنجد روى آنها ریخته و در فر صد و پنجاه برقى یا صد و هفتاد گازى براى مدت یک ربع تا جایى که یه ذره دور خمیر طلایى بشه مى پزیم.

طرز تهیه کلمپه زعفرانی

این مقدار موادی که در ادامه گفته شده برای ۱۸ شیرینی کلمپه هستش.

  • روغن جامد خونگی : ۱۴۰ گرم
  • پودرقند : نصف لیوان(میتونید شکر و حذف کنید)
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • وانیل : نصف ق چ
  • شیر ولرم : یک چهارم لیوان
  • زعفرون آبشده غلیظ : ۳ ق غ
  • ارد : ۳/۵ الی ۴ لیوان(من ۴ لیوان ریختم)
  • خرما : ۲۵ عدد
  • روغن مایع : ۲ ق غ
  • گردوخردشده : نصف لیوان
  • پودر زنجبیل : ۱ ق م
  • پودر دارچین : ۱ ق م

کلمپه

روغن جامد(می‌تونید از روغن صاف قنادی بجاش استفاده کنید) و پودرقند را با همزن برقی ۲۰ ثانیه(با همزن دستی دو دقیقه) بزنید تا مواد مخلوط شوند.

سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و کمی هم زده و شیر ولرم و زعفران را هم اضافه کرده و کمی در حد یکدست شدن هم بزنید و آرد را در چند مرحله اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.

کلمپه

درنهایت با نوک انگشتان ورز دهید تا خمیر یکدست و جمع بشه. خمیر را داخل کیسه فریزر بزارید و یک دو ساعت در یخچال استراحت دهید.

برای موادمیانی در ابتدا پوست و هسته خرماها را گرفته و گردو و روغن و پودر دارچین و زنجبیل را بی‌افزایید و داخل غذا ساز بریزید تا مواد میانی کاملا یکدست شود(میتونید از چرخ گوشت رد کنید یا با گوشت کوب له کنید).

خمیر را پس از استراحت با وردنه به ضخامت نیم سانتی پهن کنید قالب بزنید روی یک قسمت مقداری از موادمیانی بگذارید قسمت دیگر خمیر را روی آن قرار دهید و کاتر بزنید.

شیرینی ها را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه درحدی که فقط کمی زیر شیرینی طلایی بشه کافیه. منبع

فیلم طرز تهیه کلمپه کرمانی

دریافت ویدئو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)