برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه ۲ نوع کنافه ترکی و عربی با پنیر مخصوص

آموزش طرز پخت کنافه ترکی با پنیر کونفه لذیذ و طرز تهیه کنافه عربی با بستنی بر روی گاز که نکات و فوت و فن های این دسر خوشمزه رو از ادامه این مطلب یاد بگیرید.


این چندتا رو هم ببینید:

  1. طرز تهیه زولبیا درجه یک
  2. طرز تهیه بامیه بازاری
  3. طرز تهیه مسقطی شیرازی

کنافه برای کجاست؟

هیچ کس به طور دقیق نمی‌داند که منشا کونفه از کجا نشات گرفته است. نوعی از کنافه که در فلسطین تهیه می شود که در آن از پنیر (نابلسی) استفاده می کنند .منبع

برخی پژوهشگران تاریخی این دسر را به قرن پانزدهم در کشور مصر و برخی دیگر کنافه را به حکومت اموی در قرن دهم قرار می دهند.

در دوران معاصر ، شهر نابلس در فلسطین دارای رکورد جهانی گینس برای بزرگترین کونفه که تاکنون ساخته شده است میباشد.

با اینحال هیچکس نمیتواند بطور مشخص بگوید که کنافه برای فلان کشور است زیرا از ترکیه تا استان های ترک زبان ایران و کشورهای عربی تا مرزهای فلسطین با مصر این شیرینی خوشمزه پخت میشود.

هرچند کشور ترکیه به واسطه گردشگر پذیر بودنش و تبلیغات زیاد کونفه را به نام خودش زده است.

کنافه به انگلیسی

چون کشورهای زیادی در خاورمیانه این شیرینی رو درست میکنند به همین دلیل اسامی متفاوتی از آن می‌شنویم. آن چیزی که در ایران بیشتر گفته نیشود کَنافه است.

اما در زبان انگلیسی به نام های Kunafeh ، Kunafa ، Knafeh ، Konafi گعته و نوشته میشود.

کنافه

کونفه در اکثر کشورها به صورت داغ و تازه با شهد سرد زعفرانی یا شیری سرو میشود.

طرز تهیه کنافه ترکی روی گاز

دستور تهیه کونفه خیلی ساده است. مهم ترین قسمتش اینه که رشته کادایف رو بتونید تهیه کنید.

بسته های تِل کادایِف رو از فروشگاه های بزرگ یا لوازم قنادی خریداری کنید. قیمتش بین ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان هست

مواد لازم:

  • یه بسته رشته کادایِف
  • ۴۰۰گرم پنیر موزارلا توپی یا رشته‌ای
  • به میزان دلخواه پودر پسته
  • ۳۰۰ گرم مغز گردو
  • ۱۵۰ گرم کره آب شده
  • به میزان لازم آب و شکر و زغفران و گلاب برای تهیه شهد!

برای شروع در کَف ماهیتابه یا ظرف مخصوص این شیرینی که از جنس آلومینیومی هست مقداری کره بمالید تا چرب بشه.

بعد کره های آب شده رو بریزید روی رشته کادایف و توی ظرف مورد نظر بچینید.

با قاشق یا تَه لیوان یا حتی گوشت‌کوب رشته هارو فشار بدید تا خوابیده بشه.

روی لایه اول پنیرهارو بچینید و حواستون باشه که پنیرها در مرکز رشته ها قرار بگیره و از جِدار‌های ظرف فاصله داشته باشه.

برای پنیر هم اگر تونستید ازین پنیرهای موزارلا توپی کاله که تو آب هستش استفاده کنید.

اما اگر دسترسی نداشتید میتونید از پروتئینی ها یه بسته پنیر موزارلا رشته‌ای بگیرید.(اگر خیلی اوضاع خراب بود همون پنیر پیتزا هم کفایت میکنه)

در اصل برای کنافه از پنیر شیر بز 🧀 استفاده میشه که در ایران نایاب و گران است.

بعد مغز گردو هارو بریزید روی پنیر و لایه بعدی رشته کادایف رو بریزید و بچینید و با قاشق مرتب و منظم کنید و فشار بدید تا یکدست بشه.

