طرز تهیه کوکو مرغ مجلسی با فوت و فن رزا منتظمی
آموزش اشپزی طرز تهیه کوکو مرغ برای ۵ نفر با درست کردن کوکوی مرغ شمالی و کوکو مرغ و قارچ با سیب زمینی خام و پنیر پیتزا در ادامه مطلب بهمراه نکات ریز این غذا
در این سری از آموزش کوکو سایت گیلان فود داریم جزئیات روش تهیه کوکو مرغ با نکات مهم از کتاب هنر اشپزی و تجربیات اشپزهارو خواهیم داشت.
اینهارو هم ببین:
- اموزش کوکوی مرغ بدون سیب زمینی
- طرز تهیه کوکو اسفناج مرحله به مرحله
- معرفی کوکو و شامی جدید برای افطار ماه رمضان
برای این که کاملا بوی ضُحم مرغ رو بگیرید؛ مرغ رو با یک عدد پیاز ، دو حبه سیر ، یک عدد هویج ، کمی فلفل دلمه ، نمک و فلفل سیاه ، آب لیمو و زردچوبه و کمی زعفران بزارید تو قابلمه تا بپزه.
این روش باعث میشه به هیچ وجه مرغ بوی بد نده و غذاتون با یه طعم خاص و لذیذ سرو بشه.
اگر شما به دنبال تهیه یک غذای خوشمزه و راحت هستید، حتما تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
طرز تهیهی کوکو مرغ ساده
یکی از این غذاهای لذیذ و راحت که به شما پیشنهاد میکنم، کوکوی مرغ ساده میباشد، این غذای ایرانی با موادی که به راحتی در دسترس هستند تهیه میشود و برای شام یک غذای بسیار مناسب میباشد و مواد لازم برای تهیهی این غذا شامل:
- سینه مرغ ۱عدد
- سیب زمینی ۴عدد متوسط
- پیازچه ۲ الی ۳ عدد
- تخم مرغ ۳ عدد
- پیاز یک عدد متوسط
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
در ابتدا سینهی مرغ را با پیاز و آب و نمک و فلفل بپزید و سپس آن را ریش ریش یا رنده کنید، پس از آن سیب زمینیها را نیز آبپز و پوست آن را جدا کنید ودر آخر آن را رنده کنید، حالا نوبت پیازچهها میباشد که آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مرغ و سیب زمینیایی که رنده کردهاید را درون ظرف بریزید و تخم مرغ ها را ابتدا در ظرف دیگری بریزید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و سپس به مخلوط مرغ و سیب زمینی اضافه کنید و ترکیب را خوب مخلوط کنید.
در مرحله بعدی پیازچهها را اضافه کنید و خوب هم بزنید و پس از آن فلفل و نمک و زرد چوبه را به مقدار لازم اضافه کنید و ترکیب کنید.
توجه داشته باشید درصورتی که ترکیب کوکوی شما شل یا کمی آبدار بود مقداری آرد سفید یا آرد گندم اضافه کنید.
حالا درون یک تابه روغن به مقدار لازم بریزید و صبر کنید تا داغ شود و مقداری از مواد را شما میتوانید با دست یا قاشق شکل داده و به آرامی درون تابه بگذارید وهر زمان که سرخ شد آن را برگردانید تا به طور کامل سرخ شود، همچنین میتوانید برای خوش رنگ شدن کوکوی مرغ کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید و در آخر شما میتوانید با خیار شور و گوجه آن را تزیین کنید و با نان، نوش جان کنید.
طرز تهیهی کوکو مرغ و قارچ
کوکوی مرغ و قارچ نیز یکی از غذاهایی است که به روش های مختلفی تهیه میشود، علاوه بر این که طعم لذیذی دارد سریع و آسان نیز درست میشود.
شما میتوانید این غذای خوشمزه رو برای شام درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیهی کوکو مرغ و قارچ شامل :
- پباز ۱ عدد
- تخم مرغ ۲ عدد
- سینه مرغ ۱ عدد
- قارچ خرد شده ۱ لیوان
- آرد گندم ۲ قاشق غذا خوری
- فلفل دلمه نگینی ریز ۴ قاشق غذا خوری
- نمک ۲ قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- نخود فرنگی پخته شده ۲/۱ لیوان
- فلفل سیاه و آویشن به مقدار لازم
ابتدا قارچها را خرد کنید و سپس قارچهای خرد شده را کمی آبلیمو بزنید و با کره کمی تفت دهید در مرحلهی بعد مرغ را با پیاز و نمک و مقداری آب، آپز کنید و بعد از پختن آن را ریز ریز کنید و با نخود فرنگی و قارچ ها مخلوط کنید.
تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بریزید و آرد و بکینگ پودر و نمک و ادویه ها را اضافه و خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست به وجود بیاید. در آخر همه مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و خوب مخلوط کنید.
در مرحلهی بعد کف تابه را فقط با یک قاشق غذاخوری روغن چرب کنید و صبرکنید تا داغ شود لازم به ذکر است که حتما از تابه نچسب استفاده کنید و ترکیبات کوکو را داخل ظرف ریخته و به خوبی پخش کنید و بعد از آن در تابه را ببندید و بگذارید ترکیبات با حرارت ملایم بعد از نیم ساعت خوب سرخ شود، بعد کوکو را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ و برشته شود.
این کوکو را داخل فر نیز میتوانید درست کنید، کف قالب را کمی چرب کنید و مواد کوکو را داخلش بریزید و به مدت نیم ساعت با دمای ۱۷۵ درجه بماند و سپس ۳ دقیقه گریل را روی آن را بگذارید تا برشته شود.
یکی از روش های دیگری که میتوانید این غذای خوش طعم را درست کنید این است که در قالب فلافل یا با دست یا قاشق به مایه کوکو شکل بدهید و آن را در روغن داغ سرخ کنید و سپس آن را پشت رو کنید تا به طور کامل سرخ شود.
طرز تهیه کوکو با پنیر پیتزا
یکی از کوکوهای پرطرفدار و خوشمزه، کوکو با پنیر پیتزا میباشد. این غذا یک ایدهی خوب برای شام یلداست.
مواد لازم برای تهیهی این غذای خوش طعم شامل موارد زیر میباشد:
- سیب زمینی چهار عدد
- تخم مرغ دو عدد
- نصف فلفل دلمه ای
- کوکتل یک عدد
- پنیر پیتزا ( به اندازه دلخواه )
- قارچ خرد شده سه عدد
- آرد گندم
- مرغ چرخ کرده (چهار قاشق غذا خوری )
- نمک، فلفل، پابریکا، پودر سیر، ادویه پیتزا، سماق، آویشن، زردچوبه به مقدار لازم
در ابتدا باید مایه ی کوکو را باید درست کنید برای این کار سیب زمینی ها را خرد کنید و همراه با نمک و زردچوبه و مقداری آب بگذارید، بپزد.
پس از پخت، سیب زمینی ها را کنار میگذاریم تا سرد شوند و پوست آن را جدا میکنیم و سپس آن را رنده میکنیم و فلفل، و کمی زردچوبه و نمک و پودر سیر، ادویه پیتزا، پابریکا، آویشن و سماق و مرغ چرخ کرده و آرد گندم را اضافه میکنیم.
مرحله بعدی تخم مرغ ها را اضافه میکنیم، پس از اضافه کردن تخم مرغ ها مواد حالت چسبندگی به خود میگیرد و اگر آن را خوب هم برنید کوکو پف خوبی میکند، سپس در آخر همهی مواد را باهم مخلوط میکنیم تا یک ترکیب یکنواخت بدست بیاید.
بعد از آن در تابه به مقدار لازم روغن میریزیم و منتظر میمانیم تا روغن داغ شود سپس در آخرین مرحله ترکیب بدست آمده را در قالب فلافل یا با دست شکل دهید و در روغن داغ سرخ کنید.
نکته ایی که نیاز است به آن توجه کنید این است که پس از آن که کوکوها را سرخ کردید برای آن که روغن اضافه آن گرفته شود روی یک دستمال روغن گیر قرار دهید.
کوکو مرغ شمالی
کوکوی مرغ شمالی یه خوراکی بی نظیر هستش که درست کردنش یه سری فوت و فن های خاص داره تا درست و بزرگ و پفدار مجلسی بشه. یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که به راحتی میتونید درستش کنید و موادش تو هر خونه ای پیدا میشه.
کوکو مرغ مانند دیگر کوکوها می توانید آنرا به عنوان یک شام یا ناهار سبک و فوری تهیه و سرو کنید.
مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛
- تخم مرغ پنج عدد
- اب لیمو یک قاشق سر پر
- پیاز سرخ کرده یک عدد متوسط
- بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
- نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم
- کمی زعفران
اول مرغ را کاملا ریش ریش میکنیم و بعد تخم مرغ و بقیه مواد رو بهش اضافه میکنیم.
حتما پیاز رو با رنده کوچک بزنید و آب پیاز رو کامل بگیرید.
بعد تخم مرغها را تو ظرف دیگه هم میزنیم وبه موادمون اضافه میکنیم.
سپس اب لیمو و زعفران و زرشک و بعد نمک و فلفل و زردچوبه رو در اخر بکینگ پودر رو با موادمون خوب هم میزنیم.
