برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه گوش فیل اصفهانی ساده و بالشتکی

اگر دنبال طرز تهیه گوش فیل ساده با پودر قند و ماست و گوش فیل اصفهانی اصل با فوت و فن های کامل هستید ادامه مطلب رو بخونید.

در این سری از مطالب آموزش خمیر شیرینی سایت گیلان فود قصد داریم تا یه مدل شیرینی معروف رو آموزش بدیم که اصفهانی‌ها با دوغ میل می‌کننش!

طرز تهیه گوش فیل با ماست

مواد لازم برای شربت بار:

  • شکر دو لیوان
  • آب یک لیوان
  • جوهر لیمو ۱/۴قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
  • گلوکز دو قاشق غذاخوری
  • گلاب دو قاشق غذاخوری

شکر و آب رو روی حرارت بزارین خیلی ملایم و تا کم کم به جوش بیاد ، بعد زعفران و جوهر لیمو رو اضافه کنید اصلا اولش شربت رو هم نزنید و داخلش قاشق نزنید چون باعث شکرک زدن شیره میشه ، بزاریم نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشه.

اصلا قاشق به دیواره ظرفتون بخوره ، وقتی شکر کاملا حل شد و ریز قل زد بهش گلاب و گلوکز اضافه کنید ، دو الی سه دقیقه بزارین بجوشه ، بعد از روی حرارت بردارین ، غلظت شربت بعد از سرد شدن باید مثل عسل روان بشه.

گوش فیل

(مواد لازم برای خمیر) گوشفیل:

  • تخم مرغ یک عدد
  • ماست نصف لیوان
  • بکینگ پودر دو و نیم قاشق چایخوری
  • وانیل نوک قاشق چایخوری
  • روغن مایع دو قاشق غذاخوری
  • آرد حدود ۲ لیوان

ابتدا تخم مرغ و روغن مایع و وانیل رو مخلوط می کنیم بعد در ظرفی جدا بکینگ پودر و ماست رو مخلوط میکنیم حدود چند ثانیه تا عمل بیاد ، بعد به بقیه مواد اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم ، کم کم آرد رو اضافه می کنیم و ورز میدیم تا جایی که خمیر حالت جسبندگی نداشته باشه، بعد خمیر رو داخل کیسه بزارین و حدود ۲ ساعت تو دمای محیط بمونه.

برای پخت گوشفیل اول روغن زیاد داخل تابه ای که میخواین سرخ کنید بزارین و زیرش رو خیلی کم کنید و یک ربع بزارین بمونه تا کاملا داغ بشه. منبع

کف سینی رو آرد پاشی کنید و خمیر رو با وردنه باز کنید به اندازه نیم سانت، بعد برش میدیم به صورت لوزی ، لوزی همینطور که تو عکس می بینید، حالا حرارت رو زیاد کنید و گوشفیل ها رو داخلش بندازین، وقتی که پف کردن حرارت رو کم کنید و بزارین طلایی بشه دو طرفش زیاد هم نزارین سرخ بشه، بعد از روی حرارت بردارین و داخل شربت بار بندازین ، چند دقیقه بزارین بمونه بعد خارج کنید، شیره باید ولرم باشه ، نوش جونتون

گوش فیل

گوش فیل رزا منتظمی

  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر یک استکان
  • روغن ۳ قاشق سوپخوری
  • آرد(بمقداری که مایه خمیر بشود و بدست نچسبد) حدودا ۲۰۰گرم
  • بیکینگ‌پودر نصف قاشق مرباخوری

شیر بیکینگ پادر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط میکنیم و کم کم آرد میریزیم و مرتب بهم میزنیم تا مایه خمیر شده بدست نجسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را خوب مالش میدهیم و میگذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند.

مایه را خمیر کرده و لواش را نازک مثل لواش باقلوا باز می‌کنیم و آردهای زیادی روی لواش را پاک می‌کنیم.

در صورتیکه بخواهیم گوش فیل پف بکند لواش‌ها را دولا می‌کنیم و در غیر اینصورت لواش‌ها را یک لا با دهانه استکان با لیوان گردگرد می بریم.

