طرز تهیه ۸ مدل کوکوی سبزیجات جدید و خوشمزه
دستور تهیه کوکو ماه رمضان با سبزیجات تازه که میتونید کوکو شوید و کوکو اسفناج یا کوکو ذرت پیتزایی و کوکوی سبزیجات شکم پر درست کنید.
در این سری از آموزش کوکو سایت گیلان فود میخوایم یک سری کوکو سبزیجات مخصوص افطار در ماه رمضان رو آموزش بدیم.
این لینک هارو هم ببینید:
- معرفی کوکو و شامی جدید ماه رمضان
- لیست ۳۰ روزه خوراکی برای افطار
- لیست ۱۵ غذای مناسب برای سحری
- طرز تهیه کوکو مرغ به ۶ روش
کوکو موجور ترکی
مواد لازم:
- ۲ عدد کدو سبز رنده شده
- ۲ عدد هویج رنده شده
- ۱۰_۱۲ عدد پیازچه
- ۱ دسته جعفری
- ۱/۲ تا ۱ لیوان پنیر فتا(پنیر سفید)
- ۳ عدد تخم مرغ
- ۴ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر (۵ گرم)
- نمک،فلفل سیاه و ادویه دلخواه طبق ذائقه
ابتدا هویج و کدو را پوست گرفته و رنده کنید، سپس کمی نمک را روی آن بپاشید و مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا آب بندازند.
سپس آب اضافی را با دست بگیرید و دور بریزید،در کاسه بزرگ بریزید و تمام مواد دیگر پیازچه و جعفری ریز خرد شده،پنیر فتا،تخم مرغ،آرد، بیکینگ پودر،نمک،فلفل و ادویه را اضافه کنید و کامل با هم مخلوط کنید.
سپس در ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت گذاشته تا گرم شود، با قاشق به طور یه اندازه از مواد کوکو بردارید و کف ماهیتابه شکل دهید و اجازه دهید تا دو طرف کوکو ها طلایی و پخته شود،سپس با ماست یا انواع سس ها سرو کنید.
کوکو لوبیا سبز تبریزی
کوکوی لوبیا سبز غذای سنتی تبریزی است ولی این دستور تهیه، تعدیل شده و گوشت ندارد.
مواد لازم:
- لوبیا سبز نیم کیلو
- هویج متوسط یک تا دو عدد
- پیاز متوسط یک عدد
- سیب زمینی متوسط دو عدد
- زرشک یک ق غ سر پر
- تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد
- کمی نمک، فلفل سیاه و زعفران
لوبیا و هویج ریز خرد شده را بخار پز کنید، با پیاز نگینی که اندک تفت دادهاید مخلوط کنید، حواستان باشد این مواد، آب نداشته باشند.
تخم مرغها را با کمی فلفل سیاه، نمک و زعفران، خوب بزنید و سپس با سیبزمینی نگینی ریز شده و سایر مواد و زرشک مخلوط کنید.
خوبی این کوکو این است که میتوانید در فر قرار دهید، یعنی ظرف مناسب فر را چرب کنید، مایع کوکو را در آن بریزید، با فویل بپوشانید، چند سوراخ ایجاد کنید، نیم ساعت ۲۰۰ درجه کافی است.
سپس شعله را کم کنید و ظرف را کف فر بگذارید، یک ربع کافی است.
یک ربع خارج فر بماند بعد برگردانید.
دستور تهیه این کوکو کم روغن و سرشار از سبزیهای مقوی رحم و تخمدان است، در دیابت هم انتخاب خوبی است، با توجه به میزان تخممرغ، این غذا کمی گرم محسوب میشود و هضم خوبی دارد.
کوکوی پیازچه
چرا کوکوی پیازچه؟ چون پیازچه اش بیشتر از بقیه سبزی هاست.
در ابتدا ۴۰۰ گرم پیازچه پاک شده رو تمیز میکنیم و میشوریم و ریز خرد میکنیم و در یک دونه کاسه میریزیم.
بعد دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده ، یه قاشق غذاخوری مرزه خرد شده و دو تا سیب زمینی رنده شده که کاملأ آبشو گرفتیم و یه مشت کوچولو گردوی خرد شده و یه قاشق غذاخوری آرد رو به همراه زردچوبه ، فلفل سیاه ، پودر سیر (اگه نبود دو تا حبه سیر رنده کنید) به پیازچه ها اضافه میکنیم و همه رو با هم مخلوط میکنیم..
بعد ۴ عدد تخم مرغ رو که با چنگال حسابی زدیم میریزیم روی مواد کوکو و مخلوط میکنیم.
اگر دیدید موادتون سفته یه تخم مرغ دیگه اضافه کنید و اگه شل بود یه ذره سبزی و آرد بهش اضافه کنید.
بعد داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و داغ که شد مواد کوکو رو بریزید داخلش و صاف کنید.
بعد دو سه دقیقه درب ماهیتابه رو بذارید تا مواد کوکو خودشو بگیره (بیشتر از دو سه دقیقه نباشه چون کوکو خمیر میشه) و یه ذره که خودشو گرفت درشو بردارید و اجازه بدید هر دو طرف کوکو سرخ بشه.
