برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

نان لاکو یا کشتا یا تمیجان خوشمزه گیلانی+فیلم

یه نون لذیذ اصیل گیلانی که با ارد برنج تهیه میشه و در قسمت های مختلف گیلان با اسامی مثل خولفه یا تمیجان و از همه معروف تر لاکو شناخته شده.

اصل نان لاکو مربوط به کجاست؟

روزنامه اطلاعات نوشته که روستای تمیجان لنگرود خاستگاه نان خشک برنجی گیلان است؛ که از آن‌جا به روستای دیوشَل ‌و تالش‌محله رفته است.

در برخی روستاهای گیلان، پیشینه پخت نان برنجی صدسال است و برخی کارشناسان به بیش از این باور دارند.

جالبه بدونید که در شرق گیلان و طرفای لاهیجان مثلاً به دختر جوان میگن لاکو!!

در لاهیجان(شرق گیلان) به خرفه و در فومن(غرب گیلان) با نام لاکو معروف می‌باشد.

اصل محل پخت این نان امروزه در بازارهای محلی آستانه اشرفیه رواج دارد.

بیسکوییت رژیمی گیلانی‌ها

جالبه بدونید ما تو گیلان نان سنتی برنجی(سفید) و تمیجان(برشته و نرم) و کشتا(خلفه) تولید می‎کنیم بدون مواد نگهدارنده و شکر.

مردم می‎توانند نان تمیجان را به جای بیسکوییت میل کنند. بیشتر نان‌ها شیرینی‎شان از خود برنج است. بسیاری نان تمیجان را به نام نان رژیمی می‌شناسند و استفاده می‌کنند.

طرز تهیه لاکو یا گشتا

در کوچصفهان برای تهیه لاکو، آرد برنج را با زردچوبه و آب ورز می‌دهند.

سپس خمیر را به شکل کوکو سوراخ‌دار در می‌آورند تا وقتی در آب جوش می‌گذارند به صورت یکنواخت پخته شود.

خمیرهای پخته شده را با آرد گندم خام وَرز می‌دهند تا طعم شیرین گندم بگیرد.

سپس آن را مانند نان لواش روی خط (میز پایه کوتاه مستطیلی) توسط نانچو (وَردنه) بازمی‌کنند.

در ویدیو بالا نحوه پخت این نان را ببینید ☝️

این مطلب رو ببین:
طرز تهیه رب انار مرحله به مرحله + فوت و فن گیلانی

حالا خمیر نازک شده را پشت توهه (گمج بزرگ که لاوک یا دیزه هم خوانده می‌شود) داغ می‌گذارند و با فوکو (وسیله‌ای گِلی شبیه به گوشت کوب که زیرش نقش‌های لوزی دارد) می‌کوبند تا نازک‌تر شده و بپزد.

در گذشته لاکو را با فسنجان خشک (لاکو کباب) و یا در ایام رغایب (بخشش بسیار) با حلوای تر (رغایب حلوا) میخوردند ولی بیشتر اوقات موقع عید این نان تهیه می‌شود.

اگر دنبال این نان هستید به آستانه اشرفیه بروید و در بازار محلی این شهر حتما بهش دست خواهید یافت.