بعد از مخلوط کردن تمام مواد در ابتدا تابه را روی گاز میگذارید تا کاملا داغ بشه.
کمی روغن میریزیم و اجازه میدیم باشعله بالا روغن کاملا داغ بشه.
مواد کوکو را یک جا و با سرعت بالا توی تابه بصورت مرتب پخش کنید.
۳ تا ۴ دقیقه بزارید بمونه چون با شعله بالا این کار باعث میشه آب میان بافتی تبخیر بشه و کوکو حالت منسجم به خودش بگیره.
بعد چند دقیقه شعله رو کم کنید و بزارید کوکو طلایی رنگ بشه و بعدش اون رو به کمک یک ظرف به طرف دیگه برگردونید.
میتونید یک قاشق رب گوجه رو موقعی که کوکومون سرخ شد روی کوکو با قاشق بمالید برای خوشرنگ بودن. بعد دو دقیقه ای از روی شعله بردارید چون رب مون سریع میسوزهـ.
کوکو مرغ رزا منتظمی
طبخ این کوکو در رشت و نواحی شمال کشور متداول است و بسیار خوشمزه میباشد.
- یک عدد مرغ پاک کرده در حدود ۱/۲۵۰کیلوگرم
- تخم مرغ ۸ عدد
- پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری
- زعفران یک قاشق چایخوری
- روغن ۱۵۰ گرم
- جوش شیرین یک قاشق مرباخوری
- آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
مرغ را تمیز کرده و میشوییم و با یک لیوان آب و یک عدد پیاز خرد کرده کمی نمک و فلفل میگذاریم کاملا بپزد بطوریکه بعد از پختن بیش از ۲ تا ۳ آب نداشته باشد.
بعد مرغ را میگذاریم سرد شود استخوانهای آنرا میگیریم. قطعات گوشت ان را خرد میکنیم و میکوبیم تا کاملا نرم شود.
زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم و جوش شیرین را در کمی آب سرد حل مینماییم.
تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و خوب مخلوط میکنیم. کمی نمک و فلفل داخل تخم مرغ میریزیم و بعد آب مرغ و زعفران حل شده و جوش شیرین و پیاز سرخ کرده و آبلیمو و مرغ کوبیده شده را داخل تخم مرغ ریخته و تمام مواد را باهم مخلوط میکنیم.
روغن را در ظرف نسوز مناسبی که بهتر است گرد باشد میریزیم. میتوانیم در کف فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت ظرف روغن را در قرار میدهیم تا داغ شود.
سپس مایه آماده شده را در ظرف میریزیم روی انرا با پشت قاشق صاف میکنیم میگذاریم در حدود ۴۵ دقیقه در فر بماند تا زیر آن کاملا طلائی شود و روی آن نیز کمی برشته شود.
بعد ظرف را از فر خارج میکنیم میگذاریم کمی شود، دیس را روی ظرف قرار میدهیم و کوکو را در ظرف برمیگردانیم.
میتوانید آن را ببریم یا بصورت کامل و درسته اطرافش را با حلقه گوجه فرنگی و جعفری تزئین کنیم.
برای تهیه این کوکو روی حرارت گاز میتوانید از دستورهایی که بالاتر نوشتیم استفاده کنید.
فیلم اموزش کوکو مرغ تالار
برای طرز تهیه کوکو مرغ تالار(یا کوکو بادکوبه) طبق ویدیوی بالا به مواد زیر نیاز دارید:
- رب گوجه یک قاشق غذاخوری
- ماست دو قاشق غذا خوری
- آب لیمو دو قاشق غذا خوری
- دو قاشق غذاخوری سر پر پیاز داغ
- یک قاشق غذاخوری سیر داغ
- زعفران دم کرده طبق سلیقه
- نمک و فلفل سیاه
- تخم مرغ پنج عدد
- زرشک دو قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
- مرغ پخته پونصد گرم
طبق ویدیو کوکو بادکوبهای رو آماده کنید و اگه دوست داشتید با رب تفت داده شده و آبلیمو و زعفران و آب مرغی که پختید هم یک سس غلیظ درست کنید و روی کوکوبادکوبه بریزید.
بعضی دستورهای آشپزی داخل مواد کوکو سیب زمینی نگینی سرخ شده هم داره. زرشک هم یه حالت سلیقهای هست اما واقعا خوشطعمش میکنه.
کیفیت آبلیمو و زعفرون تو این غذا خیلی مهمه و تاثیر مستقیم در طعم نهایی داره.
موقع سرخکردن حتما تابه نچسب و داغ داغ باشه تا کوکوتون راحت برگرده.
در طبخ سمت اول درب تابه بسته باشه حتما که مواد کوکو خودشو بگیره.
دیدگاه
نظر بدهید