آموزش کوکو و کتلت و شامی جدید برای افطار ماه رمضان
ماه رمضان امسال دیگه قرار نیست مثل سالهای قبل باشه پس بهتره همراه ما باشید تا یک سری کوکوهای خوشمزه و شامی خفن رشتی رو بهتون معرفی کنید.
در این سری از آموزش کوکو و کتلت سایت گیلان فود میخوایم یه مُشت کتلت و شامی جدید که جایی معرفی نشده رو برای افطار ماه رمضان آموزش بدیم که بشدت پست خوبیه. تا اخر نکات و فوت و فن ها رو بخونید.
این لیست هارو هم ببینید:
- طرز تهیه انواع کوکو سبزیجات برای ماه رمضان
- لیست ۳۰ روزه خوراکی های افطار ماه رمضان
- آموزش شیرینی رشته خشکار رشتی برای افطار
- لیست ۱۵ غذای مناسب برای سحری چی بپزم؟
شامی پوک رشتی
مواد لازم:
- گوشت گوساله نیم کیلو
- لپه ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی ۴ عدد متوسط
- پیاز ۳ عدد متوسط
- تخم مرغ ۲ عدد
- جعفری هر مقداری که دوست دارین البته سلیقه ای
- نمک به مقدار لازم
- آویشن . فلفل . زردچوبه
میتونید مقدار بیشتری درست کنید و بزارین داخل فریزر و هر موقع که احتیاج دارید یه بسته از مواد رو بعد از باز شدن یخ، تخممرغ بزنید و سرخ کنید.
اول گوشت رو تیکه تیکه کرده با لپه داخل قابلمه ای گذاشته میزاریم روی گاز تا بپزه.
بعد یه مقدار پختن گوشت و لپه سیب زمینی و پیاز رو چند قسمت کرده داخل قابلمه گوشت قرار بدید.
بعد از آبپز شدن تموم مواد رو ابکش کنید و بعد خنک شدن داخل چرخ گوشت و یا غذاساز بریزید تا چرخ بشه اما با چرخ گوشت بهتره.
بعد دو بار چرخ کردن با چرخ گوشت، داخل ظرفی ریخته و دو تا تخم مرغ و رو اضافه کنید و وَرز بدید.
حتماً حدود یک ساعت داخل یخچال مواد رو استراحت بدید.
یک مقدار از مواد شامی پوک را برداید گرد کنید و فشرده کنید تا صاف بشه و وسطش یه سوراخ ایجاد کنید و توی روغن داغ سرخ کنی
کوکو اشپل
گیلانی ها کوکوی متفاوتی دارند که با اشپل ماهی درست می شود.کوکویی که خیلی راحت درست می شود و یکی از محبوب ترین و سنتی ترین غذاهای مردم گیلان است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- اشپل ماهی ۳ عدد
- سبزی (تره، جعفری، شوید و نعنا) ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی ۳ عدد
- پیاز ۱ عدد
- تخم مرغ ۵ عدد
- سیر ۴ حبه
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
سبزی ها را خرد کنید و کنار بگذارید. حالا پیاز، سیر و سیب زمینی را با سبزی ها چرخ کنید.
اشپل ماهی را به موادتان اضافه کنید و با گوشتکوب یا میکسر با هم مخلوط کنید.
نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. تخم مرغ ها را به موادتان اضافه کنید و هم بزنید.
در تابه ای روغن را بگذارید خوب داغ شود و بعد مایه کوکو را درون تابه بریزید و روی حرارت ملایم سرخ کنید.
نکته:به جای سیر می توانید از پودر سیر استفاده کنید.
شاه کوکو ماسالی
کوکوی بسیار خوشمزه ای که خانواده های تالش زبان در ماسال و دیگر جاهای تالش برای مهمانی های سنگین ورنگین خانوادگی درست میکنند.
مواد لازم:
- مغز گردو به اندازه کافی
- تخم مرغ
- خرما یا کشمش به اندازه ای که مایه داخل کوکو را شیرین کند
- رب انار
- ادویه جات شامل زرد جوبه و دارچین و نمک
ابتدا مغز گردو سابیده شده را با آب ورب انار وزرد جوبه میگذاریم بپزد. مثل مایه فسجان ودر این میان باید نمکش را نیز اندازه کنیم وچند جوش مانده که مایه وسُس فسنچان غلیظ شود.
