برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

یخ در بهشت با دستور رزا منتظمی

یه مدل یخ در بهشت خوشمزه و متفاوت مناسب فصل تابستان که از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی براتون قرار دادیم.

یخ در بهشت چیست؟

یخ در بهشت نوعی نوشیدنی یخی طعم‌دار است، که از مخلوط کردن آب‌میوه منجمد، شکر و آب به دست می‌آید.

در ایالات متحده آمریکا از یخ دربهشت با واژه اسلاش (به انگلیسی: Slush) یاد می‌شود و برندهای مخصوص یخ در بهشت همچون اسلاش پاپی (به انگلیسی: Slush Puppie) وجود دارند.

یخ در بهشت علاوه بر این که در فروشگاه‌ها با استفاده از لوازم برودتی تولید می‌شود، به شکل خانگی نیز وجود دارد.

در برخی از این انواع خانگی این نوشیدنی، مواردی مثل میوه‌های خردشده، برگ نعنا و گلاب استفاده می‌شود.

دقت کنید که واژه «یخ در بهشت» به نوعی دسر نشاسته‌ای گیلانی نیز اطلاق می‌شود که بانو منتظمی این روش یخ در بهشت را آموزش داده!

بریم باهم دستور تهیه و مواد لازم یخ در بهشت رزا منتظمی رو ببینیم:

  • آرد برنج نصف پیمانه (۱۰۰گرم)
  • نشاسته گل خیلی خوب یک پیمانه (۱۵۰گرم)
  • شکر ۲ونیم تا ۳پیمانه (حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰گرم)
  • گلاب نصف پیمانه
  • شیر ۵ پیمانه(۱ لیتر)
  • آب ۴ پیمانه (حدود ۱ لیتر)

نشاسته را در ۴ پیمانه آب سرد حل میکنیم و از صافی رد میکنیم.

بعد آرد برنج را در شیر حل میکنیم و از صافی رد‌ می‌کنیم و نشاسته حل شده و آرد برنج حل شده در شیر را با هم مخلوط میکنیم.

در ظرف لعابی تمیزی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم و مرتب بهم میزنیم تا مایه جوش آید و غلیظ شود.

بعد شکر را داخل مایه می‌ریزیم و گلاب را اضافه میکنیم.

باید مایه خیلی بآهستگی بجوشد و مرتب بهم زده شود تا تَه نگیرد.

وقتی مایه کاملا غلیظ شد بطوریکه خط قاشق روی مایه محو نگردید یعنی یخ در بهشت آماده است.

مایه را در دیس مستطیل گودی می‌ریزیم و ظرف را تکان می‌دهیم تا روی مایه خوب صاف شود.

بعد می‌گذاریم یخ در بهشت کاملا سرد شود بعد بصورت لوزی میبریم و کمی پودر پسته روی آنها می‌پاشیم.

پخت این دسر بعد از اضافه کردن نشاسته حداقل چهل دقیقه زمان احتیاج داره اگر زمان کمتر باشه خامی نشاسته از بین نمیره!

زمان موندن توی یخچال و بستن دسر هم سه تا چهار ساعت هست اگر بخواهیم زودتر ببنده مقدار نشاسته رو از نصف پیمانه به یک پیمانه افزایش میدیم

یخ در بهشت ساده

طعم شیرنارگیل:

  • آب لیموی تازه ۲ عدد لیمو
  • شیرنارگیل ۱/۲ پیمانه
  • شربت (شکر ۱/۳ پیمانه + آب ۱/۳ پیمانه)
  • یخ ۲ پیمانه

طعم آناناس و انبه:

  • آب لیموی تازه ۲ عدد لیمو
  • شیرنارگیل ۱/۲ پیمانه
  • آناناس خرد شده ۱ پیمانه (تازه یا یخ زده)
  • انبه خرد شده ۱ پیمانه (تازه یا یخ زده)
  • شربت (شکر ۱/۳ پیمانه + آب ۱/۳ پیمانه)
  • یخ ۲ پیمانه
معرفی ۵ غذای جدید و فوری برای فصل تابستان

طعم هلو و توت فرنگی:

  • آب لیموی تازه ۲ عدد لیمو
  • شیرنارگیل ۱/۲ پیمانه
  • هلو خرد شده ۱ پیمانه (تازه یا یخ زده)
  • شربت (شکر ۱/۳ پیمانه + آب ۱/۳ پیمانه + رازبری یا توت فرنگی ۱ پیمانه)
  • یخ ۲ پیمانه

در این دستورها به جای شکر از شربت که همان شکر حل شده است استفاده میشود. نسبت آب به شکر در آن یک به یک بوده و در صورت تمایل میتوان میزان شیرینی آن را افزایش یا کاهش داد.

طرز تهیه

ابتدا برای تهیه شربت شکر و آب را درون شیرجوشی روی حرارت قرار داده و هم میزنیم تا شکر حل شود. شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا کاملا خنک شود.

همه مواد را درون مخلوط کن ریخته و میزنیم تا یکدست شود‌.

یخ دربهشت هلو و توت فرنگی:

ابتدا مواد شربت را همراه با توت فرنگی درون شیرجوشی روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا به جوش آید.

آن را به مدت ۷-۶ دقیقه مدام هم میزنیم تا توت فرنگی ها نرم شود. سپس آن را از صافی عبور میدهیم و اجازه میدهیم تا کاملا خنک شود.

همه مواد را درون مخلوط کن ریخته و میزنیم تا یکدست شود‌.

یخ بهشت خُمام

به مدل یخ در بهشت طبیعی از میوه های تازه در شهر خمام (بین انزلی و رشت) تهیه میشه که نوعی جاذبه گیلان محسوب میشه!

حتما باید تست کنید تا متوجه کیفیت و مزه نابش بشید.

دوستان مواظب باشید، مخلوط کنی که دارید قابلیت شکستن یخ رو داشته باشه و یه وقت به مخلوط کن آسیب نرسونید!

موادلازم برای یخ در بهشت خمام

  • میوه (هر میوه‌ای) یخ زده ۱۰۰ گرم
  • میوه سرد ۱۰۰گرم(یخ نزده باشه فقط توی یخچال سرد شده باشه)
  • یخ ۱۰۰ گرم
  • آب یک سوم لیوان
  • شکر به مقدار لازم

صد گرم از میوه ها رو مثل موز یا طالبی یا توت فرنگی بذارید فریزر تا یخ بزنه.

صد گرم هم از هرکدوم بذارین یخچال تا سرد (خنک بشه)

آب و شکر رو بذارید روی گاز و هَم بزنید تا شکر کاملا حل بشه و بعد بذارید تا سرد بشه

حالا میوه یخ زده ، میوه سرد یخچالی ، پنجاه گرم یخ و آب و شکر حل شده رو اضافه و همه رو باهم خوب میکس میکنید.

میتونین آب و شکر رو بدون حل شدن هم بریزید که اینجوری شکر مقداری زیر دندون میاد!

بعداز اینکه همه باهم میکس شدن پنجاه گرم یخ باقی مونده رو اضافه میکنید و دوباره مخلوط میکنید و تمام!

مثل تصویر پایین میشه و نوش جان کنید. منبع

طرز تهیه شله زرد رزا منتظمی