طرز تهیه کیک دو رنگ شکلاتی و ساده
آموزش طرز تهیه کیک دو رنگ با دستور رزا منتظمی و یه مدل کیک دو رنگ مربایی با تصویر آموزشی که پف دار و خوشمزه بشه.
در این سری از مطالب آموزش کیک و شیرینی سایت گیلان فود میخوایم یه کیک دو رنگ مربایی و شکلاتی سفید رو یاد بدیم.
مطالب پایین رو ببینید:
- بهترین دستور کیک اسفنجی با پف زیاد
- برای پخت کیک در توستر باید کدام المنت را روشن کنیم؟
- طرز تهیه کیک ردولوت با آموزش کرم
- طرز تهیه کیک پرتقالی
کیک دو رنگ مربایی
دستوری که در ادامه میخوانید از کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی گرفته شده است.
- تخم مرغ ۸ عدد
- آرد سفید ۲۰۰ گرم
- شکر ۲۰۰ گرم
- رنده پوست پرتقال یا لیموترش یا وانیل به مقدار کم
- کاکائو یک قاشق سوپخوری
- مربای توت فرنگی یا آلبالو یک فنجان
- کمپوت گیلاس یک فنجان
- خامه ۳۰۰ گرم
- پودرقند چهار قاشق سوپخوری
برای تهیه این کیک دو رنگ به دو قالب یک اندازه گرد احتیاج داریم زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا میکنیم.
زرده را با شکر و اسانسی که دوست داریم مخلوط میکنیم میزنیم تا کاملا سفید و سفت شود.
سفیده را جداگانه آنقدر میزنیم تا کاملا سفید و سفت شود و از تخم مرغ زنی نریزد.
بعد، زرده و سفیده را مخلوط می کنیم و آرد را در آن ریخته بهم میزنیم نصف این مایه را در یکی از قالبها که قبلا چرب کرده ایم میریزیم.
یک قاشق کاکائو را در یکی دو قاشق سوپخوری شیر حل میکنیم با بقیه مایه کیک مخلوط میکنیم و در قالب دیگر که چرب شده و آماده است می ریزیم در قالب را روی اولین پنجره فر (که قبلا گرم شده) بطرف پائین قرار میدهیم.
حرارت فر را ۳۵۰ درجه فارنهایت(۱۷۵ سانتیگراد) کرده یکساعت کیک ها را در فر میگذاریم بماند تا کیک ها بالا آمده کمی برشته شوند.
بعد قالب ها را از فر بیرون می آوریم میگذاریم تا سرد شوند و کیک ها را از قالب خارج میکنیم، خامه را با خاکه قند و کمی از اسانسی که دوست داریم مخلوط میکنیم می زنیم تا سفت شود و فرم بگیرد در قطعه کیک را از ضخامت بدونیم میکنیم روی هر ورقه را کمی مربا و خامه می مالیم ورقه های کیک را روی هم قرار میدهیم.
بطوریکه قسمت شکلاتی آن بالا قرار بگیرد و بقیه خامه را در قیف می ریزیم و وسط و اطراف کیک را با خامه تزیین میکنیم و روی هر گل خامه را یک عدد کمپوت گیلاس و یک خلال پسته میگذاریم.
کیک دو رنگ شکلاتی و ساده
لیوان استفاده شده ۲۵۰ میلی لیتر است (لیوان دسته دار فرانسوی)
فنجان چایخوری استفاده شده ۱۲۵ میلی لیتر است (معادل نصف لیوان فرانسوی)
مواد لازم
- ۴ عدد تخم مرغ
- ۱ لیوان شکر
- ۱ لیوان شیر
- کمی کمتر از یک لیوان روغن مایع
- ۱ بسته ۱۰ گرمی بکینگ پودر (معادل ۲/۵ ق چ)
- ۱ بسته ۵ گرمی النیل شکری (معادل ۱ ق چ)
- ۲ لیوان آرد
مایه کیک کاکائویی:
- ۲ ق غ پودر کاکائو (سر پر)
- نصف فنجان چایخوری شیر (معادل یک چهارم لیوان فرانسوی)
ابتدا تخم مرغ و شکر را با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا رنگش کرم شود.
سپس شیر و روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید و در آخر آرد و وانیل و بکینگ پودر را داخل مواد الک کنید و با همزن برقی مخلوط کنید و مایه کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یکی دو ق غ پودر کاکائو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
برای هم غلظت شدن مایه کیک ها باید به مایه کیک کاکائویی، کمی شیر اضافه کنید.
ابتدا دو قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و مخلوط کنید اگر هنوز غلظتش بیشتر از مایه کیک ساده بود باز هم شیر اضافه کنید و هم بزنید.
یک بطری نوشابه را خوب بشورید و قسمت ته بطری را به ارتفاع ۶-۷ سانت برش بزنید و کف قالب گرد کمربندی کاغذ روغنی پهن کنید و دیواره هایش را چرب کنید و ته بطری را در وسط قالب قرار دهید و برای برداشتن مایه کیک از دو پیمانه هم اندازه استفاده کنید.
مثلا دو ملاقه همسان یا دو فنجان قهوه خوری همسان و ابتدا از مایه کیک ساده یک فنجان برداشته و روی بطری بریزید و بعد از مایه کیک کاکائویی با فنجان دیگر برداشته و رویش بریزید و به همین شکل یکی در میون از مواد ساده و کاکائویی مانند عکس بالا روی بطری بریزید تا مایه کیک ها تمام شود.
بعد ته بطری را به آرامی از وسط مواد بلند کنید و قالب را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد حدود ۴۰ دقیقه بپزید هر فر متفاوت است از پختنش مطمئن شوید
بعد از خارج کردن از فر اجازه دهید کمی خنک شود و بعد از قالب خارج کنید. کیک دو رنگ ما آماده است.
دیدگاه
نظر بدهید