برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه اکبر جوجه رستورانی با رب انار کلبادی

اکبرجوجه یه غذای شمالی هستش که در اصل مربوط به شهر گلوگاه استان مازندران هستش که اموزش حرفه‌ای با نکات مهم در ادامه مطلب میتونید یاد بگیرید.

در این سری از آموزش خوراک سایت گیلان فود میخوایم از صفر تا صد روش تهیه اکبر جوجه رو با راز و رمزهای مخصوص این غذا اموزش بدیم.

اینارو قبلش ببین:

اکبرجوجه

طرز تهیه اکبر جوجه کلبادی

اکثر دستور تهیه اکبر جوجه ای که در اینترنت موجوده شامل سرخ کردن مرغ + تهیه سس انار میشه اما هیچ اشاره‌ای به نکات اصلی پخت این غذا ندارند که در این دستور ما بهش با جزئیات زیاد پرداختیم.

مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛

  • مرغ زیر ۱ کیلو
  • رب انار ۲ ق غ
  • پیاز ۱
  • آلو ۲۰ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • آب مرغ ۱ لیوان
  • کره ۱۰۰ گرم
  • روغن + نمک +فلفل سیاه
  • زعفران دمکرده: ۵ ق غ

مهم ترین قسمت تهیه اکبرجوجه ، خرید مرغ هستش که ما نیاز به یه مرغ بین ۹۰۰ تا ۱کیلو۲۰۰گرم داریم که با تمیز کردن و گرفتن اضافاتش بین ۷۵۰ تا ۹۰۰ گرم صاف برامون بمونه.

از مرغ خیلی درشت استفاده نکنید. در نهایت کار ما باید بال ، رون و سینه رو روی هر تیکه از مرغ نصف شده مون مثل تصویر بالا داشته باشیم.

اولین کاری که باید بکنیم درست کردن یه آب نمک هستش که باید مقدار نمکش مثل خورشتی نه خیلی شور باشه و نه بی‌نمک!

این نکته مربوط به آب نمک رو برای هر غذایی که قرار توش مرغ سرخ شده تهیه کنید بکار ببرید و از شب قبل مرغ رو داخلش بخوابونید تا ببینید در نهایت چقدر کار تون در نهایت لذیذتر میشه.

حالا به مخلوط آب نمک ، باید آبه لیموی تازه اضافه کنیم.(سعی کنید آبلیمو شرکتی بکار نبرید)

بعد یه پیاز درشت رو ریز میکنیم و با دستمون داخل ظرف اب نمک خرد میکنیم تا آب پیاز ازش بیرون بیاد و بره به مخلوط اضافه بشه.

دو تیکه مرغ رو داخل این آب نمک میذاریم و اجازه میدیم برای حداقل بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال استراحت بکنه تا مغز مرغ مزه دار بشه.

روی ظرف رو حتماً سلفون بکشید چون پیاز آلودگی رو به خودش جذب میکنه.

زمان مورد نظر که گذشت ، مرغ رو بیرون میاریم و یه پیاز رو بصورت خلالی ریز خرد میکنیم و بهش اضافه میکنیم.

سیر هارو خیلی ریز خرد میکنیم و کمی فلفل سیاه + زعفران دم کرده میریزیم و قشنگ با دست همه جای مرغ رو با مواد مخلوط میکنیم.

میزاریم برای یک تا دو ساعت استراحت بکنه و جا بی‌افته.

نکته طلایی این غذا مربوط به همین نکاتی بود که باید رعایت میکردید چون ازین مرحله به بعد دیگه آسون ترین جای درست کردنشه.

بعد از استراحت یک ساعته دوم ، مرغ رو با دست میگیریم و پیازهارو ازش جدا میکنیم ، چون اگر با پیاز بزاریم سرخ بشه مزه اش خراب میشه!

در یک ظرف کمی عمق دار مرغ هارو به طرف داخل میچینیم و روش یه لیوان آب میریزیم. دقت کنید که بودن این آب خیلی مهم و تاثیرگذاره!