کشمش و یا خرما پرک شده را در داخل مایه ریخته و ادویه رابرای طعم دادن مایه در آن میریزیم.
باید توجه داشت که مایه آبکی نباشد وبعداز درست شدن مایه هرچند تعداد تخم مرغها را که برای مایه کافی باشد زرده و سفیده را باهم زده وماهی تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و در آن روغن میریزیم هر دفعه.
یک کفگیر از تخم مرغ زده شده را در ماهی تابه میریزیم، وقتی که بعداز چند ثانیه خود را گرفت بر میداریم و به همین ترتیب ادامه میدهیم تا که تخم مرغهای زده شده تمام شود و بعد از مایه فسنجان با قاشق پیمانه یک تا دو قاشق از مایه را در داخل این نون تخم مرغی که به اندازه یک دست است می گذاریم و دو طرفش را روی هم میآوریم الا آخر و در سینی میچینیم.
اگر میخواهید کوکوی شما ترد و پفکی شود تخم مرغ ها را دو تا سه دقیقه با همزن دستی هم بزنید
کوکو ماست
کوکوی ماست از اون دست خوراکی های خوشمزه هست که خیلی به گوشمون اشنا نیست!
مواد اولیه:
- ماست کیسه ای نصف پیمانه(۲۵۰ گرم)
- زعفران ساییده شده نصف قاشق چایخوری
- آرد گندم یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ سه عدد
- هویج متوسط خرد شده دو عدد
- تره خرد شده ۱۵۰ گرم
- نمک، فلفل،زردچوبه و روغن به میزان لازم
تخم مرغ، آرد، ماست، نمک فلفل، زعفران آب کرده و زردچوبه را با همزن کاملا مخلوط کرده بعد هویج و تره خرد شده را اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم.
روغن را در تابه داغ کرده قالب مورد نظر را در آن گذاشته تا گرم شود. مایه را با قاشق داخل قالب ریخته و سرخ می کنیم.
کوکو بادمجان
نیم کیلو بادمجون را با رنده درشت رنده کردم و از همون اوایل کار آب ونمک داخل ظرفی که رنده میکردم، ریختم تا بادمجونا سیاه نشن. حدودا نیم ساعت زمان میدیم تا آب به خوبی وارد بافت بادمجونا بشه.
از طرفی یک عدد پیاز بزرگرو ریز خرد کرده وبا یک یا دو ق غ روغن تفت دادم. تا زمانی که دارن کریستالی میشن ی مقدار خیلی کم زردچوبه بهش اضافه کردم وتفت دادم و بعد بادمجونای رنده شده که آبکش کردم روبهش اضافه کردم و حدودا بیست دقیقه با پیاز با حرارت ملایم تفت دادم تا نرم بشن. بعد کنار میزاریم تا کاملا سرد بشه.
داخل ی ظرف سه عدد تخم مرغ و رو با فلفل و زردچوبه وی مقداری نمک و یک ق غ آرد حسابی هم زده و بعد مایه پیاز و بادمجون که سرد شده روبهش اضافه میکنیم و دوباره هممیزنیم.
داخل ظرف مورد نظر بعد از داغ شدن روغن (۴ قاشق غذاخوری کافیست) مایه کوکو بادمجان رو اضافه کردم و دربشو گذاشتم، ی طرفش که سرخ شد طرف دیگه رو بدون در و با حرارت ملایم میزاریم تا کاملا سرخ بشه.
کوکو ماکارونی
مواد لازم :
- ماکارونی آبکش شده ۱ بسته
- سوسیس ۲۵۰ گرم
- قارچ و ذرت و فلفل دلمه ای به میزان لازم
- پنیر پیتزا ۲۵۰گرم
- تخم مرغ ۴ عدد
- نمک و فلفل و آویشن به میزان لازم
- بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
ابتدا ماکارونی رو آبکش میکنیم و در ظرفی تخم مرغ ها رو به همراه نمک و فلفل و آویشن و بکینگ پودر با چنگال خوب مخلوط میکنیم.
بعد سوسیس را خورد کرده و به ماکارونی اضافه میکنیم و قارچ اسلایس شده و ذرت و فلفل دلمه ای خورد شده رو اضافه میکنیم و هم زدم تا مخلوط بشن.