این کوکو رو با خیار شور ، ترشی کلم قرمز و گوجه فرنگی نوش جان کنید. منبع
کوکو تره
- ۴۰۰ گرم تره
- ۴ عدد تخم مرغ
- زردچوبه و نمک به مقدار لازم
- دو قاشق آرد
- سیر ۲ حبه
- گردو و زرشک اختیاری
تره ها رو ریز خرد می کنیم سپس سیر را هم ریز خورد کرده به تره ها اضافه می کنیم.
حالا بقیه مواد مثل گردو خرد شده زرشک آرد و نمک و زردچوبه را به مواد اضافه کرده تخم مرغ ها را هم شکسته و به مواد اضافه میکنیم.
کاملا مخلوط می کنیم و در تابه ای که گرم شده و با روغن چرب کردیم مواد کوکو را ریخته به صورت یکسان همه جای تابه پهن میکنیم.
در تابه را میبندیم و نیم ساعت زمان می دهیم تا یک طرف کوکو کاملاً پخته و طلایی رنگ شود بعد کوکو را برمیگردانیم تا طرف دیگر هم کاملاً طلایی شود. نوش جان
کوکو ذرت پیتزایی
این کوکو رو به روش های مختلف میشه پخت اما اینجا میخوایم با موادی که دم دستمونه یه طعم پیتزایی بهش بدیم.
- ذرت پخته ۳۰۰گرم
- قارچ ۲۵۰گرم
- تخممرغ ۳ عدد
- فلفلدلمهای ۳ق غذاخوری
- کالباس ۱ورق(اختیاری)
- پنیر پیتزا حدود ۱۰۰ گرم
- پنیر چِدار دو ورق(اگه نداشتید مقدار پنیر پیتزاتون رو بیشتر کنید)
- سیر کوچک رنده شده ۲حبه
- آرد ۲ ق غذاخوری سر پر
- ماست ۱ ق غذاخوری سر پر
- نمک،فلفل،آویشن،ادویه پیتزا،کمی پودر سیر و پاپریکا
- روغن برای سرخ کردن
ابتدا قارچهای خرد شده رو بدون روغن تفت میدیم تا آب قارچ که کشیده بشه.
فلفل دلمه رو اضافه میکنیم و یه کوچولو تفت داده و بعد از چند ثانیه خاموش میکنیم و میذاریم خنک بشن.
در یک کاسه تخممرغها رو به همراه نمک و ادویهها و ماست خوب با همزن یا چنگال میزنیم تا کمی کف کنن و بعد بقیه مواد رو اضافه میکنیم و در آخر آرد رو مخلوط کرده، مواد آماده شد.
حالا از مواد با قاشق در تابه که درونش روغن ریختیم و داغ شده میریزیم، کمی که خودش رو گرفت و طلایی شد برمیگردونیم تا اون طرف کوکو هم طلایی بشه و بعد روی دستمال حولهای روغن اضافه رو میگیریم. فلذا کوکوی ما آمادهاست.
کوکو اسفناج
- اسفناج نیم کیلو
- سیب زمینی ۲ عدد
- آرد۲ الی۳ قاشق غذاخوری
- نمک،زردچوبه به میزان لازم
- پودرسیر به میزان لازم
- تخم مرغ ۲ الی۳ عدد
ابتدا سبزی و سیب زمینی رو رنده میکنیم و آبش رو میگیریم.
بعد اسفناج ها رو ریز خرد میکنیم و سپس تخم مرغ و آرد و نمک و زردچوبه و پودرسیر رو به سیب زمینی و اسفناج اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.سپس در روغن داغ سرخ میکنیم.
وقتی یک طرف کوکوها سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ میکنیم. این کوکو راحت وسریع درست میشه و خیلی خوشمزه هست امیدواریم که شما هم درست کنید.
کوکو شوید باقالی
- باقالا سبز مازندرانی پوست گرفته ۲ پیمانه
- سیب زمینی متوسط ۱ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- سیر ۲ حبه (یا ۱ قاشق پودرسیر)
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
- شوید خرد شده ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل ، و زردچوبه به میزان لازم
تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و نمک و فلفل و زردچوبه و آرد و شوید خرد شده به آن افزوده وبه خوبی مخلوط کنید.
سیب زمینی ، پیاز و سیر را رنده کنید و
همه مواد لازم به غیر از باقالی را با هم مخلوط کنید.
باقلای سبز پوست کنده شده را با غذاساز یا گوشتکوب برقی کمی ریز کنید و بعد به بقیه مواد اضافه کنید.
روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود ، سپس مایه آماده شده را در داخل آن ریخته درب ماهیتابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید و اجازه بدهید یک طرف کوکو سرخ شود.
بعد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
دیدگاه
2 دیدگاه
عااالیه
به به . اینقدر وبتون پروپیمون و جالبه که لازم نیست برای جستجو جای دیگه گشت
نظر بدهید