بعد در روغن فراوان + نصف کره صد گرمی غوطه‌ور میکنیم و درشو میزاریم تا با حرارت کم به مدت دو ساعت آروم آروم اول بپزه و بعد با روغن داخلش سرخ بشه.

زمانی که آب جوجه هامون از بین رفت و در حال سرخ شدن بود در یک تابه جدا مقداری از همون روغن رو میگیریم و داخل تابه جدید می‌ریزیم.

بعد کمی کره و رب انار ترش که طعم باحال‌تر و شمالی‌تری داره اضافه میکنیم. میتونید آلو ریز(که از یک ساعت قبل خیس شده) بریزید که سلیقه ای هستش.

گردو درشت خرد شده رو اضافه کنید و در نهایت مقداری آب مرغ بریزید روش تا الوهارو باهاش بپزه و دراخر کار برای اکبر جوجه هامون یه سس غلیظ داشته باشیم.

مرغ ها که کامل و یکدست برشته و طلایی شد از تابه خارج میکنیم و کنارش سس قرار میدیم و سرو میکنیم.

طرز تهیه اکبر جوجه دونفره فوری

این دستور که در ادامه میخونید راحت ترین و بهترین دستور خونگی برای تهیه اکبرجوجه هست.

مواد لازم زیر برای دو نفر کفایت میکنه:

  • مرغ با وزن بین ۹۰۰ تا ۱کیلو سیصد گرم
  • پیاز درشت یک عدد
  • آبلیمو و نمک

مرغ را با پیاز ، نمک و آبلیمو از چند ساعت قبل مزه دار میکنیم که پیشنهاد ما اینه اگه میتونید ۱۲ ساعت بزارید بمونه که خیلی بهتره.

حالا داخل قابلمه روغن سرخ کردنی ریخته و یه استکان آب بریزید. دقت کنید که روغن وقتی سرده به آب اضافه کنید وگرنه می‌پاشه و خیلی خطرناکه!!!

مرغ را داخل قابلمه بزارید و شعله را روشن کنید. لِم اصلی اکبر جوجه اینه که بذارید با حرارت ملایم هم سرخ بشه هم بپزه.

تقریبا حدود دو ساعت طول میکشه و بعد از یک ساعت و نیم تازه شروع میکنه به تغییر رنگ دادن.

بعد از اینکه میزان سرخ شدن دلخواه رسید ، برای اینکه عطر و طعم بهتری بگیره توی یه ماهیتابه کمی کره ریخته و تکه‌های مرغ را توی اون می‌چینیم و روش زعفرون دم کرده می‌زنیم و اجازه میدیم تا با این ترکیب سرخ بشه.

اکبرجوجه

برای سس انار مخصوص کنارش هم کافیه تا رب انار و شکر یا شیره و گردو خرد شده را باهم مخلوط کنید.

البته میتونید بهش یکی دو قاشق روغن زیتون بزنید و یکی دو حبه سیر که اینها دیگه سلیقه‌ای و خارج از دستور اصلی هستش.

این سس را موقع سرو کردن روی برنج یا کنار جوجه می‌ریزند.

راز نرم شدن اکبر جوجه

مرغ ترجیحا وزنش زیر ۱‌کیلو باشه، تمیز و شسته و دو شقه بشه، پوستشم نَکنید!

اگر عجله ندارید بهتره اول کار پیاز و نمک و زعفرون رو بهش بزنید و چند ساعت داخل یخچال بگذارید.

برای خوش نمک شدن می‌تونید تو پیاز و آب جوش و مرغ بازهم نمک بزنید.

رب انار، ملس خونگیش خوبه. هزار جور سس رب انار درست می‌کنند، دیگه هرطور خودتون دوست دارید، استفاده کنید. اگر رب انار خیلی ترش بود، شکر بهش بزنید.

برای نرم تر شدن مرغ و بیشتر پخته شدنش میتونید یک لیوان بزرگ آب به کره بزنید.

