برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه سس مایونز مهرام کارخانه ای (علت بریده شدن مایونز)

برای اینکه طرز تهیه سس مایونز خانگی که شبیه مایونزهای کارخونه ای بشه بدون خردل درست کرد همراه گیلان فود باشید.

داستان جالب کشف سس مایونز!

مایونز در سال ۱۷۵۶ توسط آشپز فرانسوی دوک دو ریشلیو اختراع شد.

پس از اینکه دوک انگلیسی‌ها را در بندر ماهون شکست داد ، سرآشپز وی میز ویژه جشن پیروزی ایجاد کرد که قرار بود شامل یک سس ساخته شده از خامه و تخم مرغ باشد.

تصویری از دوک معروف که سس مایونز به افتخارش نامگذاری شد

سرآشپز با فهمیدن اینکه در آشپزخانه هیچ چیز کِرِمی وجود ندارد ، مایونز را جایگزین کرم کرد و یک چاشنی جدید متولد شد.

سرآشپز به افتخار پیروزی دوک ، سس جدید را “ماهونایز Mahonnaise” نامید. منبع

چگونه سس مایونز مهرام درست کنیم؟

برای اینکه مطمئن بشید دستور مایونز ما شبیه مهرام هست در تصویر پایین میتونید مواداولیه درج شده روی سس مایونز این شرکت رو ببینید.

خب برای شروع زرده های تخم مرغ ، شکر و نمک را داخل کاسه ای بریزید و بزنید تا کاملا یکدست شود ، سرکه و آبلیموی تازه را مخلوط کنید و نصف آن را به مخلوط زرده اضافه نمایید.

روغن را قطره قطره اضافه کنید و با همزن یا مخلوط کن بخوبی هَم بزنید.

حتما قطره قطره و پشت سر هم روغن را اضافه کنید، اگر با لیوان راحت نیستید روغن را داخل ظرف مخصوص روغن یا ظرف سس که میزان روغن در کنترل باشد بریزید ، تا تمام شدن نصف روغن به هیچ وجه توقف نکنید و با سریع‌ترین سرعت دستگاه یا همزدن دستی هَم بزنید.

پس از اینکه نصف روغن را اضافه کردید و سُس خودش را گرفت باقی مانده مخلوط سرکه و ابلیمو را اضافه کنید و در ادامه باقی مانده روغن را کم کم اضافه و مخلوط کنید.

پس از اینکه سس آماده شد و خودش را گرفت دیگر هم نزنید چون سس شل و خراب خواهد شد.

فلفل را پس از اتمام کار به سس اضافه و با قاشق کمی مخلوط کنید ، سس مایونز را ۲ ساعت در دمای اتاق بگذارید بماند سپس داخل شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید ، بهتر است تا نهایتاً یک هفته سس را مصرف کنید.

جوجه کباب را در چه موادی بخوابانیم + اموزش جوجه ترش رشتی

اگر سس مایونز برید چه کنیم؟

پیشگیری بهتر از درمانه. قبول دارید؟

در مرحله ای که میخواید روغن اضافه کنید اگر روغن رو یکجا بریزید میتونه باعث بریده شدن سس مایونز بشه. بالاتر هم که گفتیم کم کم اضافی کنید و تند تند(سرعت بالا) هَم بزنید.

سفیده تخم‌مرغ در تهیه سس مایونز نباید به کار برده شود چون اغلب باعث بریدن سس می‌شود و حاصل کار چیزی نخواهد بود که انتظارش را دارید.

حالا اگر بریده شد بهتره دیگه دستکاریش نکنید و مراحل قبلی رو در مایونز جدیدی که میخواید درست کنید رعایت کنید.

بعضی ها آرد میزنن بهش تا از بریده شدنش جلوگیری کنند که ما ازین روش مطمئن نیستیم.

شما اگر راه حلی میدونید تو نظرات برامون بنویسید.

طرز تهیه سس مایونز خانگی با ماست

اینم دستور تهیه سس مایونز با ماست که خیلی گزینه جالبی نیست اما اگر تمایل دارید اختیار با خودتونه.

مواد لازم:

  • شیر سرد نصف لیوان
  • روغن مایع ۲/۳لیوان
  • سرکه سفید یک ق غ خ
  • شکر یک ق مربا خ
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز ۱/۴قاشق چ خ
  • ماست پرچرب یا سون کاله ۱ قاشق

ابتدا شیر و و ماست و نصف روغن رو با همزن برقی روی دور تند چند ثانیه هم میزنیم بعد بقیه مواد رو اضافه میکنیم و ده ثانیه بازم با دور تند هم میزنیم.

تا جایی که دیگه هم زدن سخت بشه و مایع سس مون غلیظ و سفید بشه.

سس مایونز ما آماده شد!

حتما یک ساعت قبل از درست کردن شیر و روغن مایع رو تو یخچال بزارید.

این سس چون مواد افزودنی نداره بهتره که زود مصرف بشه.