برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

فرق ماکروفر و آون توستر و سولاردام در آشپزی

درباره تفاوت آشپزی با مایکروویو با توستر و ماکروفر و سولاردام رو میگیم و اینکه چه نکاتی رو باید برای پخت کیک و مرغ و غذا در آون توستر رعایت کنید!

اگر‌ توستر تازه خریدید و اولین باره که میخواید ازش استفاده کنید حتماً به مدت نیم ساعت هر دو اِلِمِنت بالا و پایین رو روشن بزارید تا با در باز از داخل گرما بخوره و بوی نو بودنش از بین بره!

ببینید: آون توستر چه مارکی خوبه؟ ۸ مدل پرفروش در بازار

بدلیل گرانی فرهای توکار و ماکروفر اکثر ما ایرانی ها در خونه آون توستر داریم که تو این مطلب بطور مفصل میخوایم به سوالات تون درباره پخت غذا در توستر خانگی جواب بدیم.

برای پخت کیک حتما از نیم ساعت قبل اون توستر رو روشن بکنید تا دمای داخل به خوبی گرم باشه!

توجه کنید که فضای داخل توستر(لیتر پایین) برای پخت کیک حجیم مناسب نیست و میتونید در دو یا سه قسمت کیک بپزید و روی هم قرار بدید.

وقتی کیک پف کرد و خودش رو گرفت برای اینکه همه جاش به یک اندازه بپزه کیک رو بچرخونید چون قسمت های داخل توستر از لبه های آن بیشتر گرم میشود.

ببینید: طرز تهیه کیک ساده برای ۸ نفر با پف زیاد

دقت کنید که اکثر دستورات آشپزی برای فر هستش اما برای توستر باید ۲۵ درجه فارنهایت یا حدود ۱۴ درجه سانتی گراد کم کنید و به زمان پخت ۱۰ دقیقه به دستور پخت در فر اضافه کنید.

مثلا اگر گفتند روی ۱۷۰درجه بزارید شما باید روی ۱۵۰درجه تنظیم کنید.

معمولا در دمای ۱۷۰درجه حدوداً ۴۰دقیقه طول میکشد تا کیک بپزد و هنوز پخته نشد باید زمان بیشتری به آن اختصاص دهید و میتونید هر ده دقیقه با خلال میزان پختگی رو بررسی کنید.

وقتی مایع کیک تون اماده شد و شما خواستید قالب کیک رو داخل اون توستر بزارید قبل از اینکه بزارید المنت بالا رو خاموش کنید.

ده دقیقه اول با دمای ۱۵۰درجه و بعد از گذشت ده دقیقه با دمای ۱۲۰ درجه تنظیم کنید.

اگر کیک تون در آون توستر خشک میشه میتونید از یه ظرف آب در توستر استفاده کنید تا با ایجاد رطوبت از خشکی کیک در زمان پخت اون توستر جلوگیری بکنه.

برای پُف کردن بیشتر کیک نباید در توستر رو باز کنید و حتماً باید اجازه بدید تا نیم ساعت اول بگذره و کیک پُف خودشو بدست بیاره.

ببینید: برای پخت کیک در توستر کدام المنت را روشن کنیم؟

اگر هنوز پس از نیم ساعت کیک، پُف کافی رو نداشت اجازه بدید تا کمی زمان بگذره و کامل بپزه.

وقتی کیک تون مغز پخت شد برای اینکه روی کیک طلایی بشه کافیه دو تا سه دقیقه المنت بالا رو روشن بزارید.

فرق ماکروفر و اون توستر و سولاردام

ماکرویو همونطور که از اسمش پیداست، با امواج مایکرو و با استفاده از المنت ها در مدت زمان کوتاهی عمل پخت رو انجام میده.

ماکروفر به انگلیسی microwave oven نوشته میشود

آون توستر به انگلیسی Oven Toaster نوشته میشود

سولاردام به انگلیسی solardom نوشته میشود

در ماکرویو تمام امواج صرف پخت غذا میشن و برخلاف اون توستر بدنه دستگاه داغ نمیشه.

ماکرویو برای پخت غذاهای آبدار مناسبه و نمیتونه به خوبی غذاهارو ترد و برشته کنه.

همچنین ماکرویو کوچکتر از اون توستره و مصرف انرژی کمتری داره.

یه شایعه ای از قدیم در ایران وجود داره و بعضی‌ها معتقدند که اشعه مایکروفر برای سلامتی ضرر داره و در بلند مدت عامل ابتلا به سرطان میشه! این در حالیه که براساس جدیدترین تحقیقات علمی؛ مایکرویو به عنوان سرطان شناخته نشده.

اجاق های مایکروفر از اشعه مایکروویو برای گرم کردن غذا استفاده می کنند ، اما این بدان معنا نیست که باعث رادیواکتیو شدن غذا میشن. مایکروویو با لرزش مولکول های آب، غذا را گرم می کند و در نتیجه غذا گرم می شود! منبع براساس سایت رسمی تحقیقات سرطان

سولاردام تقریبا مدل پیشرفته ماکروفر هست که علاوه بر اینکه مجهز به امواج مایکرویو هست، دارای هیترهایی(فَن یا پنکه داخلی) در بالا و پایین دستگاهه و قابلیت گریل کردن و برشته شدن مواد غذایی رو داره.

در سولاردام آب مواد غذایی تبخیر و خشک نمیشه و ویتامین های مواد غذایی داخلش باقی میمونه! از طرفی برای پخت غذا نیاز به روغن نداره و سرعت پخت غذا در این دستگاه بسیار بالائه به طوری که در ۵ دقیقه میتونه به دمای ۳۰۰درجه برسه!

آون توستر اما وسیله ایه که با المنت های حرارتی کار میکنه و کارکرد مشابه فر داره! المنت های حرارتی در بالا و پایین محفظه های این دستگاه قرار دارن و با ایجار حرارت باعث پخته شدن مواد غذایی در آشپزی میشن!

آون توستر ترکیبی از فر و توستره که میتونین به وسیله اون خوراکی هارو بپزین ، سرخ کنین یا انجماد زدایی کنید!

همچنین مثل یه توستر میتونید داخلش نان رو داغ ، برشته یا تُست کنید.

این دستگاه دقیقا مثل فر تنظیمات مربوط به دما و زمان پخت داره و شما میتونید هر غذایی که دوست دارید رو باهاش درست کنید.

همچنین آون توستر دارای فناوری کانوکشن هست که با این فناوری گرما به تمام بخش های مواد غذایی به صورت یکسان برخورد میکنه و باعث میشه که غذا خشک نشه و حالت آبدارش رو حفظ کنه!

فرق ماکروفر با مایکروویو

تفاوت مایکروفر و ماکروویو در این است که مایکروویو مواد غذایی را با ساطع کردن امواج با طول موج کوتاه و در زمان کم درست می کند ولی مایکروفر با داشتن المنت گرمایی غذا را در مدت زمانی نسبتا بیشتر از مایکروویو ولی به طور کامل گرم می نماید و در اصطلاح غذابه طور کامل مغز پخت می شود. منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.25 (4 رای)