برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه کمپوت گیلاس با ماندگاری بالا تا یکسال

آموزش یه ترفند اختصاصی برای کمپوت گیلاس با ماندگاری طولانی که میتونید یه کمپوت تابستانی سریع و خوشمزه رو با نکات نگهداری کمپوت گیلاس رزا منتظمی یاد بگیرید.

در این سری از آموزش نوشیدنی سایت گیلان فود میخوام از صفر تا صد تهیه کمپوت گیلاس رو یاد بگیریم. پس مطلبو تا اخر به دقت بخونید چون نکات خوبی رو انصافا نوشتیم.

این لینک هارو هم ببینید:

کمپوت گیلاس با ماندگاری طولانی

با این روشی که در ادامه یاد می‌گیرید بهتون تضمین میدم که تا یکسال مشکلی برای کمپوت گیلاس تون پیش نیاد.

اولین موردی که باید رعایت کنید اینه که حتما از گیلاس های سالم و سفت و مرغوب که به گیلاس تکدانه معروفند استفاده کنید. گیلاس لِه یا زده شده باعث خرابی کمپوت میشه.

کمپوت گیلاس

مورد مهم بعدی اینه که باید از ظرف های شیشه ای با درب فلزی سالم و بدون ضربه خوردگی استفاده کنید. حتما ظرف شیشه ای رو خوب بشورید و کامل خشکش کنید و درشو باز بزارید تا بوی مواد شوینده یا ترشی که احیاناً اگر قبلا داخل استفاده کردید از بین بره.

مواد لازم برای یک کیلو کمپوت گیلاس

  • گیلاس مرغوب یک کیلو
  • شکر ۵ قاشق غذاخوری(به ازای هر کیلو گیلاس)
  • آب به مقدار کافی

طرز تهیه کمپوت گیلاس

برای شروع گیلاس هارو به مدت دو تا سه ساعت در ظرف آب سرد قرار می‌دیم چون این کار باعث میشه تا اگر کرمی داخل میوه بود ازش خارج بشه و به سطح آب بیاد.

بعد از گذشت چند ساعت ساقه هاش رو کامل می‌گیریم و با آبکش میشوریم و می‌زاریم تا آبش کامل کشیده بشه.

خب حالا میریم سراغ ظرف شیشه ای مون و داخلشو تا نصف ، گیلاس تمیز شسته شده می‌ریزیم.

بعد به اندازه ای که بالاتر نوشتم شکر می‌ریزیم. دقت کنید که میزان شکر با توجه به سلیقه خودتون که دوست دارید کم شیرین یا خیلی شیرین باشه میشه کم و زیادش کرد. اما حالت نُرمالش همون ۵قاشق غذاخوری به ازای هر کیلو گیلاس هستش.

بعد تا سر ظرف گیلاس می‌ریزیم و چند بار آروم و کوچیک میکوبیم تا جا باز بشه و گیلاس ها تکون بخورن و کیپ بشن.(حواستون باشه که فشار زیادی نیارید که میوه له بشه).

کمپوت گیلاس

بعد تا لبه ظرف رو کامل پر از آب معمولی می‌کنیم و درشو خوب می‌بندیم، برمیگردونیم و برعکس می‌زاریم تا به مدت چند دقیقه همین‌طور بمونه تا اگر در ظرف نَشتی داشت متوجه بشیم و هوای اضافیش هم گرفته بشه.

همین روش رو برای بقیه ظرف ها هم انجام بدید و کامل پُر کنید. با همین روش میتونید کمپوت آلبالو و زردآلو هم تهیه کنید.

حالا یه ظرف بزرگ رو می‌زاریم روی اجاق و سه چهارمش رو پر از آب می‌کنیم. بعد ظرف های شیشه ای پر از مواد کمپوت گیلاس رو می‌چینیم داخلش و با حرارت ملایم می‌زاریم تا آب جوش بیاد‌.

کمپوت گیلاس

اینجا رو دقت کنید؛ از زمانیکه آب جوش اومد، تایم می‌گیریم و یه ربع(۱۵ دقیقه) که گذشت حرارت رو خاموش میکنیم. در این مرحله باید رنگ گیلاس ها تغییر کرده باشه.

بعد زیر اجاق رو خاموش میکنیم و اجازه میدیم تا کمپوت گیلاس در همون قابلمه آب جوش خنک بشن.

کمپوت گیلاس

بعد از اینکه خنک شدن بازهم چند دقیقه برگردونید و بزارید مدتی همینجوری بمونه تا هوای اضافه اش گرفته بشه.

کمپوت ما آماده است و حالا می‌تونیم این کمپوت رو به مدت یک سال بدون باز کردن در جای خنک و بدور از نور خورشید نگهداری کنیم.

اگر درشو باز کردید و میل کردید بقیه اش رو ببرید داخل یخچال نگهداری کنید و زیر یک هفته کامل استفاده کنید.

آموزش تصویری کمپوت گیلاس

دریافت ویدیو

کمپوت گیلاس برای چی خوبه؟

گیلاس همه کاره و فوق العاده خوشمزه است و براحتی می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه‌ کنید.

هر دو نوع شیرین و ترش به خوبی با بسیاری از غذاها جفت می شوند و میتوانید در اشکال متفاوت از آن استفاده‌ کنید.

کمپوت گیلاس بسیار مغذی و سرشار از فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

کمپوت گیلاس برای چی خوبه

گیلاس همچنین منبع خوبی از فیبر است، که به حفظ سلامت سیستم گوارشی شما کمک می‌کند و با سوخت‌رسانی به باکتری‌های مفید روده و افزایش منظم بودن روده، به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

گیلاس ها مملو از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی هستند.

این محتوای آنتی اکسیدانی بالا ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند، وضعیتی که با چندین بیماری مزمن و پیری زودرس مرتبط است.

آنتی اکسیدان موجود در گیلاس ممکن است به تسکین درد، آسیب و التهاب عضلانی ناشی از ورزش کمک کند.

به نظر می رسد گیلاس ترش و آب آن موثرتر از انواع شیرین هستند، اگرچه هر دو ممکن است به ورزشکاران کمک کنند.

آب آلبالو و کنسانتره ترش باعث تسریع ریکاوری عضلات، کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش و جلوگیری از کاهش قدرت در ورزشکاران نخبه مانند دوچرخه سواران و دوندگان ماراتن می شود.

مطالعه‌ای بر روی ۶۳۳ فرد مبتلا به نقرس نشان داد که کسانی که گیلاس تازه را در طی ۲ روز مصرف کردند، ۳۵ درصد کمتر از افرادی که این میوه را مصرف نکردند، دچار حملات نقرس شدند. منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.5 (2 رای)