برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

بهترین دستور کیک اسفنجی با پف زیاد

جدیدترین روش تهیه کیک ساده با پف زیاد رو همراه با نکات ریز و کاربردی برای اینکه کیک شل یا سفت و جمع نشه جمه اوری کردم براتون.

قبل از اینکه بقیه مطلب رو بخونید لینک های زیر رو ببینید شاید به کار بیاد؛

  1. برای پخت کیک در توستر باید کدام المنت را روشن کنیم
  2. طرز تهیه کیک ساده برای ۸ نفر با پف زیاد+تصاویر تزیین کیک
  3. به جای وانیل چی بریزم؟

مواد لازم زیر رو عیناً تهیه کنید تا یه کیک اسفنجی با پف زیاد درست کنیم؛

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • شکر: یک پیمانه
  • وانیل: نوک ق چ
  • هل : ۱/۲ ق چ
  • گلاب: ۱/۳ پیمانه
  • روغن : ۱/۲ پیمانه
  • زعفران: ۲ ق غ غلیظ
  • آرد: ۲ پیمانه
  • بیکینگ پودر: ۲ ق چ
  • شیر: ۱/۲ پیمانه

تخم مرغ هارو داخل ظرف بشکونید و هی هَم خوردن بهش شکر و وانیل رو بهش اضافه کنید.

بهتره سفیده و زرده رو جدا کنید و هَم بزنید. سفیده باید خامه ای و زرده به رنگ کرمی در بیاد

بعد با همزن دستی یا برقی برای مدت ۵ دقیقه! دقیقا ۵ دقیقه هَم بزنید تا پُف کنه و مثل تصویر پایین کرم رنگ و پُف دار بشه!

بعد فوراً بهش روغن اضافه کنید و برای مدت یک دقیقه دوباره هَم بزنید.

برای مرحله بعد بهش شیر ، گلاب ، زعفران و هل رو اضافه کنید و دوباره هَم بزنید تا بخوبی به خورد هم برن.(میتونید جای گلاب و زعفران و هل از مزه های دیگر استفاده کنید.)

برید سراغ آرد و بهش بیکینگ پودر رو اضافه کنید و دو تا سه بار باهم اَلَک کنید.

حالا طی سه مرحله ارد رو به مواد تون اضافه کنید. یعنی یه مرحله ارد بریزید و هَم بزنید و بعد دوباره سایر ارد رو اضافه کنید و تا سه مرحله این کار رو تکرار کنید.

هیچوقت ارد رو یکباره در ظرف تخم‌مرغ‌و… خالی نکنید.

بازهم برای مرحله اخر خوب هَم بزنید تا مواد یکدست بشه و اثری از آرد باقی نمونه.

برید سراغ قالب و کَفِشو خوب چرب کنید و مواد کیک رو بریزید داخل و چندتا ضربه بزنید تا سطحش صاف و هوای اضافه خارج بشه ازش.

حالا بزارید داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ساعت تا مثل تصویر پایین یه کیک پفکی با پف زیاد تحویل بگیرید. منبع

روش پخت کیک پف دار روی گاز

شعله پخش کن با حرارت ملایم روی شعله متوسط میزاریم داغ بشه.

فرق ماکروفر و آون توستر و سولاردام در آشپزی

بعد تابه رو روش قرار میدیم و در و دمکنی میزاریم.

به مدت یکساعت زمان میبره تا آماده بشه.

بعد این زمان با سیخ چوبی یا چنگال داخلش بزنید اگر تمیز بیرون اومد آماده است وگرنه باید بمونه تا جا بی اُفته.

چطوری کیکمون پف کنه

پُف دار کردن کیکی نکات ریزی داره که باید حواستون بهش باشه!

خیلی مهمه که اردتون رو حتما سه بار الک کنید.

سفقده تخم رو حتما از زرده جدا کنید و اجازه ندید حتی یه تکه از زرده در ظرف باقی بمونه! همچنین سفیده رو در حد خامه شدن ، فقط و فقط در یک جهت هَم بزنید!

بهتره از قاشق فلزی برای مرحله سفیده تخم مرغ استفاده نکنید.

در فر یا توستر را حین پخت تحت هیج عنوان باز نکنید و تا زمان پیچیدن بوی کیک اجازه باز کردن درب را ندارید.

همچنین بهتره ۲۰ دقیقه قبل قرار دادن کیک ، فر یا توستر را گرم کنید.

مراقب باشید که بیکینگ پودر سالم باشد(یه قاشق چای خوری بیکینگ پودر رو بریزید داخل آب جوش و هَم نزنید، اگر تا ۱۰ ثانیه حباب تولید کرد یعنی سالمه)

همچنین به ازای هر لیوان کیک یه قاشق چای خوری بیکینگ پودر سرخالی استفاده کنید و تحت هیچ عنوان این مقدار را تغییر ندهید.

برای جلوگیری از پوک شدن کیک حتما موادی مثل شیر و تخم مرغ و ..‌ را به دمای محیط برسونید و بعد استفاده کنید.

بعد از پخت کیک اجازه بدید تا به مدت ۵ دقیقه در فر بمونه و استراحت بکنه؛ اگر فورا خارج کنید و خصوصا دمای محیط سرد باشه به کیک شوک وارد میشه و پفش میخوابه!

چرا کیک شل میشه؟

موارد زیر مهم ترین عوامل شل شدن یا خمیری شدن کیک میتونه باشه؛

  1. دستور کیک مشکل دارد.
  2. نکات پخت کیک را رعایت نکردید.
  3. اندازه های مواد کیک را درست اندازه گیری نکردید.
  4. قالب درستی برای پخت کیک انتخاب نکردید.
  5. کیک را با روش درست در قالب نرختید.
  6. درجه حرارت فرتون رو درست تنظیم نکردید.
  7. تست پخته بودن کیک را انجام ندادید.

یک نکته مهم برای جلوگیری از خمیر شدن کیک این است که زرده، شکر و روغن کیک را باید با دور متوسط همزن بهم بزنید. دور همزن اگر زیاد یا کم باشد، کیک را خمیری می کند و خیلی پف نمی کند!

اگر وسط کیک نپخت چه کنیم؟

اگه اطراف کیک شما پف کرده اما مرکزش همچنان سر جای خودش مونده دو تا دلیل داره.

یکی اینکه در فر رو خیلی زودتر از چیزی که قبلا توضیح دادیم و در میانه کار باز کردید و یکی دیگه اینه که مایه کیک بیش از حد منتظر مونده تا وارد فر بشه!

فرق ماکروفر و آون توستر و سولاردام در آشپزی

دقت کنید که مقدار مواد خشک تون نباید بیشتر از مواد آبکی باشه!

اگر به چنین موردی برخوردید کیک رو از فر بیرون نیارید و اجازه بدید تا همچنان بپزه! و با سیخ چوبی یا خلال دندون میتونید میزان پخت وسط کیک رو بفهمید