اکبر جوجه به دلیل وجود کره از غذاهای پرکالری به شمار می ره و می‌شه گفت یک وعده غذایی سنگینه، لذا برای افرادی که در رژیم کم کالری هستند، توصیه می شه اکبر جوجه رو تبدیل به چند وعده بکنند و یا اینکه اگر ظهر میل کردند شام بسیار سبک مصرف کنند یا برعکس. یک شقه‌ی اکبر جوجه (ران و سینه و کتف و بال) با ۱۰۰ گرم برنج(۳ کف دست) تقریبا بین ۸۰۰ تا ۹۵۰ کالری داره!!

اکبر جوجه

طرز تهیه اکبر جوجه تصویری

دریافت ویدئو

تاریخچه اکبرجوجه گلوگاه

در سال ۱۳۲۳ رستوران اکبر جوجه در جادّهٔ قدیم شهرستان گلوگاه ( واقع در شرق استان مازندران ) افتتاح شد.

کار این رستوران به سرعت رونق گرفت و وی با همکاری برادرانش به تدریج شعبه‌هایی در نقاط مختلف مازندران و گلستان راه‌اندازی کرد.

تصویر علی‌اکبر کلبادی‌نژاد که راننده‌ها بهش لقب اکبرجوجه رو دادند!

این غذا هم‌اکنون به صورت یکی از غذاهای محلی مازندران درآمده است.

مگه غذای محلی رو میشه بنام کسی زد؟!

در اسفند ۱۳۹۵، جمعی از رستوران‌داران کشور شکوائیه‌ای را از اداره مالکیت صنعتی به دلیل انحصاری کردن یک غذای محلی (اکبر جوجه) به نام یک فرد خاص را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارائه کردند.

در قسمتی از متن شکایت اومده: غذای محلی و معروف اکبر جوجه از دهه چهل در نواحی شمال کشور و در مجالس و رستورانها به عنوان غذای محلی مانند سایر غذاها از قبیل میرزاقاسمی، جوجه ناردون، فسنجان و بسیاری دیگر از غذاهای محلی مورد طبخ قرار می‌گیرد. اما متأسفانه اداره مالکیت صنعتی در اقدامی غیرمرسوم و شائبه برانگیز اقدام به ثبت نام اکبر جوجه در قالب علامت کرده و مالکیت تبلیغ و توزیع این غذا را در انحصار یک شخص قرار داده‌است.

جالبه نه؟ طرف رفته یه غذا رو به نام خودش دراورده :))

اکبر جوجه اصلی کجاست؟

یه نظرخواهی کردیم برای اینکه بهترین شعبه رستوران اکبرجوجه رو پیدا کنیم. نتایج این شد:

گلوگاه ، شعبه مرکزیشه، ولی من گرگان، ساری، بهشهر، بابلم خوردم همه و دوست داشتم مثل هم بودن،واسه بابل بیشتر بهم چسبید میز اردور هم داشت!

من اکبر جوجه بابل رو خوردم خیلی خوب بود.رستورانشم در کل درست حسابی‌تر از خیلی رستورانای مازندرانه

همشون خوشمزهه، گلوگاه اصلی هست،ولی رستورانش قدیمیه خیالت راحت هر جا به مسیرت خورد برو

بهترینش تو گرگان هستش. تو گوگل سرچ بکنی میاد

ببین معمولا یه شکل پخت میشن و از شعبه اصلی هم مجوز دارند تو شهرستان ها. اگر خیلی مشتاقی میتونی بری تو سایتشون و شعبه های اصلیش رو ببینید.

نیاز هست این نکته رو یاداوری کنیم که در سایت اصلی هیچ اشاره به شهرهای استان گیلان نشده و احتمال اینکه این شعبات اصلی باشند بعید به نظر میرسد.

رستوران اکبرجوجه برادران کلبادی در جاده رشت به کوچصفهان / شماره تماس : ۰۱۳۳۳۸۷۴۶۸۶

رستوران اکبر جوجه در ورودی شهر فومن جنب ترمینال سندی

رستوران اکبرجوجه کلبادی در جاده حسن رود به انزلی / شماره تماس : ۰۱۳۴۴۴۰۴۹۱۵

رستوران اکبرجوجه در شهر لاهیجان در بلوار امام رضا / شماره تماس : ۰۱۳۴۲۴۲۲۱۷۷

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (6 رای)