در صورتیکه لواش را دولا کرده باشیم اول آنها را بطریق فوق می‌بریم و با دست کمی اطراف آنها را فشار می‌دهیم تا اطراف در قطعه لواش بهم بچسبد و یک طرف دایره لواش‌ها را با دست کمی جمع می‌کنیم به طوریکه چین خوردگی پیدا کند.

سپس روغن فراوانی را داغ می‌کنیم بعد نان‌های آماده شده را در روغن می‌اندازیم و حرارت را ملایم میکنیم.

یک طرف نان‌ها که کمی برشته شد آنرا بر می‌گردانیم تا طرف دیگر نیز برشته شود بعد نانهای آماده شده را داخل صافی می‌چینیم تا روغن زیادی آن گرفته شود.

وقتی نان‌ها کاملا سرد شدند دو طرف آنها را پودر قندی که با کمی هل کوبیده مخلوط کرده‌ایم می‌پاشیم و در ظرف می‌چینیم کمی هم پودر پسته روی آن می‌دهیم.

گوش فیل

گوش فیل با ماست

مواد لازم:

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر نصف فنجان
  • بیکینگ پودر ۱ ق م
  • روغن جامد ۲ ق غ
  • ماست ۲ ق غ
  • شربت گوش فیل ۲ ق غ
  • آرد به مقدار لازم

تخم مرغ، شیر و روغن را مخلوط کرده سپس دو قاشق شربت و ماست را به مواد اضافه کنید.

مقداری بکینگ پودر اضافه کرده و در آخر آنقدر آرد اضافه کنید تا خمیر به دستتان نچسبد.

خمیر را خوب ورز دهید سپس ۲ ساعت آن را کنار بگذارید تا استراحت کند.

بعد از ۲ ساعت خمیر را به وسیله یک وردنه باز کنید. روی میز کار خود را آرد پاشی کنید و خمیر را به قطر ۲ میلی‌متر باز کنید سپس به وسیله چاقو خمیر را به شکل لوزی لوزی برش دهید.

در یک قابلمه کوچک، مقداری روغن ریخته و گوش فیل‌های برش داده شده را داخل روغن داغ بریزید و سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن، آن‌ها را به شیره آغشته کرده و شیره اضافی آن را با صافی بگیرید.

مواد شربت:

  • شکر ۲ لیوان
  • آب ۱ لیوان
  • وانیل نوک ق چ
  • گلاب ۱ ق غ
  • زعفران نصف ق چ
  • آبلیمو ۱ ق غ

طرز تهیه شربت:

ابتدا شکر را داخل ظرفی ریخته و آب را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.

شکر و آب را روی حرارت قرار داده و دیگر هم نزنید و منتظر بمانید تا مایع قوام بیاد.

دقت کنید تا وقتی شکر کاملا در آب حل نشده، مایع را روی حرارت قرار ندهید، چون شکرک می‌زند.

در حین جوشیدن آب و شکر با یک قلم‌مو که به آبلیمو آغشته کردین، اطراف ظرف را تمیز کنید.

وقتی شربت به مدت ۱۰ دقیقه کاملا قوام آمد، آبلیمو تازه، هل، گلاب و زعفران را اضافه کرده و بعد از کمی جوش زدن از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

آموزش تصویری گوش فیل

دانلود ویدئو

مواد لازم برای تهیه شربت بار:

  • شکر ۲ لیوان
  • آب ۱ لیوان
  • گلاب ۱/۴ لیوان
  • جوهر لیمو ۱/۴ ق چ (یا آبلیمو ۱ ق.م)
  • زعفران به میزان لازم
  • گلوکز ۱ قاشق مرباخوری

(دیواره های ظرف با برس آغشته به آبلیمو تمیز شود)

  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • کره یا روغن جامد ۵۰ گرم(حدودا ۲ ق غ)
  • ماست ۵۰ گرم (حدودا ۲ ق غ)
  • آرد سفید ۲۰۰ گرم(حدودا ۱ و ۱/۳ لیوان)
  • بکینگ پودر ۴ گرم (حدودا ۱ تا ۱/۵ ق چ)
  • شربت بار ۲۰ گرم (۱ تا ۲ ق غ)

خمیر داخل کیسه فریزر باید ۲ ساعت استراحت کنه.

حتماً داخل روغن داغ سرخ کنید و بعد داخل شربت خنک بیاندازید.

با شعله تقریبا کم و زمان پخت طولانی سرخ شود.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (1 رای)