بعد تخم مرغ همزده شده رو اضافه میکنیم و بعد پنیر پیتزا، همه مواد رو خوب باهم مخلوط میکنیم و بعد داخل ماهی تابه دو طرفه یه مقدار روغن میریزیم و مقداری از مواد رو توش میریزیم و میزاریم بپزه بعد برعکس میکنیم که اون یکی طرفش هم بپزه این کار رو ادامه بدید تا مواد تموم بشه.
کوکو قارچ
مواد لازم:
- ۳۰۰ گرم قارچ
- ۱ عدد پیاز
- ۱ فلفل قرمز یا فلفل دلمه ای
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۲ قاشق غذاخوری پر آرد سوخاری
- ۲ قاشق غذاخوری پر آرد
- ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا
- ۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
- نمک و فلفل و ادویه جات دلخواه
- اگه دوس داشتین سیب زمینی آبپز شده هم اضافه کنید
قارچهارو کوچک کوچک خرد کنید (بدون ساقه هاش)، پیاز رو رنده کنین توش، فلفل رو کوچک خرد کنید.
ادویه جات رو اضافه کنید و بعد آردها، تخم مرغ، پنیر و بکینگ پودر روهم اضافه کنید و مخلوط کنید.
توی سینی فر ۲۳سانتیمتری، کاغذ روغنی بزارید و کمی روغن زیتون یا مایع بمالید و کوکو رو روش بریزید و در فر گرم ۱۸۰ درجه بپزید.
کوکو عدس
مواد لازم:
- دو فنجان عدس پخته
- دو فنجان قارچ اسلایس شده
- دو عدد تخم مرغ
- یک عدد پیاز متوسط خرد شده
- دو حبه سیر
- سه چهارم فنجان جودوسر پرک
- یک ق چ پاپریکا دودی
طرز تهیه:
همه ی مواد را در غذاساز یا میکسر مخلوط کنید سپس مواد را به سایز دلخواه به شکل گرد یا بیضی فرم بدهید.
بهتر است به مدت ۳۰ دقیقه مواد قالب شده را در فریز بگذارید.
برای طبخ سالم تر می توانید کوکوها را گریل کرده یا در فر درست کنید اما می توانید با مقدار کمی روغن هم سرخ کنید. منبع
کوکو تن ماهی و سیب زمینی
- تن ماهی ۱ قوطی
- سیب زمینی پخته شده بزرگ ۱ عدد
- پیاز رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- نمک ، فلفل ،زردچوبه ، پودرسیر ، پودر پاپریکا
- روغن مایع به مقدار لازم
- جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری(دلخواه)
- آرد سوخاری (دلخواه)
ابتدا تن ماهی را در سبد میریزیم تا روغن اضافه اش گرفته شود بعد با سیب زمینی و پیاز رنده شده و تخم مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر و پاپریکا و کمی جعفری خرد شده مخلوط میکنیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال میگذاریم تا مزه دار شود.
سپس از مایه به اندازه یک نارنگی برمیداریم و گرد میکنیم و در صورت دلخواه در آرد سوخاری می غلطانیم و در روغن داغ با شعله ملایم سرخ میکنیم.
کوکو کاهو
مواد لازم برای ۴ نفر:
- کاهو ۵برگ بزرگ
- سیر تازه ۱عدد
- تخم مرغ ۳عدد
- آرد ۱قاشق غذاخوری
- جعفری تازه ۵۰گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
مقداری برگ کاهوی سبز و سفت را ریز ریز خرد کنید. سیر تازه را ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ ها داخل کاسه ای بریزید و با کاهوهای خرد شده مخلوط کنید.
جعفری خرد شده، آرد، نمک، فلفل و کمی زردچوبه را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کوکو آماده شود.
برای سرخ کردن مایه کوکو، داخل تابه روغن بریزید. آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود. مایه کوکو را داخل روغن داغ بریزید و در تابه را بگذارید.
زمانی که یک طرف کوکو کاهو سرخ و پخته شد، آن را مثل پیتزا به صورت مثلثی برش دهید، برش ها را برگردانید تا سمت دیگر کوکو نیز سرخ شود.
هر چه کاهوها ریزتر باشد کوکوی شما منسجم تر و زیباتر خواهد بود.
در این کوکو می توانید از گردو خرد شده هم استفاده کنید.
این غذا را می توان با برنج هم خورد.
دیدگاه
نظر بدهید