بزارید روی گاز تا با حرارت ملایم یک طرفش سرخ بشه و بعد برگردونیدش تا طرف دیگه هم سرخ بشه.

برای تهیه شهد ، کافیه که توی یه قابلمه به میزان دلخواه آب و شکر بریزید و دو قاشق آب لیمو هم اضافه کنید تا جوش بیاد.

هَم بزنید تا شکر و آب باهم حل بشه و بعد مقداری زعفران یا گلاب و یا غنچه رز هم به شهدتون میتونید اضافه کنید. شهد رو بزارید یه گوشه تا با دمای محیط یکی بشه و کمی غلیظتر بشه.

کونفه که آماده شد از شهد زعفرانی بریزید روش و با بستنی وانیلی یا مغز خشکبار سرو کنید.

کنافه

طرز تهیه کنافه عربی در فر

اجازه بدید همین اول کار شربت ماجرا رو ردیف کنیم؛ اینا روباهم مخلوط وروی حرارت بزارید تا جوش بیاد ، چند جوش که زد از رو حرارت برداشته بزارید کنار خنک شه.

  • ۱ لیوان شکر/ نصف لیوان آب
  • چند دانه هل/زعفران دم کرده
  • چند برش لیمو ترش

برای اصل داستان و درست کردن کنافه در فر مواد لازم زیر رو تهیه کنید.

  • رشته کادایف تر ۵۰۰ گرم
  • کره ذوب شده ۲۵۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • پنیر موزارلا بی‌نمک به میزان لازم
  • مغز پسته به میزان لازم

رشته‌ها رو با دست کمی از هم باز کنید. زعفران را بریزید روشون و با دست مخلوط کنید تا رشته ها کامل رنگ بگیرند.

کره ذوب شده را اضافه و خوب مخلوط کنید.کف و دیواره قالب مافین یا رمکین یا هر قالب دیگری که در دسترس داشتید خوب با کَره چرب کنید.

نصف قالب رو رشته بریزید و با دست فشار بدید تا پِرِس شود. وسطش مقداری پنیر و مغز پسته بریزید بطوری که از لبه فاصله داشته باشه و در مرکز قرار بگیره.

روش رشته بریزید و با دست خوب فشار بدید. داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت ۳۰ دقیقه بپزید.

زمانی که لبه‌ها طلایی شد کافیه. در آخر میتونید کمی هم گریل را روشن کنید. بلافاصله چند قاشق شربت خنک روی دسر ریخته و اجازه دهید در دمای محیط یکم خنک شه بعد برگردونید با پسته تزیین و همراه یک فنجون چایی نوش جان کنید.

منظور از شربت خنک این نیست که بره تو یخچال ،فقط تو دمای محیط باشه تا از داغی بیفته کافیه.

کنافه با شیر عسل

در یک ظرف شکر، آب و شیر عسل را مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. وقتی جوشید، از روی حرارت برمی داریم تا کمی خنک شود.

از شیرپرچرب برای تهیه شیرعسل استفاده کنید بهتره.

کنافه

فوت و فن کنافه

کنافه پنیری را اکثرا با بستنی سرو می کنند.

می توانید کمی هل هم به مواد افزوده تا طعم شبیه تری به باقلوا پیدا کند.

پنیری که برای مغز دسر استفاده میشه حتما باید بی نمک باشه!

این دسر داغ سرو بشه خیلی خوشمزه تره.

این ترکیبی که در ادامه نوشته شده یه ترکیب مناسب برای جایگزینی پنیر وسط کنافه هستش؛

دو لیوان شیر را بایک قاشق غذاخوری سرپُر آرد سفید و یک قاشق غذاخوری سرپر نشاسته ذرت،دو قاشق غذاخوری سرپر شکر و یک قاشق چای خوری وانیل مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید تا غلیظ بشه. بعد یک و نیم قاشق غذاخوری کره اضافه کنید ، هم بزنید و از روی حرارت بردارید و بزارید کنار تا خنک بشه،گاهی هم بزنید که رویه نبنده و بجای پنیری که استفاده میکنید میتونید اینو بزارید چون خیلی خوشمزه میشه.

فیلم طرز تهیه کنافه

دریافت ویدیو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